Салат зі свіжих помідорів, перцю, маслин, сиру фета та авокадо, заправлений оливковою олією, навесні неабияк смакуватиме всім, хто замовить його у ненауковій ресторації „Кафедра”, що на вул. Гоголя.
{photo_gallery id=3946|}
У ресторації нещодавно оновили меню, тож є багато новинок і серед салатів, і серед гарячих страв, і серед піц та десертів.
Оскільки ресторація називається „Кафедра”, то й назви усіх страв відповідні.
— Наприклад, салат з тушкованих грибів з цибулькою, омлета, смаженого філе курки і помідора називається „Полювання на декана”, — каже кухар.
Інші назви, додає Назар, — не менш оригінальні. Так, „Випускник” і „Професор” — салати з курячого м’яса, „Куратор” — з шинки, „Язикатий студент” — з телячого язика, „Лаборант” — з тунця, „Закусон” — з філе оселедця. Є в нас і вегетаріанська піца „Агроном” з білим соусом.
— А скуштуйте нашу нову квадратну піцу „Державна комісія”, — припрошує хлопець, — чи „Залиту бараболю”. Це картопля, смажена у фритюрі, залита м’ясним фаршем і сметанково-яєчним соусом, та ще й затерта твердим сиром. Подаємо цю смакоту у горщику.
Також тепер можна посмакувати штрудлем з маком чи яблуками, „Язик декана” — телячий язик із грибами, горіхами, сметаною та часничком, „Дует на подушці” — гарячу страву з телятини і курятини з овочами та багато іншого.
Готувати салат з авокадо — дуже просто. Назар нарізає всі овочі та фету великими кубиками, викладає у салатницю. Поливає підготовлені складники оливковою олією, посипає спеціями і пахучим орегано, прикрашає цілими маслинами і гілочками зелені.
У нашому меню є і традиційний „Грецький салат” — зі свіжим огірком, — підсумовує кухар. — А хто хоче скуштувати оригінальніший варіант цього салату — замовляє з авокадо.
Загальна вага салату — 200 г, вартість — 18 грн.
Скільки чого треба:
40 г авокадо, 40 г помідора, 40 г болгарського перцю, 20 г маслин, 40 г сиру фета, спеції, орегано, 20 мл оливкової олії.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер