Готуємо рагу на бороні

Готуємо рагу на бороні
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Рагу зі свинячої шиї, картоплі, овочів та грибів — родзинка оновленого меню ресторану готельного комплексу «Глобус», що на вул. Будного.

{photo_gallery id=3807|}

— Весняно-літній сезон ми вирішили відкрити новою стравою, — каже мангальник Андрій Корпан. — Сподіваємося приємно здивувати наших відвідувачів.

Відео дня
> Мій співрозмовник відразу береться нарізати уже підготовлені продукти. Спочатку нарізає кубиками м’ясо і маринує його у суміші східних прянощів і спеціях.

— М’ясо має бути нарізане великими кубиками, — пояснює він, — однак трохи меншими, ніж на шашлик.

Чоловік розрізає на кілька частин картоплю разом зі шкіркою. Гриби нарізає товстими пластинками, а цибулю — великими кубиками. Робить усе впевнено і швидко.

Поскладавши підготовлені продукти на велику тацю, пан Андрій несе усе до мангалу. Запаливши вогонь, він встановлює над ватрою велетенську чавунну сковороду з двома ручками.

— Ця пательня перероблена з диска від борони, яку використовують при обробітку поля, — пояснює чоловік. — Приварили до неї ручки і держак, щоб вона кріпилася до мангалу.
Тому наше рагу — на бороні.

Вливши олію, мангальник чекає, щоб вона нагрілася, а тоді висипає у посудину картоплю. І починає постійно помішувати її шумовкою. Вогонь поступово розгоряється, і над мангалом стелиться дим.

— Коли картопля зверху трохи зарум’яниться, а всередині ще буде напівсира, тоді можна висипати м’ясо, — каже Андрій Корпан. — І весь час треба все помішувати, щоб однаково просмажилося.

За кілька хвилин мій співрозмовник переклав у пательню мариновані шматки свинячої шиї. М’ясо відразу зашкварчало у киплячій олії. Чоловік швидко вимішував його із картоплею, не даючи підгоріти. За мить у повітрі відчувається запаморочливий запах смаженого м’яса.

Через якийсь час мангальник висипає у сковороду цибулю та овочеву суміш і продовжує усе помішувати.

— До овочевої суміші входять стручкова квасоля, брюссельська і цвітна капуста, брокколі, морква, цибуля і корінь селери, — каже він. — Влітку ми плануємо додавати сезонні овочі: баклажан, кабачок, помідор, солодкий перець, ту ж цвітну і брюссельську капусту, але свіжу, а не морожену.

За розмовою я й незчулася, як страва приготувалася. Пан Андрій зняв пательню з вогню і пересипав усе у глибоку тарілку. Прикрасив смаколик зеленими гілочками петрушки, притрусив посіченою цибулькою.

— Така страва — смачна закуска для компанії на п’ять-шість чоловік, — каже він. — Адже загальна вага страви — 2 кілограми. Ми подаємо до неї квашене овочеве асорті або свіжі овочі.

За словами чоловіка, рагу на бороні — не єдина новинка у меню. Так, відвідувачі відтепер можуть скуштувати куряче філе у янтарному соусі та жульєн із білими грибами.  
До речі, вартість страви — 215 грн.

Скільки чого треба:
1,5 кг картоплі, 600 г свинячої шиї, 250 г свіжих печериць, 500 г овочевої суміші, 500 г ріпчастої цибулі, суміш прянощів для маринаду, олія, зелень петрушки, зелена цибуля, спеції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up