Готуємо масляну рибу під двома соусами

Готуємо масляну рибу під двома соусами
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Ніжне філе масляної риби, яке подають під двома соусами — білим і помідоровим, — новинка меню ресторану „Лямур”, що на вул. Шептицького.

{photo_gallery id=4800|}

Окрім цього смаколика, у ресторані віднедавна почали пропонувати й інші нові страви.

Відео дня

— У нашому меню з’явилася „Курка по-іспанськи”, — розповідає шеф-кухар Тетяна Хоптій. — Повірте, це така смакота! Адже мало хто встоїть перед тушкованим у винному соусі м’ясом. Тушкуємо курятину разом з літніми овочами і мисливськими ковбасками.

За словами співрозмовниці, особливий попит має „Телятина з вишнями”.

— Ніжне теляче філе ми тушкуємо у вишневому соусі і подаємо разом із цілими вишеньками, — каже пані Тетяна. — А хто більше полюбляє свинину, раджу замовити „Рулетики зі свинини”. М’ясо тоненько відбиваємо, начинаємо копченим бочком, згортаємо рулетиками і готуємо у помідоровому соусі. Бочок у процесі приготування топиться, і рулет стає дуже соковитим та смачним.

Втім, Тетяна Хоптій береться готувати рибу, а не м’ясо. 

— Масляну рибу можна смажити на сковороді, тушкувати або готувати на грилі, — каже шеф-кухар. — Однак найкращі смакові якості у риби, підсмаженої на грилі на відкритому вогні.

За словами жінки, м’ясо масляної риби — дуже смачне. А під двома різними соусами — тим паче. Тож кухар негайно береться до роботи. Спочатку пані Тетяна готує соуси.

Для першого вона розтоплює вершкове масло, всипає трохи борошна і ретельно все вимішує. За якусь мить вливає сметану і ще раз добре перемішує масу. Додавши спеції, знімає сковороду з вогню і переливає її вміст у соусницю.

Для помідорового соусу жінка бере стиглий помідор, на кілька секунд занурює його в окріп. Відтак шкірка сама злізає з овоча. Пані Тетяна нарізає томат кубиками, як і ріпчасту цибулю. Підсмаживши останню до прозорості, кухар викладає до неї помідор. Як тільки червоний овоч зм’якає, жінка додає спеції і знімає соус з вогню. Переливши його в іншу соусницю, Тетяна Хоптій береться за смаження риби. Трішки посипавши філе спеціями, жінка обсмажує його на середньому вогні до готовності. Ніжний аромат смаженої рибки стелиться кухнею. 

Переклавши філе у тарілку, кухар поливає кожен шматок білим або помідоровим соусом. Прикрашає страву скибками лимона, оливками та зеленню. Починаю смакувати страву.

Скажу відверто: такої смачної риби я давно не куштувала. Цю страву сміливо можуть замовити навіть палкі любителі м’яса — не пожалкуєте!

До речі, вартість страви — 30 грн.

 

Скільки чого треба:

200 г філе масляної риби, 50 г свіжого помідора, 20 г ріпчастої цибулі, 1 зубчик часнику, 30 г вершкового масла, 30 г борошна, 50 г сметани, олія, лимон, оливки, листя салату.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Аварія біля «Орнави». Є потерпіла 21:00 У Тернополі пройде фестиваль адаптивного спорту «День нескорених» 20:00 У Тернополі облаштовують безбар’єрний простір на Грушевського: що вже зробили 19:23 «Пити і їсти не давати!» Біля Орнави сутичка через блокування цивільних у авто play_circle_filled photo_camera Від читача 12:12 На Тернопільщині потрібні працівники пошти 18:45 Поліцейські встановили, хто причетний до пошкодження коліс двох автомобілів у Тернополі 17:38 Майже добу особи у військовій формі блокують авто з чоловіком і жінкою біля «Орнави»: репортаж з місця події play_circle_filled 17:20 У Тернополі учениця училища потрапила до лікарні з алкогольним отруєнням 16:40 У школи Тернополя подали тепло 16:00 Юна тернополянка здобула «срібло» міжнародного турніру з боксу 15:25 Кабмін змінив строки «опалювального періоду» для «Нафтогазу» 14:55 Патрульні розшукали водія, який залишив місце після вчинення ДТП 14:10 Собака кликав на допомогу: рятувальники звільнили чотирилапого, який тонув у ставі 13:35 Юні хористи з Тернополя здобули Гран-прі на міжнародному чемпіонаті 13:05 Аварія у Кременці: автомобіль BMW врізався в стовп. Потерпілих визволяли рятувальники 12:30 У Підгородньому горіло місцеве підприємство 11:47 Судитимуть перевізника-тернополянина за «вивіз за кордон» 14 чоловіків мобілізаційного віку 11:30 18 працівників Локомотивного ДЕПО Тернопіль отримали підозри за викрадення пального 11:15 75 тисяч штрафу заплатить водій, якого зупинили «під наркотиками» та без посвідчення 10:40 Затримали двох буковинців за спробу відправити тернополянина за кордон: ціна — 11 тисяч доларів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up