Смачна та ситна страва з телячого м’яса та овочів — одна з новинок меню ресторану “Черчілль», що на вул. Бродівській.
{photo_gallery id=4309|}
— Ми вже оновили наше меню на початку весняно-літнього сезону, — розповідає шеф-кухар закладу Марія Черній. — Окрім уже знаних і популярних у наших відвідувачів страв, тепер пропонуємо ще й декілька смачних новинок. Наприклад, салат з телятини у гірчичному соусі, стейки з телятини на кістці. Їх подають з овочами-гриль та аджикою. Думаю, нашим гостям будуть до смаку медальйони “Честер”. Це м’ясо середнього просмаження. А також теплий салат з телятини. М’ясо для цього салату ми готуємо на грилі.
— Перець і порей повинні лише трохи зм’якнути, а всередині залишитися хрусткими, — пояснює співрозмовниця.
Накраяне широкою соломкою ніжне теляче м’ясо пані Марія викладає до овочів і постійно його помішує — аби рівномірно просмажилося.
— М’ясо теж буде смажитися дві-три хвилини, — каже кухар. — І після додавання спецій та соусу можна буде знімати страву з вогню.
З недовірою ставлюся до слів жінки про час приготування телятини. І уважно спостерігаю, що ж вона робитиме далі. Втім, пані Марія вливає до страви соєвий соус, посипає спеціями і, вимішавши все ще кілька разів, і справді забирає пательню з плити. Перекладає її вміст на велику тарілку, посипає страву кунжним насінням. І за мить я починаю її куштувати. І залишаюся приємно вражена. Овочі — хрусткі, неначе з грилю, м’ясо — дуже смачне завдяки поєднанню соусу зі спеціями, та ще й надзвичайно м’яке і ніжне. Тож без надмірних зусиль розрізаю кожен шматок ножем.
Скільки чого треба:
150 г філе телятини, 60 г квасолі-шпарагівки, 30 г броколі, 20 г болгарського перцю, 15 г цибулі-порею, сіль, перець, паприка і соєвий соус до смаку, кунжутне насіння.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер