Цукати з гарбуза чудово смакуватимуть з гранолою, на сніданок до манної каші або просто як цукерки коли так хочеться солодкого.
Покроковий рецепт корисних сезонних ласощів пропонує Смачно24.
Вода - 100 г
Кориця (палички) - 1 шт.
Лимон - 50 г
Цукор - 400 г
Цедра апельсина - до смаку
1 Ретельно помийте гарбуз, зріжте шкірку та наріжте його кільцями. Найкраще для приготування цукатів підходить мускатний гарбуз – гітара.
2 Нарізаємо гарбуз кубиками по 3 см. Для приготування сиропу змішуємо в каструлі цукор з водою та лимонним соком. Доведіть сироп до кипіння та проваріть на середньому вогні 5 хвилин.
3 В цукровий сироп додаємо кубики гарбуза, цедру апельсина та паличку кориці – ще раз доводимо до кипіння та варимо 5 -10 хвилин.
4 Виключіть вогонь під каструлею з гарбузом та залишіть охолоджуватись. Далі, знову ставимо каструлю з гарбузом на вогонь та повторюємо процедуру варіння й охолодження 3-4 рази.
5 Проціджуємо сироп з гарбузом через сито. До речі, готовий гарбузовий сироп не виливайте в раковину, його можна використовувати до млинців або для просочування бісквітних коржів.
6 Деко застеліть пергаментом для випікання та викладіть на нього шматочки гарбуза. Сушіть цукати в духовці при температурі 80-90 градусів близько 2 годин.
7 Готові цукати охолодіть та посипте цукровою пудрою. Смачного!
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 20 від 14 травня 2025
Читати номер