Готуємо телятину зі шпарагівкою

Готуємо телятину зі шпарагівкою
"20 хвилин" розповідає про приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Смачна та ситна страва з телячого м’яса та овочів — одна з новинок меню ресторану “Черчілль», що на вул. Бродівській. 

{photo_gallery id=4309|}

— Ми вже оновили наше меню на початку весняно-літнього сезону, — розповідає шеф-кухар закладу Марія Черній. — Окрім уже знаних і популярних у наших відвідувачів страв, тепер пропонуємо ще й декілька смачних новинок. Наприклад, салат з телятини у гірчичному соусі, стейки з телятини на кістці. Їх подають з овочами-гриль та аджикою. Думаю, нашим гостям будуть до смаку медальйони “Честер”. Це м’ясо середнього просмаження. А також теплий салат з телятини. М’ясо для цього салату ми готуємо на грилі.   

Відео дня
> Пані Марія уже виклала на стіл усі потрібні продукти і береться до роботи. Спочатку вона нагріває сковороду та олію в ній. Поки жир нагрівається, жінка швидкими відточеними рухами нарізає свіжі овочі — перець та порей. Викладає їх у нагріту олію і час від часу перемішує. Та овочі обсмажуюються недовго — 2-3 хвилини.

— Перець і порей повинні лише трохи зм’якнути, а всередині залишитися хрусткими, — пояснює співрозмовниця.

      Накраяне широкою соломкою ніжне теляче м’ясо пані Марія викладає до овочів і постійно його помішує — аби рівномірно просмажилося. 

— М’ясо теж буде смажитися дві-три хвилини, — каже кухар. — І після додавання спецій та соусу можна буде знімати страву з вогню.

З недовірою ставлюся до слів жінки про час приготування телятини. І уважно спостерігаю, що ж вона робитиме далі. Втім, пані Марія вливає до страви соєвий соус, посипає спеціями і, вимішавши все ще кілька разів, і справді забирає пательню з плити. Перекладає її вміст на велику тарілку, посипає страву кунжним насінням. І за мить я починаю її куштувати. І залишаюся приємно вражена. Овочі — хрусткі, неначе з грилю, м’ясо — дуже смачне завдяки поєднанню соусу зі спеціями, та ще й надзвичайно м’яке і ніжне. Тож без надмірних зусиль розрізаю кожен шматок ножем. 

 

Скільки чого треба:

150 г філе телятини, 60 г квасолі-шпарагівки, 30 г броколі, 20 г болгарського перцю, 15 г цибулі-порею, сіль, перець, паприка і соєвий соус до смаку, кунжутне насіння.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:08 Забобони і заборони на Великдень: що радять робити для очищення і захисту від лихого 20:05 З російського полону додому повернувся Захисник з Тернопільщини 19:05 Як суди на Тернопільщині карають тих, хто відмовляється служити 18:17 В Україну повернули 277 звільнених з полону Захисників photo_camera Від читача 16:05 Поліція Києва та СБУ повідомили про підозру заступнику голови КМДА в організації схеми переправлення призовників через держкордон України 18:00 Тернопільська «Нива» поступилася «Маріуполь-Феніксу» 17:00 Тернопільські школярі передали великодні листівки та обереги для воїнів ЗСУ photo_camera 16:00 У Тернополі одружилися військові 15:00 Тернополянка втратила майже 400 тисяч гривень — шахрай представився працівником банку 14:02 У Тернополі освячують великодні кошики (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) play_circle_filled photo_camera 13:00 Плащаницю зі святих місць Зарваниці привезли на передову play_circle_filled 12:00 9-річний хлопчик кілька разів викликав поліцію для розваги play_circle_filled 11:03 Втратив документи, коли поранили. Чи можуть переслати паспорт, який замовив в іншому місті? 10:00 Готуємо мариновані яйця та імбир 09:15 Масштабна пожежа біля Тернополя: вогонь знищив частину Чистилівського орнітологічного заказника 09:00 На війні загинули Захисники Ігор Синенький з Теребовлі та Іван Щебивлок з Тернополя 22:00 Поліцейські застерігають від квартирних крадіжок напередодні Великодніх свят
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up