Готуємо грузинське лобіо

Готуємо грузинське лобіо
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Майстер-клас із приготування грузинської пісної страви „Чхінті лобіо” провели у „Хінкальні”, що на вул. Валовій.

Су-шеф Володимир Бердій продемонстрував усім охочим, як готувати цю поживну і смачну страву. 

— Лобіо – це загальна назва для цілої групи грузинських страв із квасолі, — розповідає су-шеф Володимир Бердій. — Слово „лобіо” у перекладі з грузинської означає „квасоля”. „Чхінті лобіо” — страва грузинської кухні зі стручкової квасолі
Лобіо, за словами пана Володимира, готують не тільки з зеленої стручкової квасолі, а й зі звичайної. Зелену квасолю можна варити перед тим, як змішати з іншими овочами, а можна додавати сирою, але наприкінці готування запекти у духовці. Лобіо може бути закускою - у холодному вигляді чи другою стравою - у гарячому. Подають його грузини з пшеничним лавашем чи кукурудзяним коржиком мчаді.

Previous Next

 — „Чхінті лобіо” готувати дуже швидко, – каже пан Володимир. – На нагріту сковороду наливаємо трохи олії, висипаємо цибулю, нарізану кубиками. Для надання цибулі золотистого кольору посипаємо її цукром. Помідор ошпарюємо окропом, знімаємо шкірочку і теж нарізаємо кубиками. Як тільки цибуля стала золотистою, додаємо квасолю і вливаємо склянку води. До речі, квасоля є чудовим замінником м’яса. Вона має ті ж білки, жири та вуглеводи і добре засвоюється. Після того, як квасоля протушкувалася і трохи змінила колір, додаємо помідор, сіль, перець і подрібнену зелень кінзи. Страву перекладаємо в глиняний посуд — кецу і на три-чотири хвилини ставимо у гарячу духовку. 
Наприкінці березня у меню закладу з’явилася новинка — „Хачапурі зі шпинатом”. Крім цієї страви, кожного гостя „Хінкальні” смачно нагодують помірно-гострим супом „Бозбар” —з м’ясними кульками чи негострим супом „Квеліані” з картопляно-сирними кульками та зеленню. А також фірмовою стравою — хінкалі з м’ясом, з м’ясом і зеленню, з бринзою. А ще великою кількістю закусок, гарячих страв і десертів. Є у закладі і бенкетне меню, а також бізнес-ланчі за 45 грн у будні дні до 16.00. Загалом бізнес-ланчів є п’ять, усі складаються з трьох-чотирьох страв. Кожен десятий — безкоштовний. „Хінкальня” пропонує і доставку усіх страв по Тернополю.
— Обов’язково скуштуйте наші десерти, — радить су-шеф. — Наприклад, „Пеламуші”. Цей десерт готують із виноградного соку і родзинок. Він ніжний, як суфле. Грузинська пахлава дуже відрізняється від кримської. Її готують з перемелених горіхів і меду. Це калорійний і дуже смачний десерт. Хто любить печені яблука, може замовити „Яблуко Шентвіс”. Його запікають із медом, горіхами і родзинками. 
Ресторан «Хінкальня», як я дізналася, — це частина всеукраїнської мережі. Кожен заклад цієї мережі проходить ретельну підготовку перед відкриттям і постійний контроль якості під час роботи. Бренд-шеф мережі Леван Мепаришвілі контролює роботу усіх ресторанів. Він особисто перевіряє якість продуктів, готових виробів, рівень обслуговування. Весь персонал кожного закладу проходить навчання у Львові.
Коли мені принесли „Кхінті лобіо” у глиняному грузинському посуді — кеці, відразу захотілося його скуштувати. Втриматися від спокуси було важко, адже страва мала такий смачний аромат, що я з’їла все до останньої крихти.  
 
Скільки чого треба:
200 г зеленої спаржевої квасолі, 1 велика цибулина, помідор, зелень кінзи, сіль, цукор, перець до смаку, 1 скл. води.

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

12:00 У Тернопіль на "Кубок Пушкарів" з армреслінгу приїхав Василь Вірастюк 11:38 У Тернополі ховають отця Анатолія Зінкевича 11:00 12-річний тернополянин вирощує фіалки та розводить декоративних курей 10:00 Що допоможе врятувати життя до приїзду медиків Від читача 03:47 У Тернополі в центрі стерилізації безпритульних тварин, залиши понад 50 собак без їжі, води і працівників для догляду 09:00 Готуємо пасту "Карбонара" photo_camera 08:00 Сьогодні, 16 лютого,цей день в історії 07:00 Погода у Тернополі на 16 лютого: мінлива хмарність, +4 21:18 На "Горбатому" мості Opel побив дві машини і врізався в паркан. Очевидці кажуть, що водій п'яний (оновлюється) 21:00 Фрі-файтер Володимир Ізанський змагатиметься етапі на Кубку Буковеля 20:00 Тернополянка виступатиме на Нацвідборі Євробачення-2019 play_circle_filled photo_camera 19:00 Тернополяни у соцмережах хваляться подарунками із Дня Закоханих. Шукайте своє фото з Instagram photo_camera 18:00 Усі розваги у Тернополі на вихідні 17:30 Тернополяни можуть запропонувати свої пропозиції щодо реконструкції Старого парку 17:00 Тендер на утримання Тернополя у 2019-ому постійно зривають. Хто ж прибиратиме місто 16:30 На фестивалі повітряних куль бомбили кремль і фотографували Тернопіль у незвичних ракурсах 16:00 Чому Тернопіль сидів без світла 15:38 Тернопільська група "Долг": "Де є солдати, там ми..." 15:37 Арбітражний суд в Гаазі виніс рішення на користь ПриватБанку та проти Російської Федерації щодо експропріації активів банку в Криму (прес-служба банку) 15:02 Пенсіонер в помешканні покійного сина виявив небезпечну знахідку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up