Готуємо рульку з чорносливом

Готуємо рульку з чорносливом
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах та ресторанах Тернополя.
  • Апетитна рулька під соусом з чорносливу, яку подають із запеченою брюссельською капустою, дуже популярна страва на компанію у ресторані „Водограй”, що у парку „Топільче”.

 

— Оновлений ресторан відкрився після ремонту майже рік тому, — розповідає шеф-кухар Андрій Гаврилюк. — Наша кухня, як і наші інтер’єри, відтоді змінилися. Для гучних застіль, наприклад весілля, у нас можна замовити великий зал. Для невеликих компаній є кілька менших залів, ще й дві літні тераси.  
Дружний колектив ресторану старається йти у ногу з часом і пропонує своїм відвідувачам найпопулярніші європейські страви, а також українські смаколики. 
— Багатьом гостям припали до смаку наші новинки — закарпатський бограч, картопля по-гуцульськи — зі шкварками, часником і бринзою, запечена качка з карамелізованими яблуками, салат із мідій та авокадо, гарячий салат з язика, морський окунь з ананасовим соусом, запечений з овочами короп, страви з тандиру, — перелічує шеф-кухар. 
Для великих компаній ресторан пропонує рибні і м’ясні сети, запечене порося, свинячу рульку, шашлики, перепілок у гірчично-медовому соусі.

Previous Next

Один зі смаколиків пан Андрій узявся готувати для «RIA плюс». 
— Спочатку свинячу ногу треба добре почистити, відрізати все зайве, — розповідає чоловік. — Потім покласти у холодну воду і варити, додавши корінці, на слабкому вогні 2-2,5 години. Готову рульку охолоджуємо до кімнатної температури, викладаємо у глибокий посуд і заливаємо пивом, розбавленим водою. На 2 л пива треба 800 мл води. Додаємо до маринаду перець горошком, солодку і гостру паприку, лавровий лист, корінь петрушки. Маринуємо 1,5 доби, можна і довше. 
Рецепт соусу з чорносливу шеф-кухар розповідає неохоче. Мовляв, це фірмовий рецепт. 


— Скажу тільки, що цей соус ми готуємо на основі чорносливу, червоного сухого вина, соєвого соусу і води, — зазначає він. 
Зробивши у свинячій нозі поздовжні надрізи, шеф-кухар начиняє її чорносливом, а тоді поливає та обмащує соусом. Брюссельську капусту він маринує у суміші соєвого соусу та олії, додавши щіпку орегано. 
Нарешті усі приготування завершені. Андрій Гаврилюк кладе м’ясо на одне деко, капусту — на інше і ставить усе у параконвектомат запікатися. 
— І рулька, і капуста буде запікатися при температурі 180С, — каже він. — Але гарнір заберемо швидше, через 15 хвилин, а м’ясо — через 25-30. 
Коли на столі поклали апетитну рульку з рум’яною скоринкою, я не могла стримати свого захоплення. Запечена свиняча нога із ледь кислуватою брюссельською капустою «пішла на ура». До речі, рулька під соусом із капустою коштує 160 грн за 1 кг. 

Відео дня

Скільки чого треба:
Свиняча передня нога вагою 700 г, 1 ріпчаста цибулина, 1 морквина, 1 корінь петрушки, лавровий лист, чорний перець горошком, сіль. Для маринаду: 2 л світлого пива, чорний перець горошком, лавровий лист, солодка і гостра паприка, корінь петрушки. Гарнір: 350 г брюссельської капусти, 50 мл олії, 50 мл соєвого соусу, 5 г сушеного орегано. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tvoja Tin

    Що це за рецепт? Або пишіть повністю, або не пишіть взагалі!

    То напишемо, а то вгадайте?

    Це як?

    Де пропорції соусу з чорносливу?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up