В Ігоря Собчука відмовили нирки. Хлопець просить допомоги на ліки

В Ігоря Собчука відмовили нирки. Хлопець просить допомоги на ліки

18-річний Ігор Собчук з Мізюринців Шумського району щодня змушений боротися за своє життя. Він з дитинства хворіє на спадковий нефрит (запалення нирок). А більше року тому у хлопця взагалі відмовили нирки.

Тепер тричі на тиждень Ігор змушений проходити гемодіаліз (штучне очищення крові). Для цього треба їздити у Кременець. Та надія є! Держава вже виділила кошти на пересадку нирки в Білорусі, проте треба дочекатися черги. Весь цей час Ігор повинен приймати багато ліків, щоб підтримати своє здоров’я. Він просить усіх небайдужих допомогти коштами, адже їх бракує.

- Цілий рік я лікувався у  клініці “Охмадит” у Києві, місяць лежав у реанімації, - розповідає Ігор Собчук. - А коли виповнилося 18 років, мене відправили на гемодіаліз за місцем проживання. Найближче гемодіалізне відділення є у кременецькій райлікарні. Їздити туди треба три рази на тиждень.Прямого автобуса з мого села до Кременця немає. Доводиться їхати через Шумськ. Це близько 50 кілометрів в одну сторону. Добре хоч за квиток оплачую тільки половину, адже у мене перша група інвалідності. Після гемодіалізу почуваюсь погано - тиск, важко дихати. Тільки трохи стане легше, знову треба їхати на цю процедуру.

Окрім гемодіалізу Ігорю потрібні ліки, які коштують дорого.

Відео дня

- Шість уколів на півтора тижня - 1900 грн, а треба три пачки - це до шести тисяч, - каже хлопець. - Також я приймаю багато дорогих таблеток. Якщо є люди, які можуть мене підтримати фінансово, я буду дуже вдячний.

Нині в Україні практично не проводять операцій з трансплантації органів, тому Ігор звернувся до допомогою у білоруську клініку.

- В Міністерстві охорони здоров’я є програма лікування важкохворих за кордоном, - розповідає хлопець. - Я був двічі у Мінську і мені дали прейскурант на 70 тисяч євро на операцію з пересадки нирки. У квітні 2018 року ми здали всі потрібні документи в Міністерство охорони здоров’я,  і в грудні прийшла відповідь про те, що держава виділить кошти на операцію.

Два тижні тому Ігор став у чергу на пересадку нирки, а в середньому треба чекати 14 місяців. Може бути швидше, але є випадки, що пацієнти чекають по два, три, чотири роки. Весь цей час треба перебувати на гемодіалізі та приймати ліки.

- Як тільки мені зателефонують з Білорусі, що знайшли нирку для пересадки,  я маю виїхати на операцію, - каже Ігор. - А до того, поки мене викличуть, треба кожних три місяці їздити в Білорусь здавати аналізи. То ж мені потрібні кошти і на дорогу. Я їду з мамою, моє посвідчення у міжнародному потязі не діє, тому на дорогу у дві сторони нам потрібно близько 5 тисяч гривень.

Ігор Собчук мріє якнайшвидше зробити операцію і повернутися до повноцінного життя. Адже зараз весь його вільний час забирає лікування.

- Захоплення у мене нема, бо нема на це часу, - ділиться Ігор. - Зараз моє захоплення - це моє здоров’я.

Хлопцеві подобається кулінарія, він планував вступити на кухаря-кондитера. Але не встиг, бо як тільки закінчив школу, у нього відмовили нирки і весь останній рік він пролежав у лікарні. То ж зараз вся надія на операцію.  

Довідка

Кошти на лікування Ігоря Собчука можна перерахувати на картку у Приватбанку:  4149499115367490 ( Собчук Ігор Ігорович). Телефон для довідок: 097-749-97-67.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up