«Степан Гіга і Червона рута – класика»: без якої пісні тернополяни не уявляють українську музику

«Степан Гіга і Червона рута – класика»: без якої пісні тернополяни не уявляють українську музику
  • Через повномасштабне вторгнення українці почали поступово відмовлятися від російської музики. І все частіше вони надають перевагу вітчизняним виконавцям та історичним хітам.
  • Журналісти «20 хвилин» запитали у тернополян, чи продовжують слухати російські треки та без якої української пісні не уявляють нашу естраду. 

«Культура поза політикою» — саме такий вислів неодноразово чули та продовжуємо чути від деяких українців у виправдання на споживання контенту від країни-агресорки. І поки одна частина людей намагається переконати у цьому, інша – категорично не сприймає російський контент і вважає його перегляд неповагою до захисників та України.

Під час нашого опитування тернополяни одноголосно відповідали, що виконавці російського походження їх не цікавлять. Натомість це підштовхує їх більше цікавитися українською культурою і відкривати для себе нових зірок шоубізнесу.

Відео дня

Вікторія, школярка

 — До війни я слухала російську музику, а зараз стараємося не робити цього. З українських виконавців слухаємо ELARM, Степана Гігу, Дзідзьо. Серед найулюбленіших пісень під назвою «А ти у моєму серці провела екскурсію». Проте не пам’ятаю, хто її виконує.

 

 

 

 

 

Роман, тернополянин

 — Для мене така знакова українська пісня це «Червона рута». У моєму плейлисті лише одна-дві українські пісні. Російського виконавця я виключив взагалі зі списку. Переважно я слухаю англійських виконавців.

 

 

 

 

 

 

Надія, кондитерка

 — Я ось слухаю свою улюблену пісню від виконавця KHAYAT. Мені дуже подобається його поєднання фольклорних рядків з електронною музикою. Я думаю, нам давно варто відмовитися від російської музики, це навіть не варто обговорювати. Зараз і не скажу вам, кого знаю з російських виконавців. Я дуже люблю українську музику, завжди її слухала. Можливо ще в дитинстві слухала російських виконавців, але то більше нав’язували мені. Зараз люблю пісні Марини Круть, навіть Надю Дорофеєву слухаю. Бо Надя така молодіжна, класна.

 

 

 

Алла, тернополянка

 — Українську музику не уявляю без пісні: «Ти до мене, ти до мене не ходи куций, коротенький. Бо до мене, бо до мене ходить хлопець високий, тоненький». Від російської музики я відмовилася ще на початку повномасштабного вторгнення. Також намагаюся не слухати українських виконавців, які співають пісні російською мовою. З українських я слухаю Жадан і Собаки та інші різні.

 

 

 

 

Ірина, медична працівниця

 — Я одразу згадую пісню «Червона рута», але не пам’ятаю, хто її написав і виконував. Коли я була маленькою і їздила в село до бабусі, то там постійно на свята її співали. І коли я приїздила в Америку і була зустріч з українцями, то одразу мені заспівали саме цю пісню. Я відмовилася від російської музики. Наразі більше слухаю гурти «Океан Ельзи», KAZKA, Артем Пивоваров. Тобто, сучасні співаки.

 

 

 

Владислав, тернополянин

 — Мені важко відповісти щодо улюбленої пісні, бо я рідко слухаю музику. Можливо, якщо щось грає на радіо та і все. Якщо говорити за музикантів, то мені подобається Кузьма Скрябін.

 

 

 

 

Дарія, школярка

 — Українську музику не уявляю без Державного Гімну України, напевно. Бо він є головною піснею нашої держави. Слухаю часто, а у школі взагалі щопонеділка нам вмикали у школі. Із сучасних українських виконавців слухаю Wellboy, Чорнобаївку, Alyona Alyona, Ярмака та KLYCH ft. FOBIANI. Раніше російську музику слухала, але зараз відмовилася. Також довелося відмовитися від друзів, які вважають, що російська музика класна.

 

 

 

Ірина, тернополянка

 — Я не уявляю без Державного Гімну України та «Червона рута». Російську музику не слухаю давно, відмовилася ще до війни. Українських багато зараз, вони теж класні. Наприклад, Олександр Пономарьов, Дзідзьо, Настя Каменських також слухаю українські гурти, але зараз так не згадаю.

 

 

 

 

Юрій, тернополянин

 — Не уявляю без «Червоної рути», бо саме її часто співають на різних заходах, різних вечорах. Російську музику взагалі не слухаю та й українських виконавців не багато. Наприклад, гурт Kalush.

 

 

 

 

 

Тернополяни, а яка ваша найулюбленіша українська пісня? Пишіть свої відповіді в коментарях. 

Читайте також:

Ми запитали тернополян: скільки має заробляти сім'я у Тернополі для комфортного життя?

У Чортківській громаді заборонили гучну музику. Для кого зроблять виняток?

Місто зручне та і роботу можна знайти: чи бачить молодь перспективу в Тернополі? (ОПИТУВАННЯ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач02

    Івасюк-"Червона рута", "Я піду в далекі гори"."Гей соколи!",гімн України.Ротару-"Одна калина".Ігор Шамо-"Як тебе не любити,Києве мій!"Назарій Яремчук-"Родина" та багато інших.
  • Катерина Роман

    Володимир Івасюк «Пісня буде поміж нас»
  • Оля Гуменюк

    Disco polo
  • Tanya Pastushenko

    Брати Гадюкини : Файне місто Тернопіль.

keyboard_arrow_up