Шоколадний Брауні за півгодини: два «ледачих» рецепти вологого десерту

Неймовірно простий рецепт Брауні, який під силу навіть кондитерам-початківцям.
Шоколадний Брауні придумали 1893 року на прохання світської левиці Берти Палмер, яка замовила своєму кондитерові особливий десерт. Він мав підійти відвідувачкам Всесвітньої виставки в Чикаго, щоб його було зручно їсти з тарілок. Зараз шоколадний торт і печиво Брауні готують і за оригінальною технологією, і за авторськими рецептами. Два із них публікує УНІАН.
Вологий Брауні - рецепт із шоколадної пасти
Інгредієнти:
- шоколадно-горіхова паста — 400 гр;
- борошно — 85 гр;
- яйця — 2 шт.
Шоколадний Брауні за цим рецептом готується неймовірно просто — вам потрібно взяти звичайну шоколадно-горіхову пасту, будь-яку, і викласти її в миску. Туди ж вбити 2 яйця, перемішати виделкою. Потім порційно всипати 4 ст.л борошна, вимішуючи масу. Готове тісто викласти у форму для запікання, застелену папером для випічки, і поставити в духовку на 20-30 хвилин за 180 градусів Цельсія.
Рецепт Брауні з какао
Інгредієнти:
- борошно — 85 гр;
- яйця — 2 шт;
- порошок какао — 45 гр;
- цукор — 200 гр;
- вершкове масло — 115 гр;
- сіль — щіпка.
Цей рецепт Брауні трохи складніший за рахунок кількості інгредієнтів, але однаково його зможуть повторити навіть домашні кондитери-початківці, які печуть нечасто.
Вершкове масло потрібно розтопити, вилити в миску. Всипати цукор, перемішати вінчиком, вбити яйця, знову перемішати. Додати дрібку солі, потім просіяні борошно і какао. Перемішати тісто і подивитися на консистенцію - має вийти, як густа сметана. Якщо раптом буде густішим, можна розбавити теплим молоком. Перелити тісто у форму для запікання, змащену олією, розрівняти. Випікати в духовці 10-20 хвилин за 180 градусів Цельсія. Готовність можна перевіряти зубочисткою — в оригіналі Брауні має залишитися трохи вологим, але якщо вам не подобається така текстура, не заборонено допекти до сухої зубочистки.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати плов, який точно вдастся.
Читайте також:
Готуємо крученики з капустою та картоплю з селерою
Як приготувати справжній класичний львівський сирник з шоколадним тістом: надійний рецепт
Готуємо солянку: незвичайні інгредієнти для традиційної страви
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.