Із настанням тепла усе частіше хочеться влаштувати за містом, на природі пікнік. Звісно, ароматний шашличок та свіжі овочі — обов’язковий атрибут такого відпочинку. Однак для приготування м’яса потрібен час. Тож варто прихопити із собою кілька готових закусок, аби не бути надто голодним, поки смажиться шашлик. Пропонуємо приготувати одну з них — рулетики з вірменського лаваша із курячим м’ясом, вареним яйцем, плавленим сирком та крабовими паличками.
{photo_gallery id=4592|}
Готувати такі рулетики зовсім нескладно і недовго. Якщо яйця і м’ясо вже зварені, а палички — розморожені, то вам знадобиться 10-15 хвилин, і закуска буде готова.
Розгорнувши тоненький лаваш, рівномірно розмащуємо начинку по поверхні. Варене м’ясо ділимо на волокна і притрушуємо начинку. А тоді згортаємо лаваш тугим рулетом і гострим ножем розрізаємо його на шматки. Викладаємо все на тарілку, посипаємо рулетики подрібненим кропом і насолоджуємося смаком. Ніжний смак начинки чудово відтіняє гострий часничок. Завдяки присутності м’яса рулетики є дуже ситними.
До речі, така закуска є відносно недорогою. 250 г курячого філе коштували 10 грн, два плавлені сирки — 11 грн, лаваш — 4 грн, майонез — 5,50 грн, 100 г кропу — 5 грн, три яйця — 2,70 грн, крабові палички — ?? грн. Загалом — ?? грн.
Скільки чого треба:
1 вірменський лаваш, 3 курячі яйця, 100 г крабових паличок, майонез, 2 плавлені сирки, 1-2 зубчики часнику, свіжий кріп.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер