Готуємо власноруч імбирний будиночок до свят

Готуємо власноруч імбирний будиночок до свят

Страви на вогні, з незвичними інгредієнтами або по забутих рецептах – зможуть прочитати, а при бажанні й повторити наші читачі. Ми відновили рубрику «Смачного» на сторінках газети та сайті. Готувати для вас буде наш журналіст, а по сумісництву місцевий політик, співавтор та ведучий телепередачі «Депутатська кухня» Андрій Шкула. 

Часто для приготування чогось смачного для нашої рубрики ми запрошуємо цікавих читачам гостей. Цього разу планували готувати разом з Юрієм Смакоузом – депутатом Тернопільської міської ради кількох каденцій. 

Пан Юрій не надто публічний, хоча громадсько активний, обранець, тому приготування та балачка з ним – були б вартими уваги. Але, як зізнався чоловік – готувати не його. Натомість запропонував на своє місце доньку Віолу, яка вміє створювати дійсно незвичні десерти, які будуть актуальними до свят. 

Дівчині 16 років, вона одна з трійнят, при чому всі сестри дуже різні, як і їхні хобі. Наш сьогоднішній кулінар любить волейбол та футбол, а навчається в коледжі на кондитера. Готує для всієї родини і друзів. Інша сестра Вікторія – навчається на сценічному мистецтві. Її хобі, і вже навіть професійна діяльність – акторство. Валерія, третя з трійнят, вивчає іноземні мови, основна з яких – китайська. Окрім того, здобуває фах юриста.

Відео дня

– Особливо мені подобається готувати складні десерти, такі як шоколадні цукерки, зефір та торти з різними смаками, – розповідає Віола Смакоуз. – Як на мене, зима, це саме час для солодкого і смачного. Імбирний будиночок якраз є цим особливим десертом. Єдині складності у виконанні, це дочекатися, поки вся конструкція застигне та буде тримати форму. Такі будиночки часто роблю для сімейних святкувань або просто як десерт до чаю. Раджу і вам спробувати. Потрібен лиш час та терпіння, у вас все вдасться.

Фото 1

Нам знадобиться 6 столових ложок меду, 4 столових ложки цукру, мускатний горіх, кориця та імбир по 2 чайних ложки, 140 грамів масла, 480 грамів борошна, 1,5 чайних ложки соди та 2 яйця.

Фото 2

У каструлі змішати мед, цукор та спеції, помішуючи, довести до кипіння – усе на малому вогні, аби не пригорало. Перекласти нашу суміш до глибокої миски та додати соду, добре перемішати 

Фото 3

До теплої, але не гарячої маси, додати кубиками порізане вершкове масло та перемішати. Вимішуємо, доки суміш не вбере масло. Після того додаємо яйця і ще раз ретельно усе вимішуємо 

Фото 4 

Поступово додаємо борошно. В ідеалі до суміші має піти усе приготоване борошно, але якщо помітите, що маса його уже не приймає – можна не додати декілька десятків грамів. Головне, аби тісто не було зарідким

Фото 5

Тісто має вийти дуже мʼяким та еластичним. Пам’ятайте, що весь процес замішування воно має бути трохи теплим. Коли всі складники всередині, дайте йому постояти 10 хвилин при кімнатній температурі, а тоді в холодильник на пів години

Фото 6

Розкачати тісто до товщини 3-4 мм і вирізати частини будиночка. За бажанням вирізати віконця та засипати отвори подрібненими карамельками. Випікати при 180 градусах 10 хвилин, дати повністю вистигнути

Фото 7

Для глазурі нам знадобиться два білки та 470 грамів цукрової пудри. Все добре перемішати, збивати не потрібно. Для зручності перекласти в кондитерський мішок, а якщо його немає – просто в целофановий пакетик та відрізати край

Фото 8

Тепер потрібно «склеїти» всі частинки разом. Для зручності варто підставити кружку або якийсь подібний посуд, який триматиме стіни, поки все скріпиться. Це зовсім не важко і в процесі роботи все вийде

Фото 9

У кінці, коли все пристигне, прикрашаємо, чим душа забажає. Наприклад, я прикрашала глазурʼю, шоколадними паличками, печивом та кукурудзяними пластівцями.

У вас все вдасться. Смачного!

Читайте також: 

Капусняк від директорки

Готуємо канелоні з м’ясом під соусом бешамель

Готуємо традиційний cottage pie

Готуємо печені яблука з язиком

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up