Які продукти сприяють здоровому старінню (перелік)

Які продукти сприяють здоровому старінню (перелік)

Суперпродукти можуть допомогти літнім людям у здоровому старінні за допомогою профілактики захворювань, поліпшення когнітивних функцій і здоров'я кісток

— Гарне харчування протягом усього життя допомагає запобігти хронічним захворюванням, і ми знаємо, що ніколи не пізно внести поліпшення для підтримки здорового старіння, —  ідеться в повідомленні МОЗ і соціальних служб США, пише Deseret, передає УНІАН.

Люди похилого віку наражаються на більший ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця і рак, а також станів здоров'я, пов'язаних зі змінами м'язової та кісткової маси, таких як остеопороз.

— Суперпродукти допомагають зміцнювати здоров'я, підвищуючи імунну функцію і зменшуючи ймовірність запобігання або прогресування захворювання,  сказав дієтолог Бет Червоні з клініки Клівленда.

Відео дня

1. Ягоди підтримують пам'ять

Чорниця, малина, полуниця та ожина є суперпродуктом, який захищає когнітивні функції, включно зі збереженням пам'яті.

"Додавання жмені ягід до раціону щодня - одна з перших і найпростіших змін, які я рекомендую тим, хто хоче поліпшити здоров'я свого мозку", - сказала Ума Найду, докторка медичних наук, директорка відділення психіатрії з харчування та способу життя Массачусетської лікарні загального профілю в Бостоні.

2. Горіхи корисні для серця

Вживання жмені горіхів щодня пов'язане з тим, що ви проживаєте довше і здоровіше життя.

"Ми виявили, що люди, які їли горіхи щодня, жили довше і здоровіше, ніж люди, які не їли горіхи", - сказав учений Френк Ху, професор харчування та епідеміології Гарвардської школи громадської охорони здоров'я.

3. Жирна риба покращує здоров'я мозку

Крім захисту від ризику серцевих захворювань, поліпшення сну і захисту старіючих очей від дегенерації жовтої плями, жирна риба є ідеальною їжею для мозку.

Дослідження показують, що жирна риба, як-от тунець, лосось, сардини, анчоуси і скумбрія, багата жирними кислотами омега-3, які організм використовує для побудови нервових і мозкових клітин.

Також звичне вживання риби може поліпшити здоров'я мозку в середньому віці.

4. Фрукти та овочі сприяють здоров'ю кісток

Дотримання дієти, багатої на фрукти та овочі, сприяє здоров'ю кісток і може захистити від остеопорозу - захворювання кісток, через яке кістки стають слабкими та ламкими.

"Ці продукти, як правило, містять менше калорій і жирів, але містять багато клітковини, вітамінів і мінералів. Вони також містять фітохімічні речовини, які можуть захистити від різних захворювань, включно з остеопорозом", - повідомляє клініка Майо.

5. Авокадо покращує зовнішній вигляд шкіри

Авокадо - багате джерело корисних жирів, а їхнє включення в раціон може зробити шкіру еластичною, без зморшок і зволоженою.

Крім того, за даними Клівлендської клініки, авокадо є багатим джерелом вітаміну Е, який діє як антиоксидант, захищаючи клітини шкіри від пошкоджень. З віком тіло природним чином втрачає вітамін Е, тому вживання його з такими продуктами, як авокадо, може бути корисним для здоров'я шкіри.

Що таке суперпродукт

Суперпродукт - це цільна їжа, багата поживними речовинами, яка має безліч корисних властивостей. Ягоди, фрукти, овочі, цільнозернові продукти та горіхи - все це суперпродукти через їхні переваги для здоров'я.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чим для вашого здоров'я може обернутись ненормований робочий графік та поганий сон Систематична втомлюваність, спричинена ненормованим робочим графіком молодих людей (віком від 22 до 48 років), через десятиліття може вплинути на їхнє здоров’я.

Читайте також

Готуємо смачну пасту карбонара

Смачний рецепт вихідного дня – налисники з сиром

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач21

    Зробіть так, щоб людям підняли пансії  на ці продукти!!! А потім рекомендуйте! Писаки неадеквати!

keyboard_arrow_up