Готуємо м’ясний рулет із ківі та фетою

Готуємо м’ясний рулет із ківі та фетою
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Пікантним рулетом зі свинячої вирізки, фарширований соковитим ківі та ніжним сиром фета, можна посмакувати у ресторані „Назарія”, що у парку ім. Т. Шевченка. Страву подають під кисло-солодкавим соусом разом з овочами- та грибами-гриль.

{photo_gallery id=4721|}

— Вже почався сезон пікніків, тож ми вирішили потішити наших відвідувачів цікавими стравами, приготовленими на грилі, — розповідає шеф-кухар Марія Лиса. — Рулет із ківі та фетою — одна з наших новинок. Окрім неї, відтепер пропонуємо нашим відвідувачам запечену скумбрію, биток із ребром, домашні ковбаски під різними соусами та багато інших.

Моя співрозмовниця готує всі необхідні продукти для приготування смаколика. Окрім власне м’яса і продуктів для начинки, пані Марія викладає на стіл всілякі прянощі, соуси, спеці, гірчицю — у зернах, або французьку і звичайну „Європейську” тощо. Аж тоді береться зачищати шматок вирізки.

— Вирізка — найніжніше м’ясо, — каже шеф-кухар. — Її колись давно називали лікарським м’ясом, бо таке могли собі дозволити купити лише лікарі. Адже вони добре тоді заробляли.    

Ретельно відбивши філе, пані Марія змащує поверхню олією, потім — звичайною гірчицею. А далі — пахучими прянощами і спеціями. 

— Гірчиця надає м’ясу пікантного смаку, — пояснює вона. — А також робить його ще м’якшим і ніжнішим.  

У центрі відбитого шматка м’яса жінка вузькою смужкою викладає нарізану кубиками фету і напівкружальця ківі. Згортає філе разом із начинкою тугим рулетом і поливає соєвим соусом та змащує гірчицею. Цього разу — уже французькою. 

— Кожен продукт надає шматку свинини певного аромату і смаку, — каже Марія Лиса. — Як наслідок — готова страва виходить надзвичайно апетитною. 

Добре нагрівши сковороду-гриль, шеф-кухар викладає туди рулет та обсмажує з усіх боків. Кухнею тим часом стелиться аромат смаженого м’яса, прянощів, гірчиці. За якийсь час моя співрозмовниця перекладає рулет у деко і ставить у параконвектомат.

— Доводимо рулет до готовності при температурі 180 градусів протягом восьми-десяти хвилин, — коментує вона свої дії.

Поки м’ясо „мліє”, пані Марія смажить на грилі шматки овочів та грибочки. 

— Вони повинні лиш трішки підсмажитьися, а всередині залишитися хрусткими, — пояснює вона. 

Виклавши на тарілку розрізаний рулет та овочі, жінка прикрашає страву бальзамічним соусом і зеленню. І, вдоволено посміхнувшись, запрошує мене скуштувати смаколик. Мене відразу вражає багатство смаків в одній страві. Солений, кислий, солодкий і гострий — гармонійно поєднуються і доповнюють один одного. Так вдало поєднати смаки і не зіпсувати їжу вміє лише справжній професіонал.   

До речі, вартість страви — 45 грн.

 

Скільки чого треба:

200 г свинячого філе (вирізки), 100 г ківі, 100 г сиру фета, 1 ст. л. французької гірчиці, 1 ст. л. гірчиці „Європейської”, 50 г свіжих печериць, 30 г болгарського перцю, 40 г кабачка-цукіні, зелень петрушки, 30 мл соєвого соусу, оливкова олія, прянощі для м’яса, спеції, бальзамічний і журавлиновий соуси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Новини Тернополя за 22-28 грудня: дивіться відео! play_circle_filled 21:00 «Спецоперація Різдво»: волонтери просять зібрати святкові страви для військових на передову 20:00 Відкривав учням світ сучасних технологій… помер багаторічний вчитель інформатики Збаразького ліцею №2 19:00 Українські колядки пролунали в Сенаті та найбільних соборах Італії у виконанні тернопільської «Зоринки» photo_camera Від читача 15:24 35 років Державній службі зайнятості. Живи та працюй в Україні 18:00 У Тернополі стартує благодійний вертеп: запросіть колядників і підтримайте армію 16:50 Дев’ять власників квартир на Стуса отримають компенсацію за зруйноване житло: як подати заяву 16:05 Жителів Тернопільщини попереджають про погіршення погодних умов: очікуємо хуртовину та ожеледицю 15:21 «Ворог не лише обстрілював, а й труїв газом» — захисник Ігор Бугера про 76 днів оборони Торецька 14:38 Понад 50 мільйонів виділили з бюджету на харчування студентів та школярів: хто може отримати пільгу 14:21 Доставка Їжі Тернопіль: де замовити суші, піцу чи страви з мангалу (партнерський проєкт) 14:00 У Тернополі відзначать 117-ту річницю з дня народження Степана Бандери 13:30 Тернополяни скаржаться на слизькі дороги в місті: чи працює спецтехніка play_circle_filled 13:01 «Поіменно і з молитвою»: згадали всіх Героїв Тернопільщини 12:23 Чотири пожежі на Тернопільщині у Різдво: горіли будинки і господарські будівлі 11:43 На Тернопільщині затвердили обласний бюджет на 2026 рік: що відомо? 11:02 Шахрайство під час криптообміну: тернополянка втратила 50 тисяч гривень 10:20 Хто у тернопільських школах та коледжах харчуватиметься безкоштовно у 2026 році 09:38 Нетверезий за кермом і хабар у багажнику: на Тернопільщині відкрили справу проти водія 09:00 На війні помер Герой з Тернопільщини Віктор Гальченко
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up