«Ніж і телефони були на місці. І це бачили десятки людей» - деталі убивства Іринки Мукоїди

«Ніж і телефони були на місці. І це бачили десятки людей» - деталі убивства Іринки Мукоїди

Олександр Богомол прокоментував заяви захисників Василя Гнатюка щодо ножа, яким убили випускницю, та телефонів – жертви і обвинуваченого у її вбивстві

Василю Гнатюку поліція готова надати копії 9-ти (!) томів матеріалів справи, запевнив начальник Головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол. Також очільник тернопільської поліції прокоментував закиди захисників Василя Гнатюка про те, що ніж на місце події нібито підкинули. І про те, що телефони і вбитої дівчинки, і Василя нібито були в іншому місці.  

Нагадаємо, тіло 17-річної випускниці Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили 26 червня у Вишнівці Збаразького району.  Дівчинка поверталась зі святкування Дня молоді, яке гучно відзначали у рідному містечку. Розслідування резонансного злочину тривало півроку, було проведено ряд різних експертиз.

- Проводився огляд місця події, - розповів Олександр Богомол. - Один криміналіст оглядав предмет, інший - знімав на відео. Один криміналіст взяв ніж – його вже описував слідчий. Інший повів камерою – ножа на землі не було. «Навіщо ти підняв – я ще не встиг зафіксувати це на відео», - запитав той, що знімав. Це був технічний момент, який не мав би бути. Люди неправильно оглядали місце події. Але це не впливає на ситуацію! Адже і ніж, і телефон були біля жертви – і це бачили десятки людей. Є й фото людей (перехожих – прим. авт.), які бачили ніж і фотографували його.

Відео дня

Експертиза підтверджує, що саме цим ножем жертві було нанесено смертельне ушкодження, каже очільник поліції. І саме на цьому ножі було виявлено ДНК як жертви, так і підозрюваного.

Захисники Василя Гнатюка запевняють, що телефон Іринки вмикали в іншому місці. І телефон Василя також був в іншому місці в приблизний час убивства.

- Ми отримали всю інформацію від операторів мобільного зв’язку, - каже Олександр Богомол. - По всіх телефонах. З прив’язкою до всіх базових станцій. Ця інформація була отримана законним шляхом на початку, потім була оперативна інформація, - ми маємо законний механізм, потім від операторів мобільного зв’язку ми отримали офіційну інформацію в електронному вигляді. Такі ж дані отримали і захисники. В слідства і обвинувачення немає сумнівів щодо місця знаходження телефонів. Більше тут нема про що говорити.

Захисники Василя заявляли, що їхній підзахисний просить слідчих надати копії матеріалів справи. А це 9 томів. Чи є у поліції технічна можливість і чи вистачить паперу,  – ми поцікавились у Олександра Богомола.

- Поліція закупила достатньо паперу, аби забезпечити кримінально-процесуальний процес, - запевнив він.

Нагадаємо, Василя Гнатюка судитиме суд присяжних. Захисники обвинуваченого у вбивстві Ірини Мукоїди наполягатимуть, щоб засідання були відкритими.

Василь вже підписав обвинувальний акт, але просить слідчого надати йому для ознайомлення копії матеріалів справи – а це 9 (!) томів.

Тим часом мати Іринки шукає захисника, бо її клянуть і ображають родичі Василя. А ще суди навіть не почались.

7 лютого в міськрайсуді відбудеться підготовче засідання у справі вбивства випускниці Іринки Мукоїди. 

У четвер, 21 грудня працівники поліції направили до суду обвинувальний акт за ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, поєднане з насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом, та ст. 153 ККУ - задоволення статевої пристрасті неприродним способом, що спричинило особливо тяжкі наслідки. Слідчі обласного управління нацполіції кажуть, що зібрали достатню доказову базу провини неповнолітнього жителя Збаражчини 16-річного Василя Гнатюка, причетного до смерті юної мешканки селища Вишнівець. Досудове розслідування, розпочате за статтею 115 ККУ, завершено. Наразі Василь за гратами і перебуватиме там до березня.

Читайте також: Василя Гнатюка судитимуть і за вбивство, і за зґвалтування в неприродній спосіб

 З’явилися нові докази у справі вбивства Ірини Мукоїди 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ігор

    Схоже що та справа білими нитками шита
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up