Готуємо телячу вирізку з полентою на грилі

Готуємо телячу вирізку з полентою на грилі

"20 хвилин"розповідає цікаві рецепти та секрети приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя. Цього разу готуємо стейки з телятини під винним соусом з полентою.

Перш ніж розпочати готувати страву, шеф-кухар Папа Лоці розповідає про особливості продуктів, які входять до неї.

— Теляча вирізка відома своїм ніжним смаком і неймовірною соковитістю. Це мрія будь-якого кухаря, - каже він. - Оскільки вирізка міститься під ребрами, нижче хребта, то ця частина тіла тварини дуже мало експлуатується. Саме тому це м’ясо таке ніжне, а стейки з нього - соковиті і смачні.
Полента, за словами шеф-кухаря, - італійська назва кукурудзяного борошна. Полентою також називають страву з кукурудзяного борошна чи крупи, розварених у киплячій воді до м'якої маси. Її подають теплою у вигляді м'якої каші або охолодженою і нарізаною шматками, які запікають або обсмажують.

Previous Next

— Полента раніше була їжею італійських селян, однак після винаходу різних страв на її основі стала популярною у ресторанах, - додає Папа Лоці. – Щоб приготувати поленту, крупу всипають в окріп, вимішують ложкою протягом 5-6 хвилин. Час приготування залежить від помолу. Готова каша мусить мати густу консистенцію і триматися на ложці. До столу її подають як гарнір або як окрему страву з різними додатками —  грибами, м'ясом, сиром. 

Спочатку Папа Лоці висипає у киплячу воду кукурудзяну крупу. Постійно помішує її ложкою, щоб не було грудочок і не пригоріла. Час готування - приблизно 10 хвилин. Тоді ставить посуд із кашею у холодильник. А тим часом береться готувати м’ясо. Виклавши на стіл телячу вирізку, шеф-кухар вирізає з неї два стейки. Пробує пальцем, наскільки вони пружні.

— Важливим показником якісного м’яса є його консистенція, - каже співрозмовник. -Свіже м’ясо має бути щільним. Це можна визначити, натиснувши пальцем на поверхню. Якщо ямка швидко вирівнюється, хвилюватися немає чого.

Охолоджену кашу Папа Лоці викладає на харчову плівку і, добре трамбуючи, скручує її цукеркою. Тоді нарізає поленту кружальцями і викладає разом зі стейками на гриль.
— На поленті мають бути відбитки від гриль-поверхні, скоринка і приємний запах грилю, — каже шеф-кухар.

Підготовлене м’ясо і поленту чоловік виклав на тарілку гіркою, полив винним соусом і прикрасив страву зеленню. А тоді запропонував мені скуштувати. Сказати, що смаколик припав мені до смаку, означає нічого не сказати. Бо він був неймовірно смачним! 

Скільки чого треба:
150 г телячої вирізки, 60 г кукурудзяної крупи дрібного помолу, 200 мл червоного десертного вина, 20 г цукру, по щіпці солі і перцю, кілька гілочок петрушки, олія для маринаду. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

20:04 ТОП-10 фото січня з Instagram: шукайте свій пост photo_camera 19:02 Тернопільські дівчата пробилися до фіналу чемпіонату України з футзалу 18:05 "Сушив феном заліковку, вилазив через вікно по простирадлах": тернополяни пригадали студентські роки photo_camera 17:03 Як замовити речі з іншої країни та не натрапити на шахраїв play_circle_filled photo_camera Від читача 17:32 Про те, як нам "пощастило" 16:01 Тернопільські борці зібрали увесь комплект нагород на Прикарпатті 15:02 Еротика і мистецтво – вражаючі твори Наталії Басараб 14:03 Десятки людей з`їхали разом з однієї гірки. У Тернополі встановили ще один рекорд play_circle_filled photo_camera 13:21 Біля Тернополя ліплять вареники для армії. Запрошують долучитися бажаючих play_circle_filled 13:02 Тернополянина, який продавав дорогий iPhone через Інтернет, ошукали шахраї 12:01 Як святкують іменини тернопільські Тетяни 11:03 Як доглядати за одягом та взуттям взимку та скільки коштує хімчистка photo_camera 10:29 25 січня у Тернополі не їздять тролейбуси за маршрутом №3, а маршрут №8 скоротили 10:03 У Тернопільській обласній лікарні «Хоспіс» понад пів року працює виїзна бригада photo_camera 09:00 Готуємо грузинське лобіо photo_camera 08:01 Сьогодні, 25 січня: Тетянин день 07:00 Погода на 25 січня: ясно, ожеледиця, вдень +3 21:07 Підгрушна та Меркушина провели індивідуальну гонку на Кубку світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up