Вже реагує на силуети та світло: як почувається пацієнт, який втратив зір після ін'єкцій у лікарні

Вже реагує на силуети та світло: як почувається пацієнт, який втратив зір після ін'єкцій у лікарні
  • Історія про жителів Тернопільщини, які втратили зір після однієї ін'єкції, набула чималого розголосу. Після введення препарату постраждали 22 пацієнти, серед яких і Орест Зрайчик.
  • Зараз усі отримують лікування та не можуть самостійно пересуватися, а поліція проводить розслідування. 

Нагадаємо, 16 лютого у Чортківській центральній міській лікарні 22 пацієнтам зробили ін’єкцію препаратом А. (назва нам відома). За кілька годин після процедури люди почали скаржитися на біль в очах, почервоніння та свербіж. Рекомендовані лікарями краплі не допомогли, тож вже вночі житель села Оришківці Орест Зрайчик з дружиною та інші пацієнти звернулися в лікарню за допомогою.

Орест Зрайчик з жінкою (фото зробили до отримання ін'єкції)

Зранку 17 лютого пацієнтів разом із супроводжуючими доставили до Тернопільської обласної клінічної лікарні. Зі слів генерального директора медзакладу Василя Бліхара, у той же день ввечері всім поступово зробили операції, під час яких забрали запальну тканину з ока. А далі їх відправили на довготривале лікування до Чорткова.

Від дня хірургічного втручання минуло вже понад 10 днів. Ми вирішили поцікавитися у жінки потерпілого Ореста Зрайчика про його відновлення та чи є вже позитивні зміни? Зі слів пані Галини, її чоловік разом з іншими пацієнтами весь цей час перебувають під наглядом лікарів.

Відео дня

— Ми поки перебуваємо в лікарні Чорткова. Оресту кілька разів на день капають краплі для очей. Також лікарка робить підколювання очей спеціальним препаратом, що допомагає прибирати помутніння. У суботу, 25 лютого, приїздив професор зі Львова. Він оглянув пацієнтів, надавав консультації та рекомендації. Зараз лікують Ореста за рекомендаціями професора. Також нам обіцяють, що наших рідних оглянуть фахівці з Києва. Наразі домовляється про їх візит в лікарню. Нас не покинули, все роблять, як і обіцяли, — каже вона.

Орест Зрайчик після отримання ін'єкції та операції

І хоча минуло лише 10 днів, проте в Галини та Ореста вже є привід радіти.

— Це ще не можна назвати повноцінним зором, але Орест вже бачить силуети, пальці рук. Поки що тільки лівим оком і на невеликій відстані, бо у нього видалені кришталики. А от праве око трохи гірше – реагує тільки на світло. Я хочу сказати, що наша лікарка пані Ірина дуже відповідально поставилася до цієї ситуації. Орест потребує подальшого лікування, діагностики. Але ми все одно будемо все робити. Бо раніше результат був, ми віримо, що і зараз буде, — розповідає Галина Зрайчик.

Що стало причиною зникнення зору після ін’єкції, поки невідомо. Наразі триває слідство.

—Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно зі статтею 140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) ККУ. Правоохоронці вилучили препарати, можливо, якими робили ті ін’єкції. Їх відправили на експертизу в Київ. То так швидко результатів не буде, — зазначив речник Нацполіції Тернопільщини Сергій Крета.

Також Галина Зрайчик зауважила, за весь період перебування в лікарні, вони не сплатили жодної копійчини. 

Якщо ваші рідні також постраждали у цій ситуації і ви хочете розповісти правду – ми готові з вами поспілкуватися. Ми слідкуватимемо за розвитком подій в цій історії та інформуватимемо вас. Стежте за оновленнями на нашому сайті.

Читайте також:

Рідні пацієнтів, які втратили зір після ін'єкцій у лікарні, шукають винних. А що кажуть медики?

Повноцінне життя після травм та інсультів можливе: як у тернопільській лікарні рятують людей «з того світу»

Банк репродуктивних клітин у Тернополі: ми дізналися, як захисники можуть стати учасниками проєкту

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (56)
  • Читач72

    Той препарат потрібно вколоти в два ока начальнику управління охорони здоров'я і головному прокурору.А тоді побачимо куди поділися кримінальні справи і чому ніхто не сидить в тюрмі.
  • Багрій Віра

    Господи допоможи .
  • Марина Яровая

    А препарат як називається?
  • Марія Каневська

    Моєму татові так само  через неякісний препарат і через передозіровку згубили зір. Це було в Тернополі в 1956 році і він в віці 28 років осліп. Жив .в такому стані до 82 років. Та це було в повоєнні роки, а зараз в вік прогресу це просто жудь.

keyboard_arrow_up