Дієтолог Лілія Фальчук розповіла, що корисність супу залежить від способу приготування.
- Я не підтримую це привите нам з дитинства обов’язкове споживання супів щодня, - каже дієтолог. - Як спеціаліст, я дотримують ідеї про те, що краще випити достатню кількість води, а не їсти щодня суп. Бо суп - це і є просто розведена їжа водою. Також варто зауважити, що супи є різні, і їхня корисність залежить від способу приготування. Звісно, якщо ми їмо жирний борщ з шматком м’яса,то він у жодному разі не буде корисний.
Дієтолог зазначила, що організм має бути наповнений рідиною, але це ж не обов’язково повинен бути суп. Якщо ж ви вирішили приготувати першу страву, то потрібно варити його із нежирного м’яса, і не варто заправляти смаженими овочами.
Гастроентеролог Валерій Куліш теж зазначає, що суп - це необов'язкова умова для щоденного раціону.
- У нас в українців є традиція їсти супи декілька разів у тиждень і у цьому немає нічого поганого, - каже гастроентеролог. - Бо перші страви - джерела рідини, і для здоров'я це добре.
Головне, що радять фахівці, потрібно контролювати свій водний баланс.
Читайте також: Здорова звичка: як навчитися споживати менше цукру щодня. 5 простих порад
Здорова звичка: як навчитися їсти менше солі щодня. П'ять простих порад
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 41 від 9 жовтня 2024
Читати номер
Val Val