Готуємо рагу на бороні

Готуємо рагу на бороні
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Рагу зі свинячої шиї, картоплі, овочів та грибів — родзинка оновленого меню ресторану готельного комплексу «Глобус», що на вул. Будного.

{photo_gallery id=3807|}

— Весняно-літній сезон ми вирішили відкрити новою стравою, — каже мангальник Андрій Корпан. — Сподіваємося приємно здивувати наших відвідувачів.

Відео дня

Мій співрозмовник відразу береться нарізати уже підготовлені продукти. Спочатку нарізає кубиками м’ясо і маринує його у суміші східних прянощів і спеціях.

— М’ясо має бути нарізане великими кубиками, — пояснює він, — однак трохи меншими, ніж на шашлик.

Чоловік розрізає на кілька частин картоплю разом зі шкіркою. Гриби нарізає товстими пластинками, а цибулю — великими кубиками. Робить усе впевнено і швидко.

Поскладавши підготовлені продукти на велику тацю, пан Андрій несе усе до мангалу. Запаливши вогонь, він встановлює над ватрою велетенську чавунну сковороду з двома ручками.

— Ця пательня перероблена з диска від борони, яку використовують при обробітку поля, — пояснює чоловік. — Приварили до неї ручки і держак, щоб вона кріпилася до мангалу.
Тому наше рагу — на бороні.

Вливши олію, мангальник чекає, щоб вона нагрілася, а тоді висипає у посудину картоплю. І починає постійно помішувати її шумовкою. Вогонь поступово розгоряється, і над мангалом стелиться дим.

— Коли картопля зверху трохи зарум’яниться, а всередині ще буде напівсира, тоді можна висипати м’ясо, — каже Андрій Корпан. — І весь час треба все помішувати, щоб однаково просмажилося.

За кілька хвилин мій співрозмовник переклав у пательню мариновані шматки свинячої шиї. М’ясо відразу зашкварчало у киплячій олії. Чоловік швидко вимішував його із картоплею, не даючи підгоріти. За мить у повітрі відчувається запаморочливий запах смаженого м’яса.

Через якийсь час мангальник висипає у сковороду цибулю та овочеву суміш і продовжує усе помішувати.

— До овочевої суміші входять стручкова квасоля, брюссельська і цвітна капуста, брокколі, морква, цибуля і корінь селери, — каже він. — Влітку ми плануємо додавати сезонні овочі: баклажан, кабачок, помідор, солодкий перець, ту ж цвітну і брюссельську капусту, але свіжу, а не морожену.

За розмовою я й незчулася, як страва приготувалася. Пан Андрій зняв пательню з вогню і пересипав усе у глибоку тарілку. Прикрасив смаколик зеленими гілочками петрушки, притрусив посіченою цибулькою.

— Така страва — смачна закуска для компанії на п’ять-шість чоловік, — каже він. — Адже загальна вага страви — 2 кілограми. Ми подаємо до неї квашене овочеве асорті або свіжі овочі.

За словами чоловіка, рагу на бороні — не єдина новинка у меню. Так, відвідувачі відтепер можуть скуштувати куряче філе у янтарному соусі та жульєн із білими грибами.  
До речі, вартість страви — 215 грн.

Скільки чого треба:
1,5 кг картоплі, 600 г свинячої шиї, 250 г свіжих печериць, 500 г овочевої суміші, 500 г ріпчастої цибулі, суміш прянощів для маринаду, олія, зелень петрушки, зелена цибуля, спеції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Як змінилася вулиця Торговиця за 10 років у Тернополі photo_camera 21:03 Тернопіль відвідали українські, польські та білоруські режисери: що вони тут робили? 20:01 Прихистки Тернопільщини готові прийняти 102 переселенці: умови проживання та порядок поселення 18:53 Працівник ТЦК напідпитку тікав від поліції play_circle_filled Від читача 17:45 У Тернополі презентували проєкт «Повір» для жінок, які прагнуть розвитку та нових можливостей 18:00 За зберігання і збут наркотиків засуджено жителя Борщівщини 17:30 На Тернопільщині цього року усиновлено 12 дітей 17:22 Масштабна погоня: у Тернополі затримали водія, який тікав від поліції зі Збаража 17:15 «Інвестор заходить, ми «розчищаємо» дорогу»: у Тернополі презентували інвестиційний паспорт області (пресслужба С. Куйбіди) 17:00 Реставрація чи руйнування? З Церкви Різдва Христового забрали іконостас і забетонували фрески 16:10 У Тернополі затримали юнака, який намагався викрасти авто 15:35 Не пропустіть! Великий концерт «Соломія — 153» у Тернополі: вхід вільний 15:00 Майже 8 тисяч бізнесів переїхали в інші регіони у цьому році — яка ситуація на Тернопільщині 14:35 Робота у Тернополі: Актуальні пропозиції тижня (оновлено 17 вересня) 14:20 Жителя Кременця затримали за незаконне поводження з боєприпасами 13:40 Операція на катаракту за рахунок держави: як скористатися послугою? 13:00 Верховна Рада прийняла Закон про Військового омбудсмана 12:45 ЗНО після 4 класу: думки директорів тернопільських шкіл розділилися. А що думаєте ви? 12:35 Помер лікар Заліщицького медзакладу В'ячеслав Цимбалюк 12:00 Тернопільська команда здобула Кубок України з флорболу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up