Готуємо масляну рибу під двома соусами

Готуємо масляну рибу під двома соусами
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Ніжне філе масляної риби, яке подають під двома соусами — білим і помідоровим, — новинка меню ресторану „Лямур”, що на вул. Шептицького.

{photo_gallery id=4800|}

Окрім цього смаколика, у ресторані віднедавна почали пропонувати й інші нові страви.

Відео дня
> — У нашому меню з’явилася „Курка по-іспанськи”, — розповідає шеф-кухар Тетяна Хоптій. — Повірте, це така смакота! Адже мало хто встоїть перед тушкованим у винному соусі м’ясом. Тушкуємо курятину разом з літніми овочами і мисливськими ковбасками.

За словами співрозмовниці, особливий попит має „Телятина з вишнями”.

— Ніжне теляче філе ми тушкуємо у вишневому соусі і подаємо разом із цілими вишеньками, — каже пані Тетяна. — А хто більше полюбляє свинину, раджу замовити „Рулетики зі свинини”. М’ясо тоненько відбиваємо, начинаємо копченим бочком, згортаємо рулетиками і готуємо у помідоровому соусі. Бочок у процесі приготування топиться, і рулет стає дуже соковитим та смачним.

Втім, Тетяна Хоптій береться готувати рибу, а не м’ясо. 

— Масляну рибу можна смажити на сковороді, тушкувати або готувати на грилі, — каже шеф-кухар. — Однак найкращі смакові якості у риби, підсмаженої на грилі на відкритому вогні.

За словами жінки, м’ясо масляної риби — дуже смачне. А під двома різними соусами — тим паче. Тож кухар негайно береться до роботи. Спочатку пані Тетяна готує соуси.

Для першого вона розтоплює вершкове масло, всипає трохи борошна і ретельно все вимішує. За якусь мить вливає сметану і ще раз добре перемішує масу. Додавши спеції, знімає сковороду з вогню і переливає її вміст у соусницю.

Для помідорового соусу жінка бере стиглий помідор, на кілька секунд занурює його в окріп. Відтак шкірка сама злізає з овоча. Пані Тетяна нарізає томат кубиками, як і ріпчасту цибулю. Підсмаживши останню до прозорості, кухар викладає до неї помідор. Як тільки червоний овоч зм’якає, жінка додає спеції і знімає соус з вогню. Переливши його в іншу соусницю, Тетяна Хоптій береться за смаження риби. Трішки посипавши філе спеціями, жінка обсмажує його на середньому вогні до готовності. Ніжний аромат смаженої рибки стелиться кухнею. 

Переклавши філе у тарілку, кухар поливає кожен шматок білим або помідоровим соусом. Прикрашає страву скибками лимона, оливками та зеленню. Починаю смакувати страву.

Скажу відверто: такої смачної риби я давно не куштувала. Цю страву сміливо можуть замовити навіть палкі любителі м’яса — не пожалкуєте!

До речі, вартість страви — 30 грн.

 

Скільки чого треба:

200 г філе масляної риби, 50 г свіжого помідора, 20 г ріпчастої цибулі, 1 зубчик часнику, 30 г вершкового масла, 30 г борошна, 50 г сметани, олія, лимон, оливки, листя салату.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:00 Травень, відчувається як березень: коли чекати повернення тепла на Тернопільщину 09:00 «На щиті» повертається до рідного дому Захисник Андрій Жилан з Тернопільського району 22:00 Нові правила оплати лікарняних: що треба знати працівникам 21:01 Музика – моє світло у темряві: 13-річна слабозора тернополянка презентувала дебютні пісні Від читача 16:49 Тижневий дайджест новин служби зайнятості Тернопільщини: 20:00 «Я змогла відчути себе вільною». Десять жінок у Збаразькій виправній колонії здобули фах перукаря photo_camera 19:00 У жителя Кременеччини вилучили гранати та набої 17:45 Довічне ув'язнення отримав житель Чортківщини, який убив матір та брата, який став на її захист 17:30 Ватикан оголосив дату офіційного вступу Лева XIV на престол 17:03 Можуть бути затори: на Дружбі облаштовують постійний кільцевий рух photo_camera 16:10 Біля видавництва «Збруч» встановлюють нові бордюри та укладають бруківку: на Торговиці ремонтують тротуар photo_camera 15:35 Куди піти, що побачити у Тернополі на вихідні 10-11 травня 15:00 Тернополянка викопала 100 кущів в парку, щоб обсадити дачу — поліція 14:03 «Ми Є»: в Українському домі музикою відзначили День Європи та підтримали ЗСУ photo_camera 13:15 Хто такий Лев XIV: ЗМІ дізналися цікаві факти про нового Папу Римського 13:02 «Діти кричали – наш Олежик повернувся!» З полону визволили 23-річного Олега Семчишина 12:17 43-річному чоловікові, який зберігав дитячу порнографію, оголосили про підозру 11:53 Частково ускладнений рух на дорозі регіонального значення у Шумську 11:20 Під час екстреного гальмування тролейбуса травмувалася жінка 10:35 Визначили перевізників на міських автобусних маршрутах у Тернополі — список
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up