Тернопільська область «лідирує» серед регіонів, де зафіксували найбільше випадків кору

Тернопільська область «лідирує» серед регіонів, де зафіксували найбільше випадків кору

Загалом цьогоріч було зафіксовано 5 точкових спалахів кору.

В Україні упродовж 11 місяців 2023 року зареєстрували 55 випадків кору. Найбільше — у Тернопільській області. Про це розповіли у пресслужбі Міністерства охорони здоровʼя.

— Захворювання виявляли в 13 областях та столиці. Найбільше випадків на Тернопільщині — 12, у м. Києві — 10 та у Львівській області – 7, — йдеться у повідомленні. —  Серед дітей, які захворіли на кір у 2023 році, 12 % не мали жодного щеплення, 30 % — лише одне, у 20 % випадків інформації про вакцинацію не було.

Загалом, кажуть медики, в Україні було зафіксовано 5 точкових спалахів кору протягом 2023 року, які вдалося локалізувати і які не переросли в масові захворювання.

Відео дня

Влітку була організована загальнонаціональна кампанія з «наздоганяючої вакцинації». За 3 місяці пропущені планові щеплення надолужили 153 тисячі дітей.

— Зараз вакцина є у кожній області. Вона є безоплатною. Щоби вакцинуватися за Національним календарем профілактичних щеплень чи надолужити пропущені щеплення, зверніться до педіатра або сімейного лікаря! — наголошують лікарі.

Довідка
За Національним календарем кожна дитина має отримати дві дози вакцини проти кору: в 12 місяців та в 6 років. Вакцина є багатокомпонентною, вона дозволяє сформувати специфічний імунітет проти кору, паротиту та краснухи або перенести захворювання легше та уникнути ускладнень. Ліків проти кору не існує, тому вакцинація — єдиний засіб захисту проти хвороби.

Нагадаємо, за вісім місяців в Україні на кір захворіло учетверо більше людей, ніж за весь минулий рік. Найбільше випадків захворювання — на Тернопільщині.

 

Читайте також:

В Україні фіксують кір: що треба знати про хворобу і як вберегтись

Як дізнатись, чи дитина вакцинована від кору? Поради для батьків

На Тернопільщині триває вакцинація дітей проти кору паротиту та краснухи: працює 147 пунктів щеплення

Чи легко купити ліки вночі у Тернополі: ми дізналися, чи працюють цілодобові аптеки

Коли в Україні чекати спалаху грипу: прогноз Мінздоровʼя

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Козін

    > Серед дітей, які захворіли на кір у 2023 році, 12 % не мали жодного щеплення,

    А що це значить? Що 8 із 9 дітей які захворіли на кір МАЛИ щеплення. А далі самі думайте.

keyboard_arrow_up