Готуємо телячу вирізку з полентою на грилі

Готуємо телячу вирізку з полентою на грилі

"20 хвилин"розповідає цікаві рецепти та секрети приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя. Цього разу готуємо стейки з телятини під винним соусом з полентою.

Перш ніж розпочати готувати страву, шеф-кухар Папа Лоці розповідає про особливості продуктів, які входять до неї.

— Теляча вирізка відома своїм ніжним смаком і неймовірною соковитістю. Це мрія будь-якого кухаря, - каже він. - Оскільки вирізка міститься під ребрами, нижче хребта, то ця частина тіла тварини дуже мало експлуатується. Саме тому це м’ясо таке ніжне, а стейки з нього - соковиті і смачні.
Полента, за словами шеф-кухаря, - італійська назва кукурудзяного борошна. Полентою також називають страву з кукурудзяного борошна чи крупи, розварених у киплячій воді до м'якої маси. Її подають теплою у вигляді м'якої каші або охолодженою і нарізаною шматками, які запікають або обсмажують.

Previous Next

— Полента раніше була їжею італійських селян, однак після винаходу різних страв на її основі стала популярною у ресторанах, - додає Папа Лоці. – Щоб приготувати поленту, крупу всипають в окріп, вимішують ложкою протягом 5-6 хвилин. Час приготування залежить від помолу. Готова каша мусить мати густу консистенцію і триматися на ложці. До столу її подають як гарнір або як окрему страву з різними додатками —  грибами, м'ясом, сиром. 

Спочатку Папа Лоці висипає у киплячу воду кукурудзяну крупу. Постійно помішує її ложкою, щоб не було грудочок і не пригоріла. Час готування - приблизно 10 хвилин. Тоді ставить посуд із кашею у холодильник. А тим часом береться готувати м’ясо. Виклавши на стіл телячу вирізку, шеф-кухар вирізає з неї два стейки. Пробує пальцем, наскільки вони пружні.

— Важливим показником якісного м’яса є його консистенція, - каже співрозмовник. -Свіже м’ясо має бути щільним. Це можна визначити, натиснувши пальцем на поверхню. Якщо ямка швидко вирівнюється, хвилюватися немає чого.

Охолоджену кашу Папа Лоці викладає на харчову плівку і, добре трамбуючи, скручує її цукеркою. Тоді нарізає поленту кружальцями і викладає разом зі стейками на гриль.
— На поленті мають бути відбитки від гриль-поверхні, скоринка і приємний запах грилю, — каже шеф-кухар.

Підготовлене м’ясо і поленту чоловік виклав на тарілку гіркою, полив винним соусом і прикрасив страву зеленню. А тоді запропонував мені скуштувати. Сказати, що смаколик припав мені до смаку, означає нічого не сказати. Бо він був неймовірно смачним! 

Скільки чого треба:
150 г телячої вирізки, 60 г кукурудзяної крупи дрібного помолу, 200 мл червоного десертного вина, 20 г цукру, по щіпці солі і перцю, кілька гілочок петрушки, олія для маринаду. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Тернопіль ще спав, коли ворог вдарив... страшний для нашого міста день показуємо у 10 фото photo_camera 21:50 26 людей зникли безвісти після атаки. Їх шукатимуть усю ніч photo_camera 20:54 «Він був душею коледжу…» Внаслідок російської атаки загинув 17-річний студент Руслан Бобик 20:30 Важлива інформація для постраждалих: де відновити посвідчення водія, техпаспорт та ID-документи? Від читача 14:59 У Тернополі відбулося чергове засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 20:10 Вбивства росіянами людей у Тернополі Україна винесе на засіданні Ради безпеки ООН 19:45 Як працюватимуть школи у Тернополі 20 листопада 19:15 Графік відключення світла в Тернополі та області на 19 і 20 листопада 18:30 Увечері на місці прильотів продовжують розбирати завали 17:30 Є ліжка, їжа і тепло: де знайти ночівлю тернополянам, які постраждали через атаку 17:22 Під час ракетної атаки у Тернополі постраждало тримісячне немовля 17:05 На місці удару знайшли уламки ракети Х-101: з якого міста росіяни могли зробити пуски 16:59 Уламок влучив в автомобіль швидкої, яка забирала людей з місць прильотів у Тернополі 16:53 З верхніх поверхів на Стуса рятувальники дістали потерпілого play_circle_filled photo_camera 16:20 Під завалами залишаються люди: міністр Клименко на місці прильоту в Тернополі play_circle_filled 15:42 19-21 листопада у Тернополі оголосили Днями жалоби за загиблими внаслідок атаки 15:30 Сергій Надал: Тернопіль пережив наймасштабнішу атаку від початку війни. Працюють гарячі лінії для постраждалих (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:20 25 загиблих. З них троє — діти: з-під завалів у Тернополі деблоковують тіла людей photo_camera 15:00 Цілі удару досягнуто: росіяни цинічно прокоментували атаку по багатоповерхівках Тернополя 14:48 У селі на Тернопільщині уламки ракети пошкодили будівлі та транспорт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up