Готуємо грузинське лобіо

Готуємо грузинське лобіо
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Майстер-клас із приготування грузинської пісної страви „Чхінті лобіо” провели у „Хінкальні”, що на вул. Валовій.

Су-шеф Володимир Бердій продемонстрував усім охочим, як готувати цю поживну і смачну страву. 

— Лобіо – це загальна назва для цілої групи грузинських страв із квасолі, — розповідає су-шеф Володимир Бердій. — Слово „лобіо” у перекладі з грузинської означає „квасоля”. „Чхінті лобіо” — страва грузинської кухні зі стручкової квасолі
Лобіо, за словами пана Володимира, готують не тільки з зеленої стручкової квасолі, а й зі звичайної. Зелену квасолю можна варити перед тим, як змішати з іншими овочами, а можна додавати сирою, але наприкінці готування запекти у духовці. Лобіо може бути закускою - у холодному вигляді чи другою стравою - у гарячому. Подають його грузини з пшеничним лавашем чи кукурудзяним коржиком мчаді.

Previous Next

 — „Чхінті лобіо” готувати дуже швидко, – каже пан Володимир. – На нагріту сковороду наливаємо трохи олії, висипаємо цибулю, нарізану кубиками. Для надання цибулі золотистого кольору посипаємо її цукром. Помідор ошпарюємо окропом, знімаємо шкірочку і теж нарізаємо кубиками. Як тільки цибуля стала золотистою, додаємо квасолю і вливаємо склянку води. До речі, квасоля є чудовим замінником м’яса. Вона має ті ж білки, жири та вуглеводи і добре засвоюється. Після того, як квасоля протушкувалася і трохи змінила колір, додаємо помідор, сіль, перець і подрібнену зелень кінзи. Страву перекладаємо в глиняний посуд — кецу і на три-чотири хвилини ставимо у гарячу духовку. 
Наприкінці березня у меню закладу з’явилася новинка — „Хачапурі зі шпинатом”. Крім цієї страви, кожного гостя „Хінкальні” смачно нагодують помірно-гострим супом „Бозбар” —з м’ясними кульками чи негострим супом „Квеліані” з картопляно-сирними кульками та зеленню. А також фірмовою стравою — хінкалі з м’ясом, з м’ясом і зеленню, з бринзою. А ще великою кількістю закусок, гарячих страв і десертів. Є у закладі і бенкетне меню, а також бізнес-ланчі за 45 грн у будні дні до 16.00. Загалом бізнес-ланчів є п’ять, усі складаються з трьох-чотирьох страв. Кожен десятий — безкоштовний. „Хінкальня” пропонує і доставку усіх страв по Тернополю.
— Обов’язково скуштуйте наші десерти, — радить су-шеф. — Наприклад, „Пеламуші”. Цей десерт готують із виноградного соку і родзинок. Він ніжний, як суфле. Грузинська пахлава дуже відрізняється від кримської. Її готують з перемелених горіхів і меду. Це калорійний і дуже смачний десерт. Хто любить печені яблука, може замовити „Яблуко Шентвіс”. Його запікають із медом, горіхами і родзинками. 
Ресторан «Хінкальня», як я дізналася, — це частина всеукраїнської мережі. Кожен заклад цієї мережі проходить ретельну підготовку перед відкриттям і постійний контроль якості під час роботи. Бренд-шеф мережі Леван Мепаришвілі контролює роботу усіх ресторанів. Він особисто перевіряє якість продуктів, готових виробів, рівень обслуговування. Весь персонал кожного закладу проходить навчання у Львові.
Коли мені принесли „Кхінті лобіо” у глиняному грузинському посуді — кеці, відразу захотілося його скуштувати. Втриматися від спокуси було важко, адже страва мала такий смачний аромат, що я з’їла все до останньої крихти.  
 
Скільки чого треба:
200 г зеленої спаржевої квасолі, 1 велика цибулина, помідор, зелень кінзи, сіль, цукор, перець до смаку, 1 скл. води.

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

07:00 Погода у Тернополі: 21 жовтня, хмарно, дощ +13° 23:07 На дорозі Тернопіль-Львів-Рава-Руська у страшній ДТП загинув 22-річний патрульний 22:36 З військовим оркестром у Тернополі зустріли з пологового маля військовослужбовця photo_camera 21:30 Чому один «пакунок малюка» коштує 3 377 грн 80 коп, замість обіцяних 5 тисяч: пояснення Уряду Від читача 07:10 Увага! Аферисти! Будьте обачні!!! 21:00 Як тернополянки почуваються в шлюбі з молдаванами 20:00 Куди поїде листя з тернопільських дерев 19:15 Тернополянка стала чемпіонкою України з шахів 18:00 Врятуйте життя молодій мамі, яка сама виховує півторарічного сина 17:00 Тернополянин Сергій Ткачук підкорює вершини… на візку 16:00 Футболісти тернопільського "Інваспорту" виступили у фіналі чемпіонату України 15:00 Спалахи кору на Тернопільщині загрожують перерости в епідемію: як вберегтись 14:05 Парти в очі не бачили: до кінця жовтня 95% шкіл мали отримати столи-трансформери 13:20 Якою буде погода після вихідних 13:00 На скільки школи і садки готові до початку опалювального сезону 12:00 Зупинили, бо їхав на заборонений сигнал світлофора. Перевірили багажник, а там мішок "трави" 11:05 На ярмарку у Тернополі продають навіть домашню полуницю photo_camera 10:30 Завершено розслідування смертельного нещасного випадку, коли 35-річного водія вбило струмом 10:00 Не бійтесь обстежитись у мамолога 09:00 Готуємо гарбузовий суп photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up