Тернополяни до нового біатлонного сезону готуються у Швейцарії та Австрії

Тернополяни до нового біатлонного сезону готуються у Швейцарії та Австрії
Олена Підгрушна у новому сезоні залишається капітаном збірної України

Новий сезон у світовому біатлоні стартує наприкінці листопада, а перші гонки Кубка світу заплановані на початок грудня.

Традиційно у складі збірних України різного рангу – чимале представництво тернопільських спортсменів. Перш за все мова про Олімпійську чемпіонку Олену Підгрушну, яка продовжує виступи в основній обоймі жіночої збірної України. Під керівництвом нового наставника Андрія Прокуніна, українська команда у період підготовки провела декілька тренувальних зборів в Україні та закордоном, зокрема у Білорусі.

Один із заключних етапів підготовки до старту на Кубку світу Олена Підгрушна розпочала 1 листопада, відбувши на тренування до Норвегії. Після чого жіноча збірна України переїхала до Швейцарії, де продовжує готуватися до старту Кубка світу.

За індивідуальною програмою підготовки працює тернополянка Анастасія Меркушина, яка тренується під керівництвом свого батька Олега Меркушина. Невдовзі дівчина приєднається до складу основної збірної.

Відео дня

Також активну підготовку до нового сезону під керівництвом закордонного спеціаліста Юрая Санітри продовжує чоловіча збірна України у складі якої на першому етапі Кубка світу виступить тернополянин Дмитро Підручний. Чоловіки нещодавно завершили 12-денний тренувальний збір у норвезькому Шушені. А заключний етап зборів українці проведуть у австрійському Обертіласі.

Додамо, що на першому етапі Кубка світу з біатлону, що відбудеться у словенській Поклюці, збірну України представлять 11 спортсменів – шість жінок та п'ять чоловіків. У програмі стартового етапу нового сезону – п'ять біатлонних гонок. А саме, одиночна та класична змішані естафети, індивідуальна гонка, спринт та гонка переслідування.

До речі, 29 листопада у шведському Ідре спринтерськими гонками розпочинається новий сезон етапу біатлонного Кубка IBU. До складу жіночої збірної України увійшла тернополянка Марія Кручова.

ДОВІДКА

Склад збірної України на перший етап Кубка світу з біатлону:

- жінки: Юлія Джима, Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина, Юлія Журавок.

- чоловіки: Артем Прима, Дмитро Підручний, Сергій Семенов, Артем Тищенко, Віталій Кільчицький.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На вулиці Київська зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up