Готуємо м’ясний рулет із ківі та фетою

Готуємо м’ясний рулет із ківі та фетою
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Пікантним рулетом зі свинячої вирізки, фарширований соковитим ківі та ніжним сиром фета, можна посмакувати у ресторані „Назарія”, що у парку ім. Т. Шевченка. Страву подають під кисло-солодкавим соусом разом з овочами- та грибами-гриль.

{photo_gallery id=4721|}

— Вже почався сезон пікніків, тож ми вирішили потішити наших відвідувачів цікавими стравами, приготовленими на грилі, — розповідає шеф-кухар Марія Лиса. — Рулет із ківі та фетою — одна з наших новинок. Окрім неї, відтепер пропонуємо нашим відвідувачам запечену скумбрію, биток із ребром, домашні ковбаски під різними соусами та багато інших.

Відео дня
> Моя співрозмовниця готує всі необхідні продукти для приготування смаколика. Окрім власне м’яса і продуктів для начинки, пані Марія викладає на стіл всілякі прянощі, соуси, спеці, гірчицю — у зернах, або французьку і звичайну „Європейську” тощо. Аж тоді береться зачищати шматок вирізки.

— Вирізка — найніжніше м’ясо, — каже шеф-кухар. — Її колись давно називали лікарським м’ясом, бо таке могли собі дозволити купити лише лікарі. Адже вони добре тоді заробляли.    

Ретельно відбивши філе, пані Марія змащує поверхню олією, потім — звичайною гірчицею. А далі — пахучими прянощами і спеціями. 

— Гірчиця надає м’ясу пікантного смаку, — пояснює вона. — А також робить його ще м’якшим і ніжнішим.  

У центрі відбитого шматка м’яса жінка вузькою смужкою викладає нарізану кубиками фету і напівкружальця ківі. Згортає філе разом із начинкою тугим рулетом і поливає соєвим соусом та змащує гірчицею. Цього разу — уже французькою. 

— Кожен продукт надає шматку свинини певного аромату і смаку, — каже Марія Лиса. — Як наслідок — готова страва виходить надзвичайно апетитною. 

Добре нагрівши сковороду-гриль, шеф-кухар викладає туди рулет та обсмажує з усіх боків. Кухнею тим часом стелиться аромат смаженого м’яса, прянощів, гірчиці. За якийсь час моя співрозмовниця перекладає рулет у деко і ставить у параконвектомат.

— Доводимо рулет до готовності при температурі 180 градусів протягом восьми-десяти хвилин, — коментує вона свої дії.

Поки м’ясо „мліє”, пані Марія смажить на грилі шматки овочів та грибочки. 

— Вони повинні лиш трішки підсмажитьися, а всередині залишитися хрусткими, — пояснює вона. 

Виклавши на тарілку розрізаний рулет та овочі, жінка прикрашає страву бальзамічним соусом і зеленню. І, вдоволено посміхнувшись, запрошує мене скуштувати смаколик. Мене відразу вражає багатство смаків в одній страві. Солений, кислий, солодкий і гострий — гармонійно поєднуються і доповнюють один одного. Так вдало поєднати смаки і не зіпсувати їжу вміє лише справжній професіонал.   

До речі, вартість страви — 45 грн.

 

Скільки чого треба:

200 г свинячого філе (вирізки), 100 г ківі, 100 г сиру фета, 1 ст. л. французької гірчиці, 1 ст. л. гірчиці „Європейської”, 50 г свіжих печериць, 30 г болгарського перцю, 40 г кабачка-цукіні, зелень петрушки, 30 мл соєвого соусу, оливкова олія, прянощі для м’яса, спеції, бальзамічний і журавлиновий соуси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 «На щиті» повертається до рідного дому Захисник Андрій Жилан з Тернопільського району 22:00 Нові правила оплати лікарняних: що треба знати працівникам 21:01 Музика – моє світло у темряві: 13-річна слабозора тернополянка презентувала дебютні пісні 20:00 «Я змогла відчути себе вільною». Десять жінок у Збаразькій виправній колонії здобули фах перукаря photo_camera Від читача 16:49 Тижневий дайджест новин служби зайнятості Тернопільщини: 19:00 У жителя Кременеччини вилучили гранати та набої 17:45 Довічне ув'язнення отримав житель Чортківщини, який убив матір та брата, який став на її захист 17:30 Ватикан оголосив дату офіційного вступу Лева XIV на престол 17:03 Можуть бути затори: на Дружбі облаштовують постійний кільцевий рух photo_camera 16:10 Біля видавництва «Збруч» встановлюють нові бордюри та укладають бруківку: на Торговиці ремонтують тротуар photo_camera 15:35 Куди піти, що побачити у Тернополі на вихідні 10-11 травня 15:00 Тернополянка викопала 100 кущів в парку, щоб обсадити дачу — поліція 14:03 «Ми Є»: в Українському домі музикою відзначили День Європи та підтримали ЗСУ photo_camera 13:15 Хто такий Лев XIV: ЗМІ дізналися цікаві факти про нового Папу Римського 13:02 «Діти кричали – наш Олежик повернувся!» З полону визволили 23-річного Олега Семчишина 12:17 43-річному чоловікові, який зберігав дитячу порнографію, оголосили про підозру 11:53 Частково ускладнений рух на дорозі регіонального значення у Шумську 11:20 Під час екстреного гальмування тролейбуса травмувалася жінка 10:35 Визначили перевізників на міських автобусних маршрутах у Тернополі — список 10:00 На території новобудови в Тернополі виявили 30 снарядів минулої війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up