У нас дуже мало часу, але надія є: допоможіть 6-річному Давиду зібрати кошти для пересадки

У нас дуже мало часу, але надія є: допоможіть 6-річному Давиду зібрати кошти для пересадки
  • 6-річний Давид Ревнюк з Тернополя вже три роки бореться із страшним діагнозом "Гліоз". Мама хлопчика розповіла, що усе розпочалось після щеплення. Хоча медичних доказів, що це є причиною захворювання, немає.
  • Клітини у головному мозку дитини почали відмирати. І єдина надія врятувати дитину — пересадка стовбурових клітин. Донора вже знайшли, операцію мають зробити у Грузії, вона вартує 18 тисяч доларів. І до омріяної суми сім'ї залишилось зовсім небагато.

—  Діагноз Давидка  — гліоз. Це означає відмирання нервових клітин в головному мозку. І хвороба  прогресує. Клітини відновити важко, а відмирають вони практично щодня, —  розповідає мама хлопчика пані Світлана.

Тривалий час малюку не могли поставити діагноз. Рідні не розуміли, що з дитиною відбувається. І переконують, що усе розпочалось після того, як хлопчика вакцинували, коли йому було 2 рочки і 9 місяців.

Однак медичного підтвердження цієї гіпотези немає. Тож стверджувати, що саме це стало причиною наступного розвитку подій, не можна. 

Відео дня

Немає опису.

Спочатку думали, що Давид втратив слух

—  Коли синочкові було майже три рочки — йому вкололи вакцину від кору, паротиту і краснухи (КПК), і після того розпочались проблеми. Він перестав відкликатись на ім`я, не розумів, що до нього говорять. Наче дитина забула все, що знала, — розповідає Світлана Ревнюк. — Вакцину вкололи у вересні, і за місяць він вперше пішов у садок. Тоді ж і помітили розлади поведінки в дитини: він плакав, агресував, в нього дуже боліла голова.

Немає опису.

У жовтні Давиду зробили МРТ та підтвердили порушення у роботі головного мозку. Дитина в такому стані була близько півроку.

— Було враження, що він просто перестав чути. Ми поїхали у Київ, перевірити слух, але лікарі сказали, що хлопчик чує нормально, — продовжує жінка. — Ми почали лікування нервової системи, також почались проблеми з кишечником, але результату це лікування не дало. Руки опускались, але я ніколи не могла собі дозволити впасти у розпач. Ми були на лікуванні у Києві і нам вдалось трошки "підтягнути" здоров`я Давидка: він приймав ванни, йому робили різні процедури. Хвороба ж і далі прогресувала.

Єдина надія — пересадка стовбурових клітин

Понад три роки хлопчик з батьками чи не щомісяця їздить у різні лікарні. Жінка каже, що не може дозволити захворюванню побороти Давида. Він у сім`ї єдина дитина.

— Всі ці роки ми водили Давида на різні процедури, але якогось особливого результату вони не дали. Нещодавно ми почули про пересадку стовбурових клітин, порадились зі своїм лікарем. І вона сказала, що варто спробувати, і є уже троє дітей з України, яким така процедура допомогла одужати, — розповідає пані Світлана.

Пересадка стовбурових клітин — це новий метод лікування у медицині, його ще не до кінця вивчили.  В Україні наразі такі процедури не проводять. Операцію Давидові планують зробити в Грузії.

Немає опису.

Потрібні тисячі доларів 

Уже в травні цього року Давида мали оперувати, але сім'я не змогла зібрати необхідну суму для оплати операції.

— Сама процедура пересадки коштує понад 14 тисяч доларів. Крім того потрібні кошти на забір донорського матеріалу в Києві. На усе потрібно 18 тисяч доларів. Зараз ми зібрали значну суму і просимо небайдужих допомогти нам. Кошти потрібні на 25-26 червня. Саме тоді буде донор. На таку суму кредит взяти ми не можемо. Я не працюю, бо маю доглядати за сином, — розповідає Світлана Ревнюк. — Тому час зараз для нас на вагу золота. 

Довідка

Усі документи, які підтверджують діагноз Давида Ревнюка, є у редакції.

Карта для перерахунку ПриватБанк: 4731 2191 2327 8743 Ревнюк Світлана Вікторівна.

Телефон мами Давида: 0978530731 Світлана

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3568)
  • Olga Androshchuk

    +++++++++++++++++++++++++++++++
  • Катя Семешко

    +++++
  • Oksana Kozak

    +++++
  • Олег Семешко

    ++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up