Не час бути напіввагітним

Розмови останнього тижня між людьми, здається, починаються із запитання: «За кого голосував?» Фейсбучне місиво сягнуло апогею. «Доброго» слова опоненту не шкодують ні одні, ні другі. «Господи, зроби так, щоб вибори були швидше, бо в мене скоро друзів не залишиться!» - сумно жартують у соцмережах. Виборців Гриценка, Смешка, Тимошенко, Кошулинського ошукали. Ті, хто свого часу забрав з бюлетеня графу «проти всіх». Великий градус напруги у суспільстві зумовлений ще й неможливістю вибору, багатьом хочеться зіпсувати бюлетень, що теж неправильно. Вибір треба зробити, і не проти, а за.

До Порошенка і справді багато питань. Хто ж сів за корупцію? Де справедливі суди? Чому незакінчена війна. Падіння гривні, захмарна комуналка, втрата права на субсидії, масовий виїзд українців за кордон. Плюси – зміцнена армія, декомунізація, безвіз, єдина помісна церква, українізація інформаційного простору, з нами нарешті рахуються у світі.

Серед мінусів Зеленського  – відсутність мінімального досвіду на державних посадах, відсутність чіткого вектора, неважливість мови і релігії, невдалі жарти про Україну, сумнівна олігархічна тінь за плечима.  У той же час 42,5 мільйони річного доходу - не результати корупційних схем. Плюси: молодість, нестандартність, свіжа кров, словом.

Журналісти завжди над процесом і, як люди, ми маємо свою позицію, але у випадку вибору влади ми маємо бути посередині. Тому хто б не прийшов на цю посаду, хто б не очолив обласну держадміністрацію, ми завжди неупереджено аналізуватимемо його плюси і мінуси, контролюватимемо кожен його крок. І повірте, за будь-якого Президента народяться діти, русла річок не зміняться, квіти розпустяться, а восени вродять яблука.

Здавалося б, від того, хто буде Президентом, нічого не змінюється у житті простих смертних (хіба у чиновників держадміністрацій). Але Президент – це стержень, дух, цінності, совість, вектор розвитку, національна ідея. Зараз не час бути напіввагітним, не час експериментувати, не час бути «поза політикою». Зараз немає Зеленського і Порошенка. Є Україна. Проголосуйте за того, з ким це слово краще асоціюється.

Коментарі (2)
  • Саша Крест

    Йду з колєгою вчора по Хрещатику з дебатів, а поряд йдуть дві подруги та комусь по телефону розказують: "Ты представляешь, зашли в сектор, сели, а вокруг украинские флаги. Поняли, что тут порохоботы. Сидели тихо до самого конца". Ось і вся проста істина: Українець - це Порохобот, Порохобот - це Українець. Малороси, вата, хохли, бидло, люмпени, плебеї, охлос, раби, дегенерати, совкодрочери, зрадой@би - це і є зе-виборці, у яких з українцями немає нічого спільного, крім назви в графі "громадянство". І немає чому дивуватися про "повстанців" з Бамбасу... То ли ещё будет... Недалеко до дня, коли "проспект матароли" або "бульвар гіві" з'явиться у Києві. А чё, клёво... По ПРИКОЛУ...
  • Саша Крест

    А ось це сьогодні опублікував мій добрий колєга Коля... Николай, як себе називає. Російськомовний, але не москаль... І набагато мудріший за деяких хохлов... Українцями їх назвати неможливо... І в чому він помиляється?

    "Я пропишу личное видение только одной «вишни на торте» - репутационных потерь.
    1. После того, как в первых же беседах с международными лидерами Зеленский проявит себя как полный ноль (что уже началось) - с ним просто перестанут встречаться. Потому что с ним не о чем говорить. Ноль он и есть ноль. На который умножена страна. С ним стыдно сидеть, делая вид, что говоришь с ним на равных.
    2. Международная поддержка страны (аналогия - помощь онкобольному) будет сходить на «нет» именно потому, что с Зеленским не о чем говорить. В напряжённых интеллектуальных переговорах, в которых нужно уметь убеждать, а не бросать трубку он - Зеро.
    Да и для западных партнёров прекрасный повод, не потеряв лица, прекратить помощь Украине и снять санкции с агрессора, после того как зеленский встанет на колени и оближет лабутены путина.
    2. «Революция достоинства» - забудьте. Никакого чувства собственного достоинства у граждан страны, избравшей надутую телевизором пустышку, не может быть и в помине.
    3. «Слава Украине!»… - «Какой Украине - вот той, которая клоуна выбрала?? Ахх-ха-ха!! Идиотам слава!» - будет раздаваться в ответ. Героями были пять лет. Но стали идиотами, и «это надолго». Вы будете уходить, поджав хвост, ответить на плювок вам будет нечем.
    4. Петь гимн станет позорно.
    5. В кабинетах чиновников будут висеть портреты Зеленского.
    6. Зеленский будет принимать присягу, положив руку на Пересопницкое Евангелие. Не крещёный еврей, не знающий государственного языка. И я хотел бы видеть хоть одного вменяемого человека в стране, который испытал бы гордость при виде этой картины. На заднем плане будет не хватать большой надписи «95-й квартал».
    … опускаю дальнейшие пункты. Их много. Сформулирую главное - всё, к чему Зеленский не прикоснётся на должности президента страны, будет обращено в тыкву. Страна-тыква, это будущее для ваших детей и внуков."

Розмови останнього тижня між людьми, здається, починаються із запитання: «За кого голосував?» Фейсбучне місиво...

Ну що? Готові? А доведеться… Сім найближчих тижнів слухати обіцянки від кандидатів в усіх кольорах веселки. Цьогоріч...

«Доки грім не вдарить – хлоп не перехреститься». Заїжджена приказка спадала на думку, коли читала чергові...

Інколи мені здається, що якби в Україні існувала служба «911», вона була б на базі нашої редакції. З якими тільки...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up