Основа меню ресторанчика "Макітра" — страви української кухні: вареники з солоною і солодкою начинкою, млинці, справжній закарпатський банош із грибами, бринзою, шкварками, салати, перші страви, а також голубці, гречаники, домашня випічка і десерти. Крім того, є можливість узяти заморожені вареники із собою, розповідає шеф-кухар Тетяна Дубова.
Якщо говорити про салати, то, за словами Тані, найпопулярніші — це „Дністер”, зі свіжої капусти, помідора й огірка, а також із домашнього сиру та огірка.
Поки говорили, дівчина швидко натерла моркву, нарізала цибулю, гриби і болгарський перець, подрібнила скибку житнього хліба. Тоді заправила моркву прянощами, обсмажила гриби з цибулею, підсмажила грінки.
— Цибулю смажимо до прозорості, гриби — поки не зм’якнуть, — коментує свої дії Таня. — Коли змішаємо всі компоненти, заправимо салат щіпкою солі, цукру, оцтом та олією до смаку. А прикрасимо грінками.
Коли мені подали салат, я дуже обережно куштувала його. Адже думала, що морква по-корейськи має „термоядерний” смак. Та це було не так. Салат виявився надзвичайно ніжним, з ледь відчутним пікантним присмаком. Тож його можуть їсти навіть діти.
Скільки чого треба:
100 г моркви, 20 г цибулі, 1 зуб. часнику, 30 г болгарського перцю, 120 г шампіньйонів, 1 скибка житнього хліба, олія, прянощі, цукор і сіль до смаку.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 40 від 2 жовтня 2024
Читати номер
Haman Joey