Готуємо телячу вирізку з полентою на грилі

Готуємо телячу вирізку з полентою на грилі

"20 хвилин"розповідає цікаві рецепти та секрети приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя. Цього разу готуємо стейки з телятини під винним соусом з полентою.

Перш ніж розпочати готувати страву, шеф-кухар Папа Лоці розповідає про особливості продуктів, які входять до неї.

— Теляча вирізка відома своїм ніжним смаком і неймовірною соковитістю. Це мрія будь-якого кухаря, - каже він. - Оскільки вирізка міститься під ребрами, нижче хребта, то ця частина тіла тварини дуже мало експлуатується. Саме тому це м’ясо таке ніжне, а стейки з нього - соковиті і смачні.
Полента, за словами шеф-кухаря, - італійська назва кукурудзяного борошна. Полентою також називають страву з кукурудзяного борошна чи крупи, розварених у киплячій воді до м'якої маси. Її подають теплою у вигляді м'якої каші або охолодженою і нарізаною шматками, які запікають або обсмажують.

Previous Next

— Полента раніше була їжею італійських селян, однак після винаходу різних страв на її основі стала популярною у ресторанах, - додає Папа Лоці. – Щоб приготувати поленту, крупу всипають в окріп, вимішують ложкою протягом 5-6 хвилин. Час приготування залежить від помолу. Готова каша мусить мати густу консистенцію і триматися на ложці. До столу її подають як гарнір або як окрему страву з різними додатками —  грибами, м'ясом, сиром. 

Спочатку Папа Лоці висипає у киплячу воду кукурудзяну крупу. Постійно помішує її ложкою, щоб не було грудочок і не пригоріла. Час готування - приблизно 10 хвилин. Тоді ставить посуд із кашею у холодильник. А тим часом береться готувати м’ясо. Виклавши на стіл телячу вирізку, шеф-кухар вирізає з неї два стейки. Пробує пальцем, наскільки вони пружні.

— Важливим показником якісного м’яса є його консистенція, - каже співрозмовник. -Свіже м’ясо має бути щільним. Це можна визначити, натиснувши пальцем на поверхню. Якщо ямка швидко вирівнюється, хвилюватися немає чого.

Охолоджену кашу Папа Лоці викладає на харчову плівку і, добре трамбуючи, скручує її цукеркою. Тоді нарізає поленту кружальцями і викладає разом зі стейками на гриль.
— На поленті мають бути відбитки від гриль-поверхні, скоринка і приємний запах грилю, — каже шеф-кухар.

Підготовлене м’ясо і поленту чоловік виклав на тарілку гіркою, полив винним соусом і прикрасив страву зеленню. А тоді запропонував мені скуштувати. Сказати, що смаколик припав мені до смаку, означає нічого не сказати. Бо він був неймовірно смачним! 

Скільки чого треба:
150 г телячої вирізки, 60 г кукурудзяної крупи дрібного помолу, 200 мл червоного десертного вина, 20 г цукру, по щіпці солі і перцю, кілька гілочок петрушки, олія для маринаду. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:18 Чому до нас "приходять" еротичні сни 20:10 У Тернополі кличуть на збірні екскурсії: сплануйте свій вільний час 19:12 Тернополяни візьмуть участь у чемпіонаті світу з літнього біатлону 18:01 Коли вдома не можна шуміти, нагадали тернопільські патрульні Від читача 16:53 Гусятинські жінки навчилися опановувати стрес 17:09 У 92 жителька Тернопільщини влаштовує дефіле, вишиває без окулярів та їздить на фестивалі photo_camera 16:02 "Нива" обіграла "Полісся" у першому домашньому матчі нового сезону 15:11 Біля Озерної смертельна аварія. Зіткнулися легківка та вантажівка photo_camera 15:02 На Тернопільщині розпочинається заборона на вилов раків 14:14 На Тернопільщині триває 10-денний фестиваль: виступатимуть DZIDZIO, «Друга ріка» та Амадор Лопес photo_camera 13:09 Скільки коштує зібрати дитину в школу у Тернополі play_circle_filled photo_camera 12:03 “Взял бы автомат и тра-та-тах": «друзів України», які працювали у Бучачі, уже відправили у рідний Харків 11:05 Операція "И": як на Тернопільщині рятували собаку від біди photo_camera 10:22 Створив 10 метафоричних образів лісу: у "Бункермузі" незвична виставка художника із Полтави 09:32 Біля "Проліску", що на Микулинецькій, перекинувся сміттєвоз 09:05 Про ваші звички «розкажуть» зморшки 08:00 Цей день в історії, 17 серпня: День народження Кузьми Скрябіна 07:01 Погода у Тернополі: 17 серпня, холодна ніч, а вдень +24
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up