Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування

Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування

Боронив країну у пекельних боях, витримав надважке поранення, а тепер готується до протезування: історія воїна-лісівника Василя Куриловича із Тернопільщини

Історію про Героя, яка надихає розповіли у Подільському лісовому офісі.

До повномасштабної війни Василь працював у Наддністрянському лісництві філії «Чортківське лісове господарство» ДП "Ліси України". Для лісівника це була справа життя.

— Дуже люблю ліс! Приходив до нього з самого ранку, щоб послухати як він прокидається. Ліс заряджає енергією. Коли іду поміж дерев, то мовби відчуваю кожне з них, —  каже чоловік.

Відео дня

На зображенні може бути: 1 особа та борода

Після 24 лютого 2022-го Василь Курилович вступив до лав місцевої ТРО і стежив за спокоєм у рідному Борщеві. Торік чоловік поповнив лави Національної гвардії. Василь пройшов навчання і став кулеметником 14-ї штурмової бригади «Червона калина». Брав участь у контрнаступальних діях на Запорізькому напрямку.

Витримав пекло, бо дав обіцянку дітям

Разом з побратимами пів року боронив Оріхівський напрямок, зокрема населені пункти Вербове та Роботине. Саме там, 2 жовтня, під час ворожого штурму, наш воїн отримав важке поранення. На позицію Василя залетів чужий дрон і вибухнув просто перед чоловіком. Військовий втратив нижні кінцівки та сильно пошкодив руку. На евакуацію з поля бою довелося чекати всю ніч – вісім годин. Чоловік пригадує: витримав те пекло, бо дав обіцянку дітям.

На зображенні може бути: 1 особа, борода та текст

На зображенні може бути: 2 людини та текст

—  До мене не могли дістатися. Побратимів відразу накривали вогнем. У ті довгі години очікувань я пригадав усе своє життя. Згадував дружину і дітей, як вчив їх дотримувати свого слова. А я ж обіцяв їм повернутися. Якщо обіцяв, то хай без ніг, але мушу повернутися і стати кіборгом… Зараз XXI століття — ноги є, які завгодно, —  ділиться.

Сьогодні Василь Курилович відновлюється після отриманих травм, вчиться робити те, що раніше давалося без особливих зусиль, опановує їзду на кріслі колісному. Далі на захисника чекає складна операція, лікарі мають підготувати його тіло до протезування.

На зображенні може бути: 2 людини та сеґвей

Пишаємося незламним духом і віримо, що Василь Курилович обов’язково повернеться до традиційних прогулянок своїми улюбленими лісовими стежками. Міцного здоров’я нашому воїну-лісівнику!

Читайте також:

«У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі

«Вперше за довгий час відчув життя». Як у Тернополі працює безплатне таксі для військових

У сирому підвалі не було навіть туалету. Історія пораненого бійця, який пережив полон і не зламався

Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up