Космічні полотна від художниці-рокера

Космічні полотна від художниці-рокера

Зазирнути в «Очі Всесвіту», побувати «Під покровом ночі», побачити «Галактики» та помандрувати космосом дозволить виставка абстракцій Ольги Баландюх.

Вона непередбачувана. Вміє бути різною – драйвовою, екстравагантною, ніжно-ліричною, загадковою. Пише вірші, музику, картини, співає у рок-гурті. Шукає себе у мистецтві, багато експериментує. Саме такою є молода художниця Ольга Баландюх. Народилась у Дрогобичі, зараз навчається і творить у Львові.

Ода природі і космосу

В передостанній день червня у тернопільській галереї «Бункермуз» відкрили персональну виставку її картин «Простір». Тут дівчина показала власний космос.

Відео дня

Експозиція складається із 13 картин-абстракцій. Вони виконані в авторській техніці.

–             Це моя ода природі і космосу, – каже художниця. – Вони мене надихають, доповнюють, творять. Я цим дуже захоплююсь, тому в багатьох моїх роботах переважає тема космосу, Всесвіту. Він мені надзвичайно цікавий своїми таємницями, красою і можливістю фантазувати. Все, що не до кінця вивчене і незбагненне – приваблює. Я відображаю свої враження, емоції, почуття і бачення. Мої роботи для мене це швидше запитання, аніж відповіді.

Ольга Баландюх вважає, що завдяки абстрактному живопису кожен глядач може знайти своє істинне розуміння, щирість почуттів та емоцій у її роботах. Для неї як художниці – це необмежений політ фантазій та відчуттів.

Малює акрилом на пластику

Ольга Баландюх малює акриловими фарбами. Каже, що тут головне знати міру у воді, бо якщо додати забагато, картина потече. Примітно, що дівчина малює на пластику, при чому до уваги глядачів пропонує зворотній бік таких робіт. Зізнається, що для самої це часто несподіванка, адже годі передбачити, яким буде результат. Шукаючи нестандартні підходи, мисткиня використовує також цвяхи, будівельну сітку, нитки, марлю, дзеркала тощо.

Так, диптих «Очі Всествіту» цікавий поєднанням різних фактур – полотно, фарби, цвяхи і нитки. У творі «Під покровом ночі» дівчина використала марлю і дзеркало, передавши таким чином нічне небо. Картина «Сонце» в неї у формі круга, а «Літній спокій гір» – у формі трикутника.

–             Я давно хотіла створити свій космос, тому написання однойменного триптиху – це був усвідомлений процес, – пояснює мисткиня. – Насправді я малюю порівняно швидко, картини довше сохнуть, оскільки це акрил з водою. Назви придумую в процесі роботи.

Улюблені кольори молодої художниці – червоний і чорний. Проте останнім часом вона тяжіє до зеленого, жовтого і синього. Використовує їх, аби урізноманітнити палітру. Для певних робіт ці кольори є символічними.

Поєднує різні фактури

Ольга Баландюх почала малювати картини два роки тому. Її батько – художник, тож не дивно, що дівчина зацікавилась образотворчим мистецтвом ще змалку. Закінчила художню школу у рідному Дрогобичі, а зараз є студенткою відділення дизайну навколишнього середовища у Львівської національної академії мистецтв.

–             Я давно шукала себе в мистецтві, – каже Ольга Баландюх. – А на другому курсі було завдання створити фактури. Я спробувала, вийшло цікаво. Потім збільшила їх у розмірі. Тож перша моя збільшена робота – це триптих «Галактики». Спочатку вони були формату А5, я збільшила їх і це стало початком моєї творчості як художниці.

Ще одне захоплення Ольги Баландюх – музика, якою займається професійно, адже закінчила Дрогобицький державний музичний коледж ім. В. Барвінського по класу скрипки та вокалу. Наразі є вокалісткою рок-гурту SkyStealer. Дічина каже, що ноти в музиці – це як кольори у веселці, з їх допомогою можна створювати прекрасні ліки для душі.

У вересні виставку «Простір» мисткиня покаже у Львівській національній академії мистецтв, а також хоче повезти її до свого рідного Дрогобича. Тернополяни мають змогу оглянути космічні полотна Ольги Баландюх до 19 липня.

Довідка

Ольга Баландюх народилася 25липня 1995 р. у м. Дрогобичі. Закінчила музичну школу по класу скрипки і Дрогобицький державний музичний коледж ім. В. Барвінського (скрипка, вокал). Навчається у ЛНАМ (кафедра «Дизайн середовища»). Пише вірші і музику. Створює художні роботи в напрямку абстакції. Вокалістка рок-гурту SkyStealer. Брала участь у виставках «Львів очима молоді 2016» та «Арт Акт 2016» у  Чернівцях. Роботи представляла на арт-фестивалі «New Wave Exhibition» у  Львові (2017) та ІІ всеукраїнській  виставці абстрактного живопису у Києві у 2017 році.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up