Готуємо масляну рибу під двома соусами

Готуємо масляну рибу під двома соусами
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Ніжне філе масляної риби, яке подають під двома соусами — білим і помідоровим, — новинка меню ресторану „Лямур”, що на вул. Шептицького.

{photo_gallery id=4800|}

Окрім цього смаколика, у ресторані віднедавна почали пропонувати й інші нові страви.

— У нашому меню з’явилася „Курка по-іспанськи”, — розповідає шеф-кухар Тетяна Хоптій. — Повірте, це така смакота! Адже мало хто встоїть перед тушкованим у винному соусі м’ясом. Тушкуємо курятину разом з літніми овочами і мисливськими ковбасками.

За словами співрозмовниці, особливий попит має „Телятина з вишнями”.

— Ніжне теляче філе ми тушкуємо у вишневому соусі і подаємо разом із цілими вишеньками, — каже пані Тетяна. — А хто більше полюбляє свинину, раджу замовити „Рулетики зі свинини”. М’ясо тоненько відбиваємо, начинаємо копченим бочком, згортаємо рулетиками і готуємо у помідоровому соусі. Бочок у процесі приготування топиться, і рулет стає дуже соковитим та смачним.

Втім, Тетяна Хоптій береться готувати рибу, а не м’ясо. 

— Масляну рибу можна смажити на сковороді, тушкувати або готувати на грилі, — каже шеф-кухар. — Однак найкращі смакові якості у риби, підсмаженої на грилі на відкритому вогні.

За словами жінки, м’ясо масляної риби — дуже смачне. А під двома різними соусами — тим паче. Тож кухар негайно береться до роботи. Спочатку пані Тетяна готує соуси.

Для першого вона розтоплює вершкове масло, всипає трохи борошна і ретельно все вимішує. За якусь мить вливає сметану і ще раз добре перемішує масу. Додавши спеції, знімає сковороду з вогню і переливає її вміст у соусницю.

Для помідорового соусу жінка бере стиглий помідор, на кілька секунд занурює його в окріп. Відтак шкірка сама злізає з овоча. Пані Тетяна нарізає томат кубиками, як і ріпчасту цибулю. Підсмаживши останню до прозорості, кухар викладає до неї помідор. Як тільки червоний овоч зм’якає, жінка додає спеції і знімає соус з вогню. Переливши його в іншу соусницю, Тетяна Хоптій береться за смаження риби. Трішки посипавши філе спеціями, жінка обсмажує його на середньому вогні до готовності. Ніжний аромат смаженої рибки стелиться кухнею. 

Переклавши філе у тарілку, кухар поливає кожен шматок білим або помідоровим соусом. Прикрашає страву скибками лимона, оливками та зеленню. Починаю смакувати страву.

Скажу відверто: такої смачної риби я давно не куштувала. Цю страву сміливо можуть замовити навіть палкі любителі м’яса — не пожалкуєте!

До речі, вартість страви — 30 грн.

 

Скільки чого треба:

200 г філе масляної риби, 50 г свіжого помідора, 20 г ріпчастої цибулі, 1 зубчик часнику, 30 г вершкового масла, 30 г борошна, 50 г сметани, олія, лимон, оливки, листя салату.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Новини Тернополя за 22-28 грудня: дивіться відео! play_circle_filled 21:00 «Спецоперація Різдво»: волонтери просять зібрати святкові страви для військових на передову 20:00 Відкривав учням світ сучасних технологій… помер багаторічний вчитель інформатики Збаразького ліцею №2 19:00 Українські колядки пролунали в Сенаті та найбільних соборах Італії у виконанні тернопільської «Зоринки» photo_camera Від читача 15:24 35 років Державній службі зайнятості. Живи та працюй в Україні 18:00 У Тернополі стартує благодійний вертеп: запросіть колядників і підтримайте армію 16:50 Дев’ять власників квартир на Стуса отримають компенсацію за зруйноване житло: як подати заяву 16:05 Жителів Тернопільщини попереджають про погіршення погодних умов: очікуємо хуртовину та ожеледицю 15:21 «Ворог не лише обстрілював, а й труїв газом» — захисник Ігор Бугера про 76 днів оборони Торецька 14:38 Понад 50 мільйонів виділили з бюджету на харчування студентів та школярів: хто може отримати пільгу 14:21 Доставка Їжі Тернопіль: де замовити суші, піцу чи страви з мангалу (партнерський проєкт) 14:00 У Тернополі відзначать 117-ту річницю з дня народження Степана Бандери 13:30 Тернополяни скаржаться на слизькі дороги в місті: чи працює спецтехніка play_circle_filled 13:01 «Поіменно і з молитвою»: згадали всіх Героїв Тернопільщини 12:23 Чотири пожежі на Тернопільщині у Різдво: горіли будинки і господарські будівлі 11:43 На Тернопільщині затвердили обласний бюджет на 2026 рік: що відомо? 11:02 Шахрайство під час криптообміну: тернополянка втратила 50 тисяч гривень 10:20 Хто у тернопільських школах та коледжах харчуватиметься безкоштовно у 2026 році 09:38 Нетверезий за кермом і хабар у багажнику: на Тернопільщині відкрили справу проти водія 09:00 На війні помер Герой з Тернопільщини Віктор Гальченко
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up