Епідемію грипу на Тернопіллі очікують у листопаді

Епідемію грипу на Тернопіллі очікують у листопаді
Захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями на Тернопіллі зростає. Проте лікарі радять не хвилюватися. Кажуть, що епідемія прийде не раніше листопада.

Більше тисячі осіб хворих на ГРВІ в області зафіксували за останній тиждень. Із них 60% — діти.

— У порівнянні із попереднім тижнем кількість хворих зросла, — каже завідувач епідеміологічним відділом обласної санепідстанції Марія Павельєва. — На початку вересня таких осіб в області було 799. А вже наступного тижня, із 10 до 16 вересня, — 1142. Із них — 641 у Тернополі.

Проте, за її словами, такі цифри не повинні нікого лякати. Адже це характерна картина для початку осені.

Відео дня
>— Цей показник зараз становить лише 10,6 осіб на 10 тисяч населення при епідемічному порозі 16,4 на 10 тисяч населення, — продовжує фахівець. — Тому хвилюватися не варто. Такий ріст захворюваності спровокували перш за все організовані колективи – студенти пішли у вузи, учні — у школи, менші дітки — в садочки. Саме тому дітей серед хворих — більшість. Із 1142 захворілих 684 — діти.

Епідемію, як вважає пані Павельєва, тернополяни можуть очікувати не раніше листопада.

— Два роки поспіль у нас не було перевищення епідемічного порогу, — каже вона. — Тому цього року ми припускаємо, що Тернопільщину може очікувати епідемія грипу. Але всі штами цього вірусу, які характерні для регіону, нам відомі. Тому нічого нового і небезпечного тернополяни можуть не боятися.

Як уберегтися від простуди та підвищити імунітет

  • Не переохолоджуватися, носити теплий одяг
  • Вживати природні вітаміни: яблука, шипшину, лимони, апельсини, часник, цибулю, капусту (особливо квашену), перець, помідори та інші овочі й фрукти
  • Вживати адаптогени: ехінацею, жень-шень. Їх можна купити в аптеці
  • Часто провітрювати кімнату, бо хвороботворні організми люблять застояне повітря
  • Займатися фізичною культурою: бігом, плаванням чи іншими видами спорту
  • Мити руки. Слідкувати за особистою гігієною
  • Не піддаватися депресіям та пригніченим осіннім станам, налаштовувати себе на позитив

За інформацією лікаря-інфекціоніста Тернопільської міської поліклініки №1 Олени Бідованець
 

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up