Готуємо корисні ласощі — пастилу

Фруктово-ягідну пастилу роблять із різних плодів, додаючи цукор або мед. Дехто готує дієтичну пастилу, до складу якої входять тільки фрукти і ягоди, що особливо приємно для тих, хто стежить за фігурою. Також такі корисні ласощі зручно давати дітям на перекус до школи.
Розповідаємо, як зробити пастилу, забезпечивши себе смачним десертом на зиму, або приготувати її для вживання зараз.
Домашня пастила з яблук, меду і кориці
- яблука — 1.5 кг;
- мед — 2 ст. л;
- кориця — 1 ч. л
Яблука промити, видалити кісточки і живці, розрізати на невеликі часточки. Запекти яблука в духовці, щоб вони були повністю м'якими, потім дістати, подрібнити блендером в пюре. У процесі приготування додати корицю, перемішати, потім перекласти масу в каструлю і варити 30 хвилин на середньому вогні. В кінці додати мед і знову перемішати, повідомляє УНІАН рецепти.
Деко для випічки застелити пергаментом і викласти на нього яблучне пюре. Розрівняти лопаткою і відправити в духовку на 6-8 годин, виставивши температуру в 60°C. Готову пастилу перевіряти рукою — вона не повинна прилипати. В кінці десерт остудити і покласти в холодильник на 2 дні — остиглий, він буде легше «відставати» від паперу. По закінченні цього терміну нарізати пастилу смужками і згорнути в трубочки.
Вишнева пастила з медом
- вишня – 1 кілограм;
- мед – 200 грамів
Пюре з вишні уварюють до загусання, а потім в остигнула масу вводять рідкий мед. Таку пастилу можна сушити природним способом на сонці, повідомляє https://rodzunka.com.ua/
Вишнева пастила з яблуками
- вишня – 1 кілограм;
- яблука кисло-солодкі – 500 грамів
- цукор – 300 грамів.
Яблука очищають і проварюють разом з вишнею, звільненої від кісточок. Розм’якшені плоди перебивають блендером та додають цукор. Потім масу уварюють до зменшення в обсязі впродовж години, і викладають на піддони для сушіння.
Вишнева пастила з бананом, медом і кунжутом
- вишня – 200 грамів;
- банан – 2 штуки;
- мед – 1 столова ложка;
- кунжут – 2 столові ложки.
У бананово-вишневе пюре додають рідкий мед. Солодку масу викладають на піддони для сушіння і посипають зверху, обсмаженим на сухій сковороді, кунжутом.
Пастила зі слив
- Сливи — 1 кг
- Цукор — 100 г
- Цукор ванільний — за смаком
- Кориця мелена — за смаком
Сливи ретельно помийте, розріжте навпіл й видаліть кісточки. Покладіть все в каструлю і засипте цукром й поставте на середній вогонь, повідомляє https://shuba.life/.
Проваріть після закипання близько 15 хвилин, щоб сливи пустили сік та стали м’якими. Якщо сливи надто тверді, влийте в сотейник 2-3 ст. л. води.
Зніміть з вогню та пюруйте сливи занурювальним блендером або звичайним блендером.
Поверніть каструлю з пюре на вогонь та варіть на повільному вогні ще 10-15 хвилин, не забуваючи перемішувати.
Якщо ви будете сушити в духовці, то застеліть деко пергаментом та змастіть олією. Вилийте сливове пюре і розрівняйте так, щоб товщина була не більше 5-7 мм.
Сушіть у розігрітій до 100°С духовці близько 4-6 годин з привідкритими дверцятами. Готова пастила при натисканні має пружинити, а якщо вона липне, то треба підсушити ще.
Дістаньте, зніміть папір, наріжте на смужки і згорніть рулетиками. Зберігайте пастилу у герметично закритій банці.
Примітка: Якщо сушите в електросушарці, виріжте пергамент відповідно до розмуру контейнерів сушарки, змастіть олією та вилийте пюре. Сушіть при температурі 70 градусів від 8 до 15 годин.
Дістаньте, зніміть папір, наріжте на смужки і згорніть рулетиками. Зберігайте пастилу у герметично закритій банці.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що незвичайного приготувати з гарбуза.
Читайте також:
Незвичайні рецепти з гарбуза: три оригінальних рецепти
Три оригінальні рецепти ароматного чаю
Три оригінальні рецепти з грибами
Три швидкі рецепти яблучних пирогів до свята
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.