Готуємо м’ясний рулет із ківі та фетою

Готуємо м’ясний рулет із ківі та фетою
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Пікантним рулетом зі свинячої вирізки, фарширований соковитим ківі та ніжним сиром фета, можна посмакувати у ресторані „Назарія”, що у парку ім. Т. Шевченка. Страву подають під кисло-солодкавим соусом разом з овочами- та грибами-гриль.

{photo_gallery id=4721|}

— Вже почався сезон пікніків, тож ми вирішили потішити наших відвідувачів цікавими стравами, приготовленими на грилі, — розповідає шеф-кухар Марія Лиса. — Рулет із ківі та фетою — одна з наших новинок. Окрім неї, відтепер пропонуємо нашим відвідувачам запечену скумбрію, биток із ребром, домашні ковбаски під різними соусами та багато інших.

Відео дня
> Моя співрозмовниця готує всі необхідні продукти для приготування смаколика. Окрім власне м’яса і продуктів для начинки, пані Марія викладає на стіл всілякі прянощі, соуси, спеці, гірчицю — у зернах, або французьку і звичайну „Європейську” тощо. Аж тоді береться зачищати шматок вирізки.

— Вирізка — найніжніше м’ясо, — каже шеф-кухар. — Її колись давно називали лікарським м’ясом, бо таке могли собі дозволити купити лише лікарі. Адже вони добре тоді заробляли.    

Ретельно відбивши філе, пані Марія змащує поверхню олією, потім — звичайною гірчицею. А далі — пахучими прянощами і спеціями. 

— Гірчиця надає м’ясу пікантного смаку, — пояснює вона. — А також робить його ще м’якшим і ніжнішим.  

У центрі відбитого шматка м’яса жінка вузькою смужкою викладає нарізану кубиками фету і напівкружальця ківі. Згортає філе разом із начинкою тугим рулетом і поливає соєвим соусом та змащує гірчицею. Цього разу — уже французькою. 

— Кожен продукт надає шматку свинини певного аромату і смаку, — каже Марія Лиса. — Як наслідок — готова страва виходить надзвичайно апетитною. 

Добре нагрівши сковороду-гриль, шеф-кухар викладає туди рулет та обсмажує з усіх боків. Кухнею тим часом стелиться аромат смаженого м’яса, прянощів, гірчиці. За якийсь час моя співрозмовниця перекладає рулет у деко і ставить у параконвектомат.

— Доводимо рулет до готовності при температурі 180 градусів протягом восьми-десяти хвилин, — коментує вона свої дії.

Поки м’ясо „мліє”, пані Марія смажить на грилі шматки овочів та грибочки. 

— Вони повинні лиш трішки підсмажитьися, а всередині залишитися хрусткими, — пояснює вона. 

Виклавши на тарілку розрізаний рулет та овочі, жінка прикрашає страву бальзамічним соусом і зеленню. І, вдоволено посміхнувшись, запрошує мене скуштувати смаколик. Мене відразу вражає багатство смаків в одній страві. Солений, кислий, солодкий і гострий — гармонійно поєднуються і доповнюють один одного. Так вдало поєднати смаки і не зіпсувати їжу вміє лише справжній професіонал.   

До речі, вартість страви — 45 грн.

 

Скільки чого треба:

200 г свинячого філе (вирізки), 100 г ківі, 100 г сиру фета, 1 ст. л. французької гірчиці, 1 ст. л. гірчиці „Європейської”, 50 г свіжих печериць, 30 г болгарського перцю, 40 г кабачка-цукіні, зелень петрушки, 30 мл соєвого соусу, оливкова олія, прянощі для м’яса, спеції, бальзамічний і журавлиновий соуси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:08 Забобони і заборони на Великдень: що радять робити для очищення і захисту від лихого 20:05 З російського полону додому повернувся Захисник з Тернопільщини 19:05 Як суди на Тернопільщині карають тих, хто відмовляється служити 18:17 В Україну повернули 277 звільнених з полону Захисників photo_camera Від читача 16:05 Поліція Києва та СБУ повідомили про підозру заступнику голови КМДА в організації схеми переправлення призовників через держкордон України 18:00 Тернопільська «Нива» поступилася «Маріуполь-Феніксу» 17:00 Тернопільські школярі передали великодні листівки та обереги для воїнів ЗСУ photo_camera 16:00 У Тернополі одружилися військові 15:00 Тернополянка втратила майже 400 тисяч гривень — шахрай представився працівником банку 14:02 У Тернополі освячують великодні кошики (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) play_circle_filled photo_camera 13:00 Плащаницю зі святих місць Зарваниці привезли на передову play_circle_filled 12:00 9-річний хлопчик кілька разів викликав поліцію для розваги play_circle_filled 11:03 Втратив документи, коли поранили. Чи можуть переслати паспорт, який замовив в іншому місті? 10:00 Готуємо мариновані яйця та імбир 09:15 Масштабна пожежа біля Тернополя: вогонь знищив частину Чистилівського орнітологічного заказника 09:00 На війні загинули Захисники Ігор Синенький з Теребовлі та Іван Щебивлок з Тернополя 22:00 Поліцейські застерігають від квартирних крадіжок напередодні Великодніх свят
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up