Рулетики з шинки — це оригінальна, смачна і ситна закуска. Така страва буде доречною на фуршеті, невеликому перекусі чи на святковому столі. Скажімо, на Великдень, який ми будемо відзначати уже невдовзі. Навіть на пікнік можна приготувати кілька таких рулетиків.
{photo_gallery id=4181|}
Готувати цю холодну закуску дуже легко. Зробити таке до снаги навіть недосвідченій господині. Отож спочатку накруто варимо яйця. Далі тремо їх і плавлені сирки на „буряковій” тертці. Здушуємо часничок і додаємо його до сиру і яєць. Хто хоче гостреньку закуску— нехай додає два зубчики. Далі заправляємо терту масу майонезом і ретельно вимішуємо.
Шинку нарізаємо тоненькими плястерками або просимо у супермаркеті її нарізати. Чим шматки шинки будуть тоншими, тим краще. Тоді вони легко згортатимуться. На краєчок кожного шматка кладемо десертну ложку начинки і згортаємо шинку разом із начинкою рулетом. Перев'язуємо рулетики стеблами зеленої цибульки. Замість неї можна використати копчений сир “косичку”. Одну з них слід відділити від решти і перев’язати нею рулет. Також можна скріпити шинку дерев’яними зубочистками — кому як подобається. Ну а варіантів прикрашання закуски — безліч. Просто задійте свою фантазію.
А тепер порахуємо, скільки грошей треба віддати за продукти. За 370 г шинки я заплатила 29 грн, за 2 яйця — 1,80, за майонез — 6,64, за плавлені сирки — 10,88, за пучок зеленої цибулі — 1,50 грн. Отож ця закуска обійдеться тернопільській господині у суму близько 50 грн. Смачного вам святкового столу!
Скільки чого треба:
250 г нежирної шинки, 2 плавлені сирки, 1-2 зубчики часнику, майонез, 2 курячих яйця, 3-4 стебла зеленої цибулі, спеції.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 38 від 17 вересня 2025
Читати номер