Готуємо телячу вирізку з полентою на грилі

Готуємо телячу вирізку з полентою на грилі

"20 хвилин"розповідає цікаві рецепти та секрети приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя. Цього разу готуємо стейки з телятини під винним соусом з полентою.

Перш ніж розпочати готувати страву, шеф-кухар Папа Лоці розповідає про особливості продуктів, які входять до неї.

— Теляча вирізка відома своїм ніжним смаком і неймовірною соковитістю. Це мрія будь-якого кухаря, - каже він. - Оскільки вирізка міститься під ребрами, нижче хребта, то ця частина тіла тварини дуже мало експлуатується. Саме тому це м’ясо таке ніжне, а стейки з нього - соковиті і смачні.
Полента, за словами шеф-кухаря, - італійська назва кукурудзяного борошна. Полентою також називають страву з кукурудзяного борошна чи крупи, розварених у киплячій воді до м'якої маси. Її подають теплою у вигляді м'якої каші або охолодженою і нарізаною шматками, які запікають або обсмажують.

Previous Next

— Полента раніше була їжею італійських селян, однак після винаходу різних страв на її основі стала популярною у ресторанах, - додає Папа Лоці. – Щоб приготувати поленту, крупу всипають в окріп, вимішують ложкою протягом 5-6 хвилин. Час приготування залежить від помолу. Готова каша мусить мати густу консистенцію і триматися на ложці. До столу її подають як гарнір або як окрему страву з різними додатками —  грибами, м'ясом, сиром. 

Відео дня

Спочатку Папа Лоці висипає у киплячу воду кукурудзяну крупу. Постійно помішує її ложкою, щоб не було грудочок і не пригоріла. Час готування - приблизно 10 хвилин. Тоді ставить посуд із кашею у холодильник. А тим часом береться готувати м’ясо. Виклавши на стіл телячу вирізку, шеф-кухар вирізає з неї два стейки. Пробує пальцем, наскільки вони пружні.

— Важливим показником якісного м’яса є його консистенція, - каже співрозмовник. -Свіже м’ясо має бути щільним. Це можна визначити, натиснувши пальцем на поверхню. Якщо ямка швидко вирівнюється, хвилюватися немає чого.

Охолоджену кашу Папа Лоці викладає на харчову плівку і, добре трамбуючи, скручує її цукеркою. Тоді нарізає поленту кружальцями і викладає разом зі стейками на гриль.
— На поленті мають бути відбитки від гриль-поверхні, скоринка і приємний запах грилю, — каже шеф-кухар.

Підготовлене м’ясо і поленту чоловік виклав на тарілку гіркою, полив винним соусом і прикрасив страву зеленню. А тоді запропонував мені скуштувати. Сказати, що смаколик припав мені до смаку, означає нічого не сказати. Бо він був неймовірно смачним! 

Скільки чого треба:
150 г телячої вирізки, 60 г кукурудзяної крупи дрібного помолу, 200 мл червоного десертного вина, 20 г цукру, по щіпці солі і перцю, кілька гілочок петрушки, олія для маринаду. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:03 У Тернополі мають відремонтувати пішохідні зони на прибудинкових територіях: скільки можуть витратити photo_camera 19:01 Сутички під час обшуків у Почаївській лаврі: СБУ та поліція розслідують можливе фінансове шахрайство 17:56 У суді заслухали свідків у справі ветерана, який нібито побив муніципального інспектора. Що вони сказали 17:14 Свої та чужі? Мер Тернополя відповів, чому діти із сусідніх громад мають платити за проїзд Від читача 19:29 Вапорайзер vs традиційне куріння: що безпечніше для здоров’я 16:30 Побив до смерті матір п’яти дітей: справа йде до суду. Якого покарання хочуть рідні? 16:05 За зберігання наркотиків тернополянин може сісти до в'язниці на п'ять років 15:40 Сашко Байрак з Чорткова привіз чергові перемоги з Всеукраїнських змагань 15:03 1,9 млн грн виділили на благоустрій території біля садка №28 14:47 Робота у Тернополі: Актуальні пропозиції тижня (оновлено 8 жовтня) 14:15 Приїхав до школи на Mercedes: за водіння без посвідчення відповідатиме 16-річний тернополянин 13:30 Депутата з Тернопільщини судитимуть за вплив на ТЦК: обіцяв виключити з обліку 13:01 У Почаївській лаврі обшуки. Що там роблять поліція і СБУ? 12:35 На Тернопільщині лунатимуть вибухи: попередження від рятувальників 12:15 Тернополянка Уляна Гербут отримала премію Президента України 11:40 Продуктові набори роздаватимуть тернополянам: хто отримає та куди звертатись 11:10 «Я гризтиму землю, а дітей не віддам». Батько після загибелі дружини судився за власних синів 10:37 Горів склад на Чернівецькій. Рятувальники показали фото з місця пожежі photo_camera 10:01 Хабар за зняття з розшуку: тернополянин отримав підозру за спробу впливу на ТЦК 09:40 Розшукують 46-річну жінку з Шляхтинців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up