Готуємо рагу на бороні

Готуємо рагу на бороні
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Рагу зі свинячої шиї, картоплі, овочів та грибів — родзинка оновленого меню ресторану готельного комплексу «Глобус», що на вул. Будного.

{photo_gallery id=3807|}

— Весняно-літній сезон ми вирішили відкрити новою стравою, — каже мангальник Андрій Корпан. — Сподіваємося приємно здивувати наших відвідувачів.

Відео дня

Мій співрозмовник відразу береться нарізати уже підготовлені продукти. Спочатку нарізає кубиками м’ясо і маринує його у суміші східних прянощів і спеціях.

— М’ясо має бути нарізане великими кубиками, — пояснює він, — однак трохи меншими, ніж на шашлик.

Чоловік розрізає на кілька частин картоплю разом зі шкіркою. Гриби нарізає товстими пластинками, а цибулю — великими кубиками. Робить усе впевнено і швидко.

Поскладавши підготовлені продукти на велику тацю, пан Андрій несе усе до мангалу. Запаливши вогонь, він встановлює над ватрою велетенську чавунну сковороду з двома ручками.

— Ця пательня перероблена з диска від борони, яку використовують при обробітку поля, — пояснює чоловік. — Приварили до неї ручки і держак, щоб вона кріпилася до мангалу.
Тому наше рагу — на бороні.

Вливши олію, мангальник чекає, щоб вона нагрілася, а тоді висипає у посудину картоплю. І починає постійно помішувати її шумовкою. Вогонь поступово розгоряється, і над мангалом стелиться дим.

— Коли картопля зверху трохи зарум’яниться, а всередині ще буде напівсира, тоді можна висипати м’ясо, — каже Андрій Корпан. — І весь час треба все помішувати, щоб однаково просмажилося.

За кілька хвилин мій співрозмовник переклав у пательню мариновані шматки свинячої шиї. М’ясо відразу зашкварчало у киплячій олії. Чоловік швидко вимішував його із картоплею, не даючи підгоріти. За мить у повітрі відчувається запаморочливий запах смаженого м’яса.

Через якийсь час мангальник висипає у сковороду цибулю та овочеву суміш і продовжує усе помішувати.

— До овочевої суміші входять стручкова квасоля, брюссельська і цвітна капуста, брокколі, морква, цибуля і корінь селери, — каже він. — Влітку ми плануємо додавати сезонні овочі: баклажан, кабачок, помідор, солодкий перець, ту ж цвітну і брюссельську капусту, але свіжу, а не морожену.

За розмовою я й незчулася, як страва приготувалася. Пан Андрій зняв пательню з вогню і пересипав усе у глибоку тарілку. Прикрасив смаколик зеленими гілочками петрушки, притрусив посіченою цибулькою.

— Така страва — смачна закуска для компанії на п’ять-шість чоловік, — каже він. — Адже загальна вага страви — 2 кілограми. Ми подаємо до неї квашене овочеве асорті або свіжі овочі.

За словами чоловіка, рагу на бороні — не єдина новинка у меню. Так, відвідувачі відтепер можуть скуштувати куряче філе у янтарному соусі та жульєн із білими грибами.  
До речі, вартість страви — 215 грн.

Скільки чого треба:
1,5 кг картоплі, 600 г свинячої шиї, 250 г свіжих печериць, 500 г овочевої суміші, 500 г ріпчастої цибулі, суміш прянощів для маринаду, олія, зелень петрушки, зелена цибуля, спеції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Аварія біля «Орнави». Є потерпіла 21:00 У Тернополі пройде фестиваль адаптивного спорту «День нескорених» 20:00 У Тернополі облаштовують безбар’єрний простір на Грушевського: що вже зробили 19:23 «Пити і їсти не давати!» Біля Орнави сутичка через блокування цивільних у авто play_circle_filled photo_camera Від читача 12:12 На Тернопільщині потрібні працівники пошти 18:45 Поліцейські встановили, хто причетний до пошкодження коліс двох автомобілів у Тернополі 17:38 Майже добу особи у військовій формі блокують авто з чоловіком і жінкою біля «Орнави»: репортаж з місця події play_circle_filled 17:20 У Тернополі учениця училища потрапила до лікарні з алкогольним отруєнням 16:40 У школи Тернополя подали тепло 16:00 Юна тернополянка здобула «срібло» міжнародного турніру з боксу 15:25 Кабмін змінив строки «опалювального періоду» для «Нафтогазу» 14:55 Патрульні розшукали водія, який залишив місце після вчинення ДТП 14:10 Собака кликав на допомогу: рятувальники звільнили чотирилапого, який тонув у ставі 13:35 Юні хористи з Тернополя здобули Гран-прі на міжнародному чемпіонаті 13:05 Аварія у Кременці: автомобіль BMW врізався в стовп. Потерпілих визволяли рятувальники 12:30 У Підгородньому горіло місцеве підприємство 11:47 Судитимуть перевізника-тернополянина за «вивіз за кордон» 14 чоловіків мобілізаційного віку 11:30 18 працівників Локомотивного ДЕПО Тернопіль отримали підозри за викрадення пального 11:15 75 тисяч штрафу заплатить водій, якого зупинили «під наркотиками» та без посвідчення 10:40 Затримали двох буковинців за спробу відправити тернополянина за кордон: ціна — 11 тисяч доларів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up