Готуємо грецький салат з авокадо

Готуємо грецький салат з авокадо
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Салат зі свіжих помідорів, перцю, маслин, сиру фета та авокадо, заправлений оливковою олією, навесні неабияк смакуватиме всім, хто замовить його у ненауковій ресторації „Кафедра”, що на вул. Гоголя.

{photo_gallery id=3946|}

У ресторації нещодавно оновили меню, тож є багато новинок і серед салатів, і серед гарячих страв, і серед піц та десертів.

Відео дня
> — Одна з наших новинок — салат „Модуль”, — розповідає кухар Назар Ковдрин. — Його охоче замовляють наші відвідувачі. І не дивно, бо він дуже смачний. До цього салату входить свіжий огірок, голландський сир, терта варена картопля, ананас і шинка.

Оскільки ресторація називається „Кафедра”, то й назви усіх страв відповідні.

— Наприклад, салат з тушкованих грибів з цибулькою, омлета, смаженого філе курки і помідора називається „Полювання на декана”, — каже кухар.

Інші назви, додає Назар, — не менш оригінальні. Так, „Випускник” і „Професор”  — салати з курячого м’яса, „Куратор” — з шинки, „Язикатий студент” — з телячого язика, „Лаборант” — з тунця, „Закусон” — з філе оселедця. Є в нас і вегетаріанська піца „Агроном” з білим соусом.

— А скуштуйте нашу нову квадратну піцу „Державна комісія”, — припрошує хлопець, — чи „Залиту бараболю”. Це картопля, смажена у фритюрі, залита м’ясним фаршем і сметанково-яєчним соусом, та ще й затерта твердим сиром. Подаємо цю смакоту у горщику.

Також тепер можна посмакувати штрудлем з маком чи яблуками, „Язик декана” — телячий язик із грибами, горіхами, сметаною та часничком, „Дует на подушці” — гарячу страву з телятини і курятини з овочами та багато іншого.

Готувати салат з авокадо — дуже просто. Назар нарізає всі овочі та фету великими кубиками, викладає у салатницю. Поливає підготовлені складники оливковою олією, посипає спеціями і пахучим орегано, прикрашає цілими маслинами і гілочками зелені.

У нашому меню є і традиційний „Грецький салат” — зі свіжим огірком, — підсумовує кухар. — А хто хоче скуштувати оригінальніший варіант цього салату — замовляє з авокадо.
Загальна вага салату — 200 г, вартість — 18 грн.

Скільки чого треба:
40 г авокадо, 40 г помідора, 40 г болгарського перцю, 20 г маслин, 40 г сиру фета, спеції, орегано, 20 мл оливкової олії.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:08 Забобони і заборони на Великдень: що радять робити для очищення і захисту від лихого 20:05 З російського полону додому повернувся Захисник з Тернопільщини 19:05 Як суди на Тернопільщині карають тих, хто відмовляється служити 18:17 В Україну повернули 277 звільнених з полону Захисників photo_camera Від читача 16:05 Поліція Києва та СБУ повідомили про підозру заступнику голови КМДА в організації схеми переправлення призовників через держкордон України 18:00 Тернопільська «Нива» поступилася «Маріуполь-Феніксу» 17:00 Тернопільські школярі передали великодні листівки та обереги для воїнів ЗСУ photo_camera 16:00 У Тернополі одружилися військові 15:00 Тернополянка втратила майже 400 тисяч гривень — шахрай представився працівником банку 14:02 У Тернополі освячують великодні кошики (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) play_circle_filled photo_camera 13:00 Плащаницю зі святих місць Зарваниці привезли на передову play_circle_filled 12:00 9-річний хлопчик кілька разів викликав поліцію для розваги play_circle_filled 11:03 Втратив документи, коли поранили. Чи можуть переслати паспорт, який замовив в іншому місті? 10:00 Готуємо мариновані яйця та імбир 09:15 Масштабна пожежа біля Тернополя: вогонь знищив частину Чистилівського орнітологічного заказника 09:00 На війні загинули Захисники Ігор Синенький з Теребовлі та Іван Щебивлок з Тернополя 22:00 Поліцейські застерігають від квартирних крадіжок напередодні Великодніх свят
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up