Згадуємо 2018 рік: в Тернополі вперше роблять складні операції на серці

Згадуємо 2018 рік: в Тернополі вперше роблять складні операції на серці

Складні операції на серці почали робити тернопільські кардіохірурги міської лікарні №2 разом з київськими фахівцями

23 лютого 2018 року у Тернополі вперше провели операцію аорто-коронарного шунтування на відкритому серці. Пацієнтом став 70-річний тернополянин Ігор Медецький Ігор Медецький – перший пацієнт, якому зробили аорто-коронарне шунтування серця у Тернополі. Операцію виконали медики 2-ї міської лікарні разом з фахівцями з Києва. Зазначимо, що в Києві такі операції почали робити у 2000 році. Тепер - є можливості виконувати такі в Тернополі.

Як це було - читайте тут 

У квітні 2018 року в області провели першу операцію протезування аортального клапана хворому з критичною аортальною вадою, повідомляє відділ охорони здоров'я міської ради.

Відео дня

У серпні міська рада інформувала, що від початку 2018-го року лікарями відділу серцево-судинної та рентгеноендоваскулярної хірургії міської лікарні №2 виконано 319 операцій на серці та 122 операції на різних судинах.

Також протягом семи місяців 2018 року тут виконали 153 стентувань коронарних судин при гострому інфаркті міокарда.

Лікарями відділу виконуються операції на відкритому серці для лікування набутих вад клапанів серця, а також ускладнень ішемічної хвороби серця, таких як інфаркт міокарда, гострий коронарний синдром, стенокардія напруги. Такі операції дають шанс продовжити активне життя пацієнту на значний строк, особливо тоді, коли за допомогою агіографічного обладнання допомогти пацієнту неможливо.

Відділ серцево-судинної та рентгеноендоваскулярної хірургії на базі хірургічного, операційного відділення та служби рентгеноендоваскулярної хірургії комунальної міської лікарні №2 був створений у 2015 році. Загалом за чотири роки тут прооперовали понад 1500 хворих із патологією різних судин людського організму.

У вересні 2018 вперше у Тернопільській області проведено ендопротезування аневризми аорти в міській лікарні  № 2, повідомляє відділ охорони здоров'я міської ради.

Читайте також У Тернополі планують відкрити кардіоцентр в університетській лікарні

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up