Готуємо яловичину карамельну

Готуємо яловичину карамельну
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Соковите м’ясо під карамельним соусом із тушкованими овочами — популярна страва у ресторані „Камелот”, що на вул. Об’їзній.

 

— Я готую „Яловичину карамельну” не більше ніж 20 хвилин, — каже су-шеф Андрій Мацюк. — Поки маринується м’ясо, "чаклую" над овочами і соусом. 
Чоловік відразу береться до справи. Ледь відбивши два шматки м’яса, Андрій маринує їх у суміші духмяних прянощів, кетчупі, спеціях та олії. Далі — черга за овочами. Кухар нарізає все великою соломкою. 
— Щоб тушковані овочі не перетворилися на кашу, нарізаємо їх грубими шматками, — пояснює він. 


На велику сковороду Андрій наливає олію. Як тільки вона починає шкварчати, висипає цибулю. Спасерувавши її до світло-золотистого кольору, мій співрозмовник додає моркву, згодом — перець, капусту, а насамкінець — гриби. 
— Перш ніж засипати наступний овоч, треба, щоб попередній трохи зм’як, — каже Андрій. — Тепер можемо заправляти все соєвим соусом і кунжутним насінням. У соусі овочі будуть тушкуватися не більше п’яти хвилин. 
На черзі — приготування карамельного соусу. Кухар вливає у каструльку вершки, нагріває їх, а тоді додає цукор і соєвий соус. При цьому постійно помішує, щоб соус не пригорів і був однорідним. 
— Карамельний соус має варитися на слабкому вогні 10 хвилин, — розповідає Андрій. — Наприкінці додаємо масло, трошки помішаємо і відразу вимкнемо, щоб не був дуже густим.  
Приготування м’яса — справа кількох хвилин. Я й незчулася, як Андрій виклав шматки полядвиці на гриль-сковороду, посмажив з кожного боку три хвилини і переклав на тарілку. Ось і все. 


— У нашому меню багато страв, які часто замовляють, — з гордістю каже кухар. — Наприклад, курка у хрусткій скоринці під сирним соусом чи свинина у пармезановій скоринці або свинина по-норвезьки, зі шпинатом. З холодних страв — салат з тунцем, пікантний салат зі свинячою вирізкою чи теплий салат з куркою.
Як тільки на стіл поклали тарілку з карамельною яловичиною, я відразу почала куштувати страву. Адже найбільше вона смакує теплою. І смаколик мене не розчарував. Солодкавий карамельний соус дуже добре поєднався з м’ясом на грилі і тушкованими овочами.  

Відео дня

Скільки чого треба:
120 г яловичої полядвиці, 20 мл вершків 18%, 60 г капусти, 10 г кепчупу „Лагідного”, 5 г кунжутного насіння, 30 г моркви, 50 мл соняшникової олії, 35 г болгарського перцю, 40 г печериць, 40 мл карамельного соусу, 20 г соєвого соусу, прянощі для м’яса, 30 г ріпчастої цибулі, сіль.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Топ-10 місць Тернопільщини з неймовірними краєвидами, куди можна поїхати на вихідні чи просто зробити фото 21:00 Хто з тернополян отримав стипендії від Президента України 20:00 Наводить гармату, мріє про дім: історія навідника артбригади 19:00 Працюючий Зарубинський спиртзавод виставили на продаж. Стартова ціна 162 мільйони Від читача 16:03 Тернопільський обласний центр зайнятості долучився до обговорення безпечного та інклюзивного робочого середовища 18:40 На Торговиці дерево впало на припарковані автомобілі photo_camera 18:00 Грози та шквали прогнозують на Тернопільщині: штормове попередження 17:03 У Тернополі можуть облаштувати новий підземний перехід: що відомо? 16:30 15 тисяч за «порозуміння»: на Тернопільщині чоловік запропонував хабар, щоб уникнути штрафу 15:50 У парку Сопільче встановлюють нові гойдалки photo_camera 15:15 Як покарали водія який без документів на несправному мотоциклі збив жінку з дитиною на руках 14:40 На Тернопільщині податківці викрили АЗС без ліцензії: штраф – 365 тисяч гривень 14:03 Біля Копичинців сталась смертельна аварія 13:20 Тариф на газ в Україні з першого травня: скільки коштуватиме кубометр 12:45 Загинув за два дні до 30-річчя, так і не зустрівши свого сина: вшануйте пам'ять Героя Олександра Катинського 12:35 СТО Тернополя: ТОП автосервісів, які обирають досвідчені водії (партнерський проєкт) 12:20 Тернопільський національний педагогічний університет відзначив 85-річчя з дня заснування photo_camera 11:40 Коли буде вирок? Понад три години тривав виступ захисника Михайла Головка у судових дебатах 11:10 П'ять років у в'язниці отримав водій таксі за домагання до неповнолітньої пасажирки 10:55 У тернополянки вкрали 14 тисяч гривень, коли вона намагалась продати фотоапарат
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up