Готуємо грецький салат з авокадо

Готуємо грецький салат з авокадо
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Салат зі свіжих помідорів, перцю, маслин, сиру фета та авокадо, заправлений оливковою олією, навесні неабияк смакуватиме всім, хто замовить його у ненауковій ресторації „Кафедра”, що на вул. Гоголя.

{photo_gallery id=3946|}

У ресторації нещодавно оновили меню, тож є багато новинок і серед салатів, і серед гарячих страв, і серед піц та десертів.

Відео дня
> — Одна з наших новинок — салат „Модуль”, — розповідає кухар Назар Ковдрин. — Його охоче замовляють наші відвідувачі. І не дивно, бо він дуже смачний. До цього салату входить свіжий огірок, голландський сир, терта варена картопля, ананас і шинка.

Оскільки ресторація називається „Кафедра”, то й назви усіх страв відповідні.

— Наприклад, салат з тушкованих грибів з цибулькою, омлета, смаженого філе курки і помідора називається „Полювання на декана”, — каже кухар.

Інші назви, додає Назар, — не менш оригінальні. Так, „Випускник” і „Професор”  — салати з курячого м’яса, „Куратор” — з шинки, „Язикатий студент” — з телячого язика, „Лаборант” — з тунця, „Закусон” — з філе оселедця. Є в нас і вегетаріанська піца „Агроном” з білим соусом.

— А скуштуйте нашу нову квадратну піцу „Державна комісія”, — припрошує хлопець, — чи „Залиту бараболю”. Це картопля, смажена у фритюрі, залита м’ясним фаршем і сметанково-яєчним соусом, та ще й затерта твердим сиром. Подаємо цю смакоту у горщику.

Також тепер можна посмакувати штрудлем з маком чи яблуками, „Язик декана” — телячий язик із грибами, горіхами, сметаною та часничком, „Дует на подушці” — гарячу страву з телятини і курятини з овочами та багато іншого.

Готувати салат з авокадо — дуже просто. Назар нарізає всі овочі та фету великими кубиками, викладає у салатницю. Поливає підготовлені складники оливковою олією, посипає спеціями і пахучим орегано, прикрашає цілими маслинами і гілочками зелені.

У нашому меню є і традиційний „Грецький салат” — зі свіжим огірком, — підсумовує кухар. — А хто хоче скуштувати оригінальніший варіант цього салату — замовляє з авокадо.
Загальна вага салату — 200 г, вартість — 18 грн.

Скільки чого треба:
40 г авокадо, 40 г помідора, 40 г болгарського перцю, 20 г маслин, 40 г сиру фета, спеції, орегано, 20 мл оливкової олії.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up