«Ніж і телефони були на місці. І це бачили десятки людей» - деталі убивства Іринки Мукоїди

«Ніж і телефони були на місці. І це бачили десятки людей» - деталі убивства Іринки Мукоїди

Олександр Богомол прокоментував заяви захисників Василя Гнатюка щодо ножа, яким убили випускницю, та телефонів – жертви і обвинуваченого у її вбивстві

Василю Гнатюку поліція готова надати копії 9-ти (!) томів матеріалів справи, запевнив начальник Головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол. Також очільник тернопільської поліції прокоментував закиди захисників Василя Гнатюка про те, що ніж на місце події нібито підкинули. І про те, що телефони і вбитої дівчинки, і Василя нібито були в іншому місці.  

Нагадаємо, тіло 17-річної випускниці Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили 26 червня у Вишнівці Збаразького району.  Дівчинка поверталась зі святкування Дня молоді, яке гучно відзначали у рідному містечку. Розслідування резонансного злочину тривало півроку, було проведено ряд різних експертиз.

- Проводився огляд місця події, - розповів Олександр Богомол. - Один криміналіст оглядав предмет, інший - знімав на відео. Один криміналіст взяв ніж – його вже описував слідчий. Інший повів камерою – ножа на землі не було. «Навіщо ти підняв – я ще не встиг зафіксувати це на відео», - запитав той, що знімав. Це був технічний момент, який не мав би бути. Люди неправильно оглядали місце події. Але це не впливає на ситуацію! Адже і ніж, і телефон були біля жертви – і це бачили десятки людей. Є й фото людей (перехожих – прим. авт.), які бачили ніж і фотографували його.

Відео дня

Експертиза підтверджує, що саме цим ножем жертві було нанесено смертельне ушкодження, каже очільник поліції. І саме на цьому ножі було виявлено ДНК як жертви, так і підозрюваного.

Захисники Василя Гнатюка запевняють, що телефон Іринки вмикали в іншому місці. І телефон Василя також був в іншому місці в приблизний час убивства.

- Ми отримали всю інформацію від операторів мобільного зв’язку, - каже Олександр Богомол. - По всіх телефонах. З прив’язкою до всіх базових станцій. Ця інформація була отримана законним шляхом на початку, потім була оперативна інформація, - ми маємо законний механізм, потім від операторів мобільного зв’язку ми отримали офіційну інформацію в електронному вигляді. Такі ж дані отримали і захисники. В слідства і обвинувачення немає сумнівів щодо місця знаходження телефонів. Більше тут нема про що говорити.

Захисники Василя заявляли, що їхній підзахисний просить слідчих надати копії матеріалів справи. А це 9 томів. Чи є у поліції технічна можливість і чи вистачить паперу,  – ми поцікавились у Олександра Богомола.

- Поліція закупила достатньо паперу, аби забезпечити кримінально-процесуальний процес, - запевнив він.

Нагадаємо, Василя Гнатюка судитиме суд присяжних. Захисники обвинуваченого у вбивстві Ірини Мукоїди наполягатимуть, щоб засідання були відкритими.

Василь вже підписав обвинувальний акт, але просить слідчого надати йому для ознайомлення копії матеріалів справи – а це 9 (!) томів.

Тим часом мати Іринки шукає захисника, бо її клянуть і ображають родичі Василя. А ще суди навіть не почались.

7 лютого в міськрайсуді відбудеться підготовче засідання у справі вбивства випускниці Іринки Мукоїди. 

У четвер, 21 грудня працівники поліції направили до суду обвинувальний акт за ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, поєднане з насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом, та ст. 153 ККУ - задоволення статевої пристрасті неприродним способом, що спричинило особливо тяжкі наслідки. Слідчі обласного управління нацполіції кажуть, що зібрали достатню доказову базу провини неповнолітнього жителя Збаражчини 16-річного Василя Гнатюка, причетного до смерті юної мешканки селища Вишнівець. Досудове розслідування, розпочате за статтею 115 ККУ, завершено. Наразі Василь за гратами і перебуватиме там до березня.

Читайте також: Василя Гнатюка судитимуть і за вбивство, і за зґвалтування в неприродній спосіб

 З’явилися нові докази у справі вбивства Ірини Мукоїди 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ігор

    Схоже що та справа білими нитками шита
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up