Пікантним рулетом зі свинячої вирізки, фарширований соковитим ківі та ніжним сиром фета, можна посмакувати у ресторані „Назарія”, що у парку ім. Т. Шевченка. Страву подають під кисло-солодкавим соусом разом з овочами- та грибами-гриль.
{photo_gallery id=4721|}
— Вже почався сезон пікніків, тож ми вирішили потішити наших відвідувачів цікавими стравами, приготовленими на грилі, — розповідає шеф-кухар Марія Лиса. — Рулет із ківі та фетою — одна з наших новинок. Окрім неї, відтепер пропонуємо нашим відвідувачам запечену скумбрію, биток із ребром, домашні ковбаски під різними соусами та багато інших.
— Вирізка — найніжніше м’ясо, — каже шеф-кухар. — Її колись давно називали лікарським м’ясом, бо таке могли собі дозволити купити лише лікарі. Адже вони добре тоді заробляли.
Ретельно відбивши філе, пані Марія змащує поверхню олією, потім — звичайною гірчицею. А далі — пахучими прянощами і спеціями.
— Гірчиця надає м’ясу пікантного смаку, — пояснює вона. — А також робить його ще м’якшим і ніжнішим.
У центрі відбитого шматка м’яса жінка вузькою смужкою викладає нарізану кубиками фету і напівкружальця ківі. Згортає філе разом із начинкою тугим рулетом і поливає соєвим соусом та змащує гірчицею. Цього разу — уже французькою.
— Кожен продукт надає шматку свинини певного аромату і смаку, — каже Марія Лиса. — Як наслідок — готова страва виходить надзвичайно апетитною.
Добре нагрівши сковороду-гриль, шеф-кухар викладає туди рулет та обсмажує з усіх боків. Кухнею тим часом стелиться аромат смаженого м’яса, прянощів, гірчиці. За якийсь час моя співрозмовниця перекладає рулет у деко і ставить у параконвектомат.
— Доводимо рулет до готовності при температурі 180 градусів протягом восьми-десяти хвилин, — коментує вона свої дії.
Поки м’ясо „мліє”, пані Марія смажить на грилі шматки овочів та грибочки.
— Вони повинні лиш трішки підсмажитьися, а всередині залишитися хрусткими, — пояснює вона.
Виклавши на тарілку розрізаний рулет та овочі, жінка прикрашає страву бальзамічним соусом і зеленню. І, вдоволено посміхнувшись, запрошує мене скуштувати смаколик. Мене відразу вражає багатство смаків в одній страві. Солений, кислий, солодкий і гострий — гармонійно поєднуються і доповнюють один одного. Так вдало поєднати смаки і не зіпсувати їжу вміє лише справжній професіонал.
До речі, вартість страви — 45 грн.
Скільки чого треба:
200 г свинячого філе (вирізки), 100 г ківі, 100 г сиру фета, 1 ст. л. французької гірчиці, 1 ст. л. гірчиці „Європейської”, 50 г свіжих печериць, 30 г болгарського перцю, 40 г кабачка-цукіні, зелень петрушки, 30 мл соєвого соусу, оливкова олія, прянощі для м’яса, спеції, бальзамічний і журавлиновий соуси.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер