Готуємо масляну рибу під двома соусами

Готуємо масляну рибу під двома соусами
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Ніжне філе масляної риби, яке подають під двома соусами — білим і помідоровим, — новинка меню ресторану „Лямур”, що на вул. Шептицького.

{photo_gallery id=4800|}

Окрім цього смаколика, у ресторані віднедавна почали пропонувати й інші нові страви.

Відео дня
> — У нашому меню з’явилася „Курка по-іспанськи”, — розповідає шеф-кухар Тетяна Хоптій. — Повірте, це така смакота! Адже мало хто встоїть перед тушкованим у винному соусі м’ясом. Тушкуємо курятину разом з літніми овочами і мисливськими ковбасками.

За словами співрозмовниці, особливий попит має „Телятина з вишнями”.

— Ніжне теляче філе ми тушкуємо у вишневому соусі і подаємо разом із цілими вишеньками, — каже пані Тетяна. — А хто більше полюбляє свинину, раджу замовити „Рулетики зі свинини”. М’ясо тоненько відбиваємо, начинаємо копченим бочком, згортаємо рулетиками і готуємо у помідоровому соусі. Бочок у процесі приготування топиться, і рулет стає дуже соковитим та смачним.

Втім, Тетяна Хоптій береться готувати рибу, а не м’ясо. 

— Масляну рибу можна смажити на сковороді, тушкувати або готувати на грилі, — каже шеф-кухар. — Однак найкращі смакові якості у риби, підсмаженої на грилі на відкритому вогні.

За словами жінки, м’ясо масляної риби — дуже смачне. А під двома різними соусами — тим паче. Тож кухар негайно береться до роботи. Спочатку пані Тетяна готує соуси.

Для першого вона розтоплює вершкове масло, всипає трохи борошна і ретельно все вимішує. За якусь мить вливає сметану і ще раз добре перемішує масу. Додавши спеції, знімає сковороду з вогню і переливає її вміст у соусницю.

Для помідорового соусу жінка бере стиглий помідор, на кілька секунд занурює його в окріп. Відтак шкірка сама злізає з овоча. Пані Тетяна нарізає томат кубиками, як і ріпчасту цибулю. Підсмаживши останню до прозорості, кухар викладає до неї помідор. Як тільки червоний овоч зм’якає, жінка додає спеції і знімає соус з вогню. Переливши його в іншу соусницю, Тетяна Хоптій береться за смаження риби. Трішки посипавши філе спеціями, жінка обсмажує його на середньому вогні до готовності. Ніжний аромат смаженої рибки стелиться кухнею. 

Переклавши філе у тарілку, кухар поливає кожен шматок білим або помідоровим соусом. Прикрашає страву скибками лимона, оливками та зеленню. Починаю смакувати страву.

Скажу відверто: такої смачної риби я давно не куштувала. Цю страву сміливо можуть замовити навіть палкі любителі м’яса — не пожалкуєте!

До речі, вартість страви — 30 грн.

 

Скільки чого треба:

200 г філе масляної риби, 50 г свіжого помідора, 20 г ріпчастої цибулі, 1 зубчик часнику, 30 г вершкового масла, 30 г борошна, 50 г сметани, олія, лимон, оливки, листя салату.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:08 Забобони і заборони на Великдень: що радять робити для очищення і захисту від лихого 20:05 З російського полону додому повернувся Захисник з Тернопільщини 19:05 Як суди на Тернопільщині карають тих, хто відмовляється служити 18:17 В Україну повернули 277 звільнених з полону Захисників photo_camera Від читача 16:05 Поліція Києва та СБУ повідомили про підозру заступнику голови КМДА в організації схеми переправлення призовників через держкордон України 18:00 Тернопільська «Нива» поступилася «Маріуполь-Феніксу» 17:00 Тернопільські школярі передали великодні листівки та обереги для воїнів ЗСУ photo_camera 16:00 У Тернополі одружилися військові 15:00 Тернополянка втратила майже 400 тисяч гривень — шахрай представився працівником банку 14:02 У Тернополі освячують великодні кошики (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) play_circle_filled photo_camera 13:00 Плащаницю зі святих місць Зарваниці привезли на передову play_circle_filled 12:00 9-річний хлопчик кілька разів викликав поліцію для розваги play_circle_filled 11:03 Втратив документи, коли поранили. Чи можуть переслати паспорт, який замовив в іншому місті? 10:00 Готуємо мариновані яйця та імбир 09:15 Масштабна пожежа біля Тернополя: вогонь знищив частину Чистилівського орнітологічного заказника 09:00 На війні загинули Захисники Ігор Синенький з Теребовлі та Іван Щебивлок з Тернополя 22:00 Поліцейські застерігають від квартирних крадіжок напередодні Великодніх свят
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up