100 тисяч українців записалися у лист очікування на вакцинацію від COVID-19 у Дії

100 тисяч українців записалися у лист очікування на вакцинацію від COVID-19 у Дії

Записатися до листа очікування на вакцинацію від COVID-19 можна кількома способами.

Понад 100 тисяч українців записалися у лист очікування на вакцинацію від COVID-19 у Дії. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Мінцифри та МОЗ запустили послугу запису до листа очікування вакцинації від COVID-19 у Дії. Менш ніж за 2 тижні Мінцифри розробила технічну частину надання послуги реєстрації.

Станом на 17:30 3 березня подано 100 649 заяв. У мобільному застосунку Дія — 87 775, а на порталі — 9 947.

Відео дня

Мінцифри максимально спрощує взаємодію людини з державою. Запис у лист очікування на вакцинацію у Дії — унікальний сервіс, доступний у декілька кліків. Тепер громадянам доступна зручна реєстрація онлайн без черг та зайвих папірців. Команда Мінцифри створює зручні онлайн-сервіси, які спрощують життя українців.

Записатися до листа очікування на вакцинацію від COVID-19 можна:

на порталі Дія — інструкція:  https://youtu.be/F5rjN41GY7Y

у застосунку Дія (оновіть застосунок до останньої версії, щоб послуга була доступна)

— інструкція: https://youtu.be/z0VY0nPgBbg

через національний контакт-центр з питань протидії COVID-19 за номером: 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, третього березня 2020 року в Україні виявили перший випадок інфікування коронавірусом SARS-CoV–2. За цей рік перехворіло близько 1 млн 360 тис. людей. 24 лютого в Україні розпочали новий етап битви з хворобою — кампанію з вакцинації, повідомляє Центр громадського здоров'я.

З появою коронавірусної хвороби світова наука та фарміндустрія об’єднали потужності та інтелектуальні ресурси для пошуку ефективної вакцини. За безпрецедентно короткий час вчені в різних куточках світу розробили та розпочали дослідження вакцин проти COVID-19.

«Весь світ покладає надії на вакцинацію. Тепер важливо донести до людей, що вакцина — це шанс повернути нам нормальне життя. Пригадую, як рівно рік тому мені, як Головному державному санітарному лікарю, довелося повідомити, що COVID-19 зафіксований в Україні. Протягом усього цього часу ми боремося з епідемією силами медиків та шляхом карантинних обмежень. Нам вдається тримати ситуацію під контролем, однак, хвороба не відступає, — зазначив заступник міністра охорони здоров’я — Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Нині в Україні вакцинують медиків «ковідних» лікарень, бригади швидкої допомоги, а також військових на фронті. Також вакцинувалися Президент України Володимир Зеленський та Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коли в країну надійде більше вакцин, МОЗ планує поєднувати етапи, аби прискорити процес імунізації населення проти COVID-19.

Читайте також Як швидше стати в чергу на вакцинацію від ковіду? Ми перевірили різні способи (ІНСТРУКЦІЯ)
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up