Ідеальним доповненням до риби на пару стануть спагетті. Ще однією перевагаю є те, що сюди підійде філе абсолютно будь-якої риби.
Інгрідієнти:
Спосіб приготування:
Рибу маринуємо в солі, лимоні, соняшниковій олії і зернах фенхелю. Ми залишаємо хвилин на 5-10. Більше не потрібно. Фенхель тут дуже важливий, бо риба його дуже любить.
Поки риба маринується, чистимо цукіні (або кабачок), моркву, селеру і нарізаємо все це овочечисткою тонкими слайсами. Потім розрізаємо слайси на кілька смужок - вийдуть такі собі різнокольорові овочеві спагетті. Каструлю з водою доводимо до кипіння, солимо і кидаємо туди наші "спагетті". Буквально на 3 хвилини. Через свою тонку нарізку овочі будуть готові швидко, і якщо їх перетримати в окропі, вони розваряться.
Дістаємо з каструлі овочі, воду не зливаємо. Натягуємо на каструлю марлю і викладаємо на неї нашу замариновану рибку. Готуємо рибу по 5 хвилин з кожного боку. Якщо марлі немає, можна покласти рибу в друшляк і поставити в каструлю з окропом - так, щоб вода не діставала до країв миски.
< /li>Після того, як риба буде готова, додаємо до неї трохи солі і молотого перцю і скроплюємо лимонним соком. Ложку вершкового масла топимо на розпеченій пательні та обсмажуємо на великому вогні наші відварені овочі. Смажимо недовго - кілька хвилин, щоб овочі стали хрусткими. Викладаємо рибу на тарілку, зверху викладаємо овочі.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 22 від 31 травня 2023
Читати номер