Готуємо масляну рибу під двома соусами

Готуємо масляну рибу під двома соусами
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Ніжне філе масляної риби, яке подають під двома соусами — білим і помідоровим, — новинка меню ресторану „Лямур”, що на вул. Шептицького.

{photo_gallery id=4800|}

Окрім цього смаколика, у ресторані віднедавна почали пропонувати й інші нові страви.

Відео дня

— У нашому меню з’явилася „Курка по-іспанськи”, — розповідає шеф-кухар Тетяна Хоптій. — Повірте, це така смакота! Адже мало хто встоїть перед тушкованим у винному соусі м’ясом. Тушкуємо курятину разом з літніми овочами і мисливськими ковбасками.

За словами співрозмовниці, особливий попит має „Телятина з вишнями”.

— Ніжне теляче філе ми тушкуємо у вишневому соусі і подаємо разом із цілими вишеньками, — каже пані Тетяна. — А хто більше полюбляє свинину, раджу замовити „Рулетики зі свинини”. М’ясо тоненько відбиваємо, начинаємо копченим бочком, згортаємо рулетиками і готуємо у помідоровому соусі. Бочок у процесі приготування топиться, і рулет стає дуже соковитим та смачним.

Втім, Тетяна Хоптій береться готувати рибу, а не м’ясо. 

— Масляну рибу можна смажити на сковороді, тушкувати або готувати на грилі, — каже шеф-кухар. — Однак найкращі смакові якості у риби, підсмаженої на грилі на відкритому вогні.

За словами жінки, м’ясо масляної риби — дуже смачне. А під двома різними соусами — тим паче. Тож кухар негайно береться до роботи. Спочатку пані Тетяна готує соуси.

Для першого вона розтоплює вершкове масло, всипає трохи борошна і ретельно все вимішує. За якусь мить вливає сметану і ще раз добре перемішує масу. Додавши спеції, знімає сковороду з вогню і переливає її вміст у соусницю.

Для помідорового соусу жінка бере стиглий помідор, на кілька секунд занурює його в окріп. Відтак шкірка сама злізає з овоча. Пані Тетяна нарізає томат кубиками, як і ріпчасту цибулю. Підсмаживши останню до прозорості, кухар викладає до неї помідор. Як тільки червоний овоч зм’якає, жінка додає спеції і знімає соус з вогню. Переливши його в іншу соусницю, Тетяна Хоптій береться за смаження риби. Трішки посипавши філе спеціями, жінка обсмажує його на середньому вогні до готовності. Ніжний аромат смаженої рибки стелиться кухнею. 

Переклавши філе у тарілку, кухар поливає кожен шматок білим або помідоровим соусом. Прикрашає страву скибками лимона, оливками та зеленню. Починаю смакувати страву.

Скажу відверто: такої смачної риби я давно не куштувала. Цю страву сміливо можуть замовити навіть палкі любителі м’яса — не пожалкуєте!

До речі, вартість страви — 30 грн.

 

Скільки чого треба:

200 г філе масляної риби, 50 г свіжого помідора, 20 г ріпчастої цибулі, 1 зубчик часнику, 30 г вершкового масла, 30 г борошна, 50 г сметани, олія, лимон, оливки, листя салату.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Як змінилася вулиця Торговиця за 10 років у Тернополі photo_camera 21:03 Тернопіль відвідали українські, польські та білоруські режисери: що вони тут робили? 20:01 Прихистки Тернопільщини готові прийняти 102 переселенці: умови проживання та порядок поселення 18:53 Працівник ТЦК напідпитку тікав від поліції play_circle_filled Від читача 17:45 У Тернополі презентували проєкт «Повір» для жінок, які прагнуть розвитку та нових можливостей 18:00 За зберігання і збут наркотиків засуджено жителя Борщівщини 17:30 На Тернопільщині цього року усиновлено 12 дітей 17:22 Масштабна погоня: у Тернополі затримали водія, який тікав від поліції зі Збаража 17:15 «Інвестор заходить, ми «розчищаємо» дорогу»: у Тернополі презентували інвестиційний паспорт області (пресслужба С. Куйбіди) 17:00 Реставрація чи руйнування? З Церкви Різдва Христового забрали іконостас і забетонували фрески 16:10 У Тернополі затримали юнака, який намагався викрасти авто 15:35 Не пропустіть! Великий концерт «Соломія — 153» у Тернополі: вхід вільний 15:00 Майже 8 тисяч бізнесів переїхали в інші регіони у цьому році — яка ситуація на Тернопільщині 14:35 Робота у Тернополі: Актуальні пропозиції тижня (оновлено 17 вересня) 14:20 Жителя Кременця затримали за незаконне поводження з боєприпасами 13:40 Операція на катаракту за рахунок держави: як скористатися послугою? 13:00 Верховна Рада прийняла Закон про Військового омбудсмана 12:45 ЗНО після 4 класу: думки директорів тернопільських шкіл розділилися. А що думаєте ви? 12:35 Помер лікар Заліщицького медзакладу В'ячеслав Цимбалюк 12:00 Тернопільська команда здобула Кубок України з флорболу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up