Готуємо телячу вирізку з полентою на грилі

Готуємо телячу вирізку з полентою на грилі

"20 хвилин"розповідає цікаві рецепти та секрети приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя. Цього разу готуємо стейки з телятини під винним соусом з полентою.

Перш ніж розпочати готувати страву, шеф-кухар Папа Лоці розповідає про особливості продуктів, які входять до неї.

— Теляча вирізка відома своїм ніжним смаком і неймовірною соковитістю. Це мрія будь-якого кухаря, - каже він. - Оскільки вирізка міститься під ребрами, нижче хребта, то ця частина тіла тварини дуже мало експлуатується. Саме тому це м’ясо таке ніжне, а стейки з нього - соковиті і смачні.
Полента, за словами шеф-кухаря, - італійська назва кукурудзяного борошна. Полентою також називають страву з кукурудзяного борошна чи крупи, розварених у киплячій воді до м'якої маси. Її подають теплою у вигляді м'якої каші або охолодженою і нарізаною шматками, які запікають або обсмажують.

Previous Next

— Полента раніше була їжею італійських селян, однак після винаходу різних страв на її основі стала популярною у ресторанах, - додає Папа Лоці. – Щоб приготувати поленту, крупу всипають в окріп, вимішують ложкою протягом 5-6 хвилин. Час приготування залежить від помолу. Готова каша мусить мати густу консистенцію і триматися на ложці. До столу її подають як гарнір або як окрему страву з різними додатками —  грибами, м'ясом, сиром. 

Спочатку Папа Лоці висипає у киплячу воду кукурудзяну крупу. Постійно помішує її ложкою, щоб не було грудочок і не пригоріла. Час готування - приблизно 10 хвилин. Тоді ставить посуд із кашею у холодильник. А тим часом береться готувати м’ясо. Виклавши на стіл телячу вирізку, шеф-кухар вирізає з неї два стейки. Пробує пальцем, наскільки вони пружні.

— Важливим показником якісного м’яса є його консистенція, - каже співрозмовник. -Свіже м’ясо має бути щільним. Це можна визначити, натиснувши пальцем на поверхню. Якщо ямка швидко вирівнюється, хвилюватися немає чого.

Охолоджену кашу Папа Лоці викладає на харчову плівку і, добре трамбуючи, скручує її цукеркою. Тоді нарізає поленту кружальцями і викладає разом зі стейками на гриль.
— На поленті мають бути відбитки від гриль-поверхні, скоринка і приємний запах грилю, — каже шеф-кухар.

Підготовлене м’ясо і поленту чоловік виклав на тарілку гіркою, полив винним соусом і прикрасив страву зеленню. А тоді запропонував мені скуштувати. Сказати, що смаколик припав мені до смаку, означає нічого не сказати. Бо він був неймовірно смачним! 

Скільки чого треба:
150 г телячої вирізки, 60 г кукурудзяної крупи дрібного помолу, 200 мл червоного десертного вина, 20 г цукру, по щіпці солі і перцю, кілька гілочок петрушки, олія для маринаду. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На фасаді будинку у Тернополі буде стінопис із зображенням захисника Валерія Дорохова 11:16 У парку Здоров’я видалять аварійну березу 10:50 Графік відключення світла в Тернополі та області на 10 грудня (оновлене) 10:46 Уряд затвердив низку заходів щодо стабільного постачання електроенергії в осінньо-зимовий період Від читача 11:20 «Благодійний збір» від лікаря, який про це навіть не чув – дивіться подкаст про цю та інші шахрайські схеми у новому випуску подкасту «Кіберздоров’я» 10:15 У Тернополі виявили кермувальників електросамокатів, які перебували під наркотиками 09:30 Змінили підчергу графіка відключень світла за деякими адресами у Тернополі 09:00 Війна забрала життя Героїв Віталія Ярого, Олега Божка та Леоніда Брика 08:00 Здай кров на Різдво: У Тернопільському центрі крові просять поповнити резерви 22:00 Улюблений викладач студентів… Підтримайте петицію про присвоєння звання Героя Володимиру Брославському photo_camera 21:03 Редакція «20 хвилин» отримала професійні аптечки для роботи в умовах небезпеки photo_camera 19:40 ДНК підтвердила загибель 35-річної Тетяни Попик. Її виявили разом із донькою Софійкою 19:00 Світлофор на Протасевича-Лесі Українки не витримує тривалих відключень світла — водії б’ють на сполох 18:00 У Дії може з'явитись можливість скаржитись на неправильно припарковані автомобілі 17:20 «Ми знову заручники»: другу добу мешканці 15 Квітня — без тепла і світла. Що відомо? 16:50 Дощ та туман прогнозують на Тернопільщині у найближчі дні 16:10 Жителів Тернопільщини запрошують пройти навчання у центрі підготовки до національного спротиву 15:15 Не вмикайте все одразу: енергетики попереджають про ризики аварій 14:34 Президент Зеленський запросив Папу Римського відвідати Україну 14:03 На бульварі Шевченка розширили Алею пам’яті про загиблих Героїв photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up