Обмежать роботу закладів харчування і не тільки. На Тернопільщині посилюють карантин

Обмежать роботу закладів харчування і не тільки. На Тернопільщині посилюють карантин

На Тернопільщині фіксують збільшення захворюваності на СOVID-19. У зв'язку з цим, під час брифінгу ОДА 16 червня розглядали варіанти посилення карантинних заходів.

Директор обласного лабораторного центру Оксана Чайчук повідомила, що станом на 16 червня три спалахи коронавірусу зареєстрували в області: спалах, пов'язаний зі святкуванням дня народження в Тернопільському районі – із 47 присутніх 45 підтверджених випадків, Центр екстреної медичної допомоги – 31 випадок, ГУ ДФС – 23 випадки.

Ще одне вогнище зафіксували у Заліщицькому районі, а саме в селі Городок. Поширення інфекції сталося внаслідок святкування Дня народження.

– Епідеміологічна ситуація в області є такою, що не відповідає критеріям Кабінету Міністрів України для періоду адаптивного карантину, – повідомила пані Оксана. – У деяких районах показники захворюваності є низькими, але ми не можемо в шаховому порядку дозволяти чи не дозволяти адаптивний карантин.

Відео дня

Під час брифінгу розглядали тимчасове припинення деяких карантинних послаблень та дійшли до висновку:

  • Заборонити роботу спортивних груп, секцій, фітнес-центрів тощо в закритих приміщеннях;
  • Категорично заборонити перевезення пасажирів при перевищенні числа посадкових місць;
  • Роботу закладів торгівлі, торгово-розважальних центрів, якщо вони не можуть розмежувати потоки відвідувачів на вхід та вихід;
  • Будь-які масові заходи, окрім ЗНО та пов'язаних з діяльністю нацполіції, ДСНС;
  • Заборонити закладам громадського харчування обслуговувати відвідувачів у приміщенні.

За підсумками засідання, прийняли рішення рекомендувати місцевим комісіям у Заліщицькому, Збаразькому, Козівському, Лановецькому, Тернопільському, Шумському районах і м. Тернопіль посилити карантинні заходи.

- Станом на 16 червня жодних рішень Тернопіль не приймав, - кажуть у пресслужбі міської ради. - Ми наразі не забороняємо і не закриваємо ті структури, про які йшлося на засіданні обласної комісії.

А як ви вважаєте, чи варто знову посилювати карантинні заходи? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Наталя Якимець

    Ні не посилювати як людям виживати
  • Іван Вальків

    слава вашому лисому царю!!!
  • Соня Доцишин

    Нехай держава забезпечить людей тоді можна і сидіти а цей карантин нічого нп дасть будемо сидіти дома все рівно будуть писати що збільшується хворих  для чого людей двиити
  • Надя Солтис-Бучинська

    Не варто, навпаки дати можливість перехворіти літом, коли вірус не такий агресивний, щоб отримати імунітет до осені
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up