Готуємо яловичину карамельну

Готуємо яловичину карамельну
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Соковите м’ясо під карамельним соусом із тушкованими овочами — популярна страва у ресторані „Камелот”, що на вул. Об’їзній.

 

— Я готую „Яловичину карамельну” не більше ніж 20 хвилин, — каже су-шеф Андрій Мацюк. — Поки маринується м’ясо, "чаклую" над овочами і соусом. 
Чоловік відразу береться до справи. Ледь відбивши два шматки м’яса, Андрій маринує їх у суміші духмяних прянощів, кетчупі, спеціях та олії. Далі — черга за овочами. Кухар нарізає все великою соломкою. 
— Щоб тушковані овочі не перетворилися на кашу, нарізаємо їх грубими шматками, — пояснює він. 


На велику сковороду Андрій наливає олію. Як тільки вона починає шкварчати, висипає цибулю. Спасерувавши її до світло-золотистого кольору, мій співрозмовник додає моркву, згодом — перець, капусту, а насамкінець — гриби. 
— Перш ніж засипати наступний овоч, треба, щоб попередній трохи зм’як, — каже Андрій. — Тепер можемо заправляти все соєвим соусом і кунжутним насінням. У соусі овочі будуть тушкуватися не більше п’яти хвилин. 
На черзі — приготування карамельного соусу. Кухар вливає у каструльку вершки, нагріває їх, а тоді додає цукор і соєвий соус. При цьому постійно помішує, щоб соус не пригорів і був однорідним. 
— Карамельний соус має варитися на слабкому вогні 10 хвилин, — розповідає Андрій. — Наприкінці додаємо масло, трошки помішаємо і відразу вимкнемо, щоб не був дуже густим.  
Приготування м’яса — справа кількох хвилин. Я й незчулася, як Андрій виклав шматки полядвиці на гриль-сковороду, посмажив з кожного боку три хвилини і переклав на тарілку. Ось і все. 


— У нашому меню багато страв, які часто замовляють, — з гордістю каже кухар. — Наприклад, курка у хрусткій скоринці під сирним соусом чи свинина у пармезановій скоринці або свинина по-норвезьки, зі шпинатом. З холодних страв — салат з тунцем, пікантний салат зі свинячою вирізкою чи теплий салат з куркою.
Як тільки на стіл поклали тарілку з карамельною яловичиною, я відразу почала куштувати страву. Адже найбільше вона смакує теплою. І смаколик мене не розчарував. Солодкавий карамельний соус дуже добре поєднався з м’ясом на грилі і тушкованими овочами.  

Відео дня

Скільки чого треба:
120 г яловичої полядвиці, 20 мл вершків 18%, 60 г капусти, 10 г кепчупу „Лагідного”, 5 г кунжутного насіння, 30 г моркви, 50 мл соняшникової олії, 35 г болгарського перцю, 40 г печериць, 40 мл карамельного соусу, 20 г соєвого соусу, прянощі для м’яса, 30 г ріпчастої цибулі, сіль.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up