З 2018 року вакцини “Пентаксим” в Україні не буде

З 2018 року вакцини “Пентаксим” в Україні не буде

Виробник, який постачає вакцину “Пентаксим” в Україну змінює умови договору, які на сьогодні в Україні не готова підписати, кажуть в Міністерстві охорони здоров'я нашому кореспонденту.

“Пентаксим” з нового року перестануть закуповувати, кажуть в Міністерстві охорони здоров'я України. Мовляв, організація, що постачає вакцину вимагає від України укласти новий договір. Однак Україна не може цього зробити.

Договір для постачальника - запорука надійності, - коментують в МОЗ нашому кореспонденту. - Сьогодні на “Пентаксим” зріс попит, відповідно виробник вимагає від України переукласти договір на декілька років наперед. Однак в силу певних обставин ми цього не можемо зробити.

Станом на сьогодні, в нашій області залишилося всього 772 вакцини зазначеного препарату. Ця вакцина призначена для дітей, яким виповнилося два/чотири місяці. До слова, Пентаксим (PENTAXIM) комбінована вакцина для профілактики дифтерії, правця, кашлюка (ацелюлярний компонент), поліомієліту  та захворювань, спричиненої Haemophilus inflenzae типу b/суспензія для ін'єкцій у попередньо заповненому шприці по 0,5 мл.

Відео дня

Ніякої проблеми в цьому немає, тому що згідно заяв того ж МОЗ будуть використовуватися інші препарати, які замінять “Пентаксим”, - коментує завідувач відділу епіднагляду Тернопільського обласного лабораторного центру Марія Павельєва. - Ця п’ятикомпонентна вакцина хороша тим, що однією ін'єкцією вводилася одразу ж п'ять різних вакцин.

Епідеміолог каже, що тепер усі компоненти будуть вводитися окремо. До прикладу, лікарі будуть використовувати вакцини АКДП та інші. Усі необхідні вакцини є у наявності. 

За попередньою інформацією “Пентаксим” в Україні не буде до 2019 року, - продовжує вона. “Пентаксим” не так давно на нашому ринку. Ми вже подали необхідні заявки у МОЗ для того, аби нам представили необхідні препарати аби замінити “Пентаксим”. В графік щеплень дитини не включена безпосередньо ця вакцина, а включені препарати проти дифтерії, правця, кашлюку, поліеміліту і гемофільної інфекції. Колись не було Пентаксиму, ми використовували Фанрікс, АКДП тощо.

Фахівець зауважує, що батьки без зайвих проблем можуть купувати “Пентаксим” у аптечній мережі. Однак є відповідні умови його застосування. Зокрема вакцина має бути доставлена в певному температурному режимі (від +2 до +8 градусів - прим. ред). Окрім цього, на препарат мають бути усі супровідні документи на вакцину, що це за вакцина, її серія Також ця вакцина не пізніше двох годин повинна бути введена після придбання в аптечній мережі. До придбання дитина повинна бути оглянута лікарем.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Таблеточка Екатерина

    Николаев есть в аптеках, бронировать можно https://www.tabletochka.ua/products/pentaksim/

  • Elena Sirik

    Житомир? Де купити?
  • Инна

    У Вінниці дe можна купити?
  • Irina Bondar

    Где можно найти или купить вакцину?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up