Кухар Галина Скочеляс розповіла секрет приготування страви.
Усі продукти для „Пательні” вона нарізає великими шматками. Свинину тушкує, куряче м’ясо — обсмажує.
Картоплю „у мундирах” нарізає начетверо й смажить до рум’яної скоринки у фритюрі. Овочі викладає у сковороду у певній послідовності: спочатку моркву, потім цибулю, перець, цвітну капусту.
Насамкінець — кабачок, бо він найм’якший. До напівготових овочів Галя додає уже підготовлене м’ясо і, протушкувавши усе разом, ставить страву в духовку. Адже її треба довести до готовності.
Коли мені принесли „Пательню”, я аж ахнула. Смаколик подали у красивій сковороді з фігурними ручками, яка довго тримає температуру щойно приготовленої страви. А що вона така ж смачна, як ефектна, я переконалась відразу ж.
До речі, „Пательня збірна” має 800 г.
Скільки чого треба:
200 г свинячої шиї, 180 г кабачка, 150 г картоплі, 150 г курячого філе, 105 г помідора, 95 г шампіньйонів, 75 г болгарського перцю, 50 г ріпчастої цибулі, 60 г мисливських ковбасок, 45 г моркви, 25 г лимона, по щіпці приправи до грилю і грибної, 100 мл олії, сіль до смаку.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 41 від 9 жовтня 2024
Читати номер
Mykola Halushchak
York