Готуємо рагу на бороні

Готуємо рагу на бороні
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Рагу зі свинячої шиї, картоплі, овочів та грибів — родзинка оновленого меню ресторану готельного комплексу «Глобус», що на вул. Будного.

{photo_gallery id=3807|}

— Весняно-літній сезон ми вирішили відкрити новою стравою, — каже мангальник Андрій Корпан. — Сподіваємося приємно здивувати наших відвідувачів.

Відео дня
> Мій співрозмовник відразу береться нарізати уже підготовлені продукти. Спочатку нарізає кубиками м’ясо і маринує його у суміші східних прянощів і спеціях.

— М’ясо має бути нарізане великими кубиками, — пояснює він, — однак трохи меншими, ніж на шашлик.

Чоловік розрізає на кілька частин картоплю разом зі шкіркою. Гриби нарізає товстими пластинками, а цибулю — великими кубиками. Робить усе впевнено і швидко.

Поскладавши підготовлені продукти на велику тацю, пан Андрій несе усе до мангалу. Запаливши вогонь, він встановлює над ватрою велетенську чавунну сковороду з двома ручками.

— Ця пательня перероблена з диска від борони, яку використовують при обробітку поля, — пояснює чоловік. — Приварили до неї ручки і держак, щоб вона кріпилася до мангалу.
Тому наше рагу — на бороні.

Вливши олію, мангальник чекає, щоб вона нагрілася, а тоді висипає у посудину картоплю. І починає постійно помішувати її шумовкою. Вогонь поступово розгоряється, і над мангалом стелиться дим.

— Коли картопля зверху трохи зарум’яниться, а всередині ще буде напівсира, тоді можна висипати м’ясо, — каже Андрій Корпан. — І весь час треба все помішувати, щоб однаково просмажилося.

За кілька хвилин мій співрозмовник переклав у пательню мариновані шматки свинячої шиї. М’ясо відразу зашкварчало у киплячій олії. Чоловік швидко вимішував його із картоплею, не даючи підгоріти. За мить у повітрі відчувається запаморочливий запах смаженого м’яса.

Через якийсь час мангальник висипає у сковороду цибулю та овочеву суміш і продовжує усе помішувати.

— До овочевої суміші входять стручкова квасоля, брюссельська і цвітна капуста, брокколі, морква, цибуля і корінь селери, — каже він. — Влітку ми плануємо додавати сезонні овочі: баклажан, кабачок, помідор, солодкий перець, ту ж цвітну і брюссельську капусту, але свіжу, а не морожену.

За розмовою я й незчулася, як страва приготувалася. Пан Андрій зняв пательню з вогню і пересипав усе у глибоку тарілку. Прикрасив смаколик зеленими гілочками петрушки, притрусив посіченою цибулькою.

— Така страва — смачна закуска для компанії на п’ять-шість чоловік, — каже він. — Адже загальна вага страви — 2 кілограми. Ми подаємо до неї квашене овочеве асорті або свіжі овочі.

За словами чоловіка, рагу на бороні — не єдина новинка у меню. Так, відвідувачі відтепер можуть скуштувати куряче філе у янтарному соусі та жульєн із білими грибами.  
До речі, вартість страви — 215 грн.

Скільки чого треба:
1,5 кг картоплі, 600 г свинячої шиї, 250 г свіжих печериць, 500 г овочевої суміші, 500 г ріпчастої цибулі, суміш прянощів для маринаду, олія, зелень петрушки, зелена цибуля, спеції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Як у Тернополі з'явилися перші телефони: дивіться відео! play_circle_filled 21:01 200 балів з української мови та історії: випускниця Христина Дехтяренко – серед найкращих на НМТ 20:01 «Мого сина більше нема, а медики досі працюють»: у суді розглядають справу про смерть однорічного Єремія 19:00 Жительці Тернопільщини виповнилося 100 років Від читача 17:29 Тижневий дайджест новин служби зайнятості Тернопільщини 18:00 Подорож за кордон із домашнім улюбленцем: що потрібно знати 17:30 Четвертокласники Тернопільщини навчатимуться з наборами LEGO photo_camera 16:30 Поліція розслідує шахрайство з коштами ветеранів, пов'язане з чиновником зі Зборова 16:03 З полону повернулися двоє мешканців Тернопільщини. Ми дізналися їхні імена 15:27 На Микулинецькій ДТП. Рух транспорту ускладнений 15:15 В останню путь проведуть військовослужбовицю з Тернопільщини Галину Лащик 15:05 62 випускники на Тернопільщині отримали по 200 балів на НМТ: із яких шкіл 14:02 На обеліску радянського солдата на Тернопільщині загніздилися лелеки. Чому пам’ятник не зносять? 13:46 Україна повернула з полону ще одну групу Захисників: продовження обмінів згідно зі «Стамбульськими домовленостями» 13:15 Набої та наркотики виявили правоохоронці Гусятина у місцевого жителя 12:35 Усі підприємства України отримали нові зобов'язання: що зміниться з 5 липня 12:00 Облаштовують безбар'єрний маршрут з мікрорайону «Дружба» до центру Тернополя play_circle_filled 11:20 Одинадцять ліцеїстів з Тернополя здобули максимальні бали на мультитесті 10:40 Випускники зі Словʼянська танцювали вальс у Збаразькому замку play_circle_filled 10:15 Власники житла, пошкодженого внаслідок ракетної та БПЛА-атаки 6 червня, отримають одноразову грошову допомогу (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up