“Маршрутка із діркою у підлозі і тролейбус, який треба пхати“: як часто ремонтують громадський транспорт

“Маршрутка із діркою у підлозі і тролейбус, який треба пхати“: як часто ремонтують громадський транспорт

Тернополяни у редакцію “20 хвилин” неодноразово скаржилися на вигляд, технічний стан та чистоту маршруток і тролейбусів. Як часто громадський транспорт Тернополя ремонтують, проводять технічний огляд та куди скаржитися, дізнавалась журналістка “20 хвилин”. 

Щодня жителі Тернополя користуються маршрутками чи тролейбусами. Часто люди нарікають на їхній стан. Скаржаться на обдерті сидіння, брудні салони, що інколи з даху капає на голову, а замість вікон - фанера. 

На сайті “20 хвилин” ми створили обговорення щодо того, що тернополяни думають про стан громадського транспорту. Жителі міста почали згадувати, як пасажири штовхали несправний тролейбус. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Тернополянин Олег пише, що 90% транспорта - повна катастрофа. А пан Сергій зазначає, що вже рік не користується громадським транспортом через його стан.

“Такого поганого транспорту більше ніде немає, тільки в Тернополі”, - каже тернополянин Сергій. 

Пишуть тернополяни у соцмережах гнівні пости про стан транспорту вже не перший рік. 

"Потрібно замінити треба старі на нові і комфортні, і відповідно відношення до пасажира.", - каже тернополянин Ігор.

“Перший раз за останні кілька місяців користуюся в Тернополі громадським транспортом. Сидіння настільки брудні, що не хочеться на них сідати, при цьому тариф один з найвищих в Україні, зате розвішані новорічні прикраси і мера не припиняють транслювати на екран.”, - писав у соцмережі громадський активіст Олег Синовець.

За коментарем щодо стану тролейбусів і маршруток ми звернулись у  КП “Тернопільелектротранс” та до місцевих перевізників. 

Поступово замінюють обшивку сидінь

У тролейбусах поступово замінюють обшивку сидінь. Обновки з’явилися у машинах №159 і №162. На черзі – інші тролейбуси, зазначали у спільноті “Транспорт Тернополя” у соцмережі “Фейсбук”.

Директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх пояснив, що змінювати обшивку почали, бо були звернення громадян. 

Замінювати обшивку будуть лише у тих тролейбусах, у яких є необхідність. 

Заміну обшивки проводять за кошти підприємства. 

Як зазначив Андрій Мастюх, якщо тернополяни побачать не належний стан тролейбусів, то вони можуть звернутись у КП “Тернопільелектротранс”. Контактні телефони: 0352 43-62-88 або 0352 53-69-91. 

Капітальний ремонт автобуса коштує понад 200 тисяч

Директор ТОВ “Менс-Авто” Андрій Намака розповів, що на його підприємстві маршрутки техогляд проходять двічі вдень: перед виїздом на маршрути та після робочого дня. Несправний транспорт на маршрути не випускають в жодному разі. 

Перевірку ТЕО 2 роблять раз у тиждень, а ТЕО 1 проводять раз у місяць. 

Перевізник зазначає, що сидіння дуже часто пошкоджують тернополяни. 

Капітальний ремонт автобуса обходиться перевізникам у понад 200 тисяч гривень, пояснює співрозмовник. 

Але у місті є і чисті маршрутки, за якими перевізники стежать і намагаються зробити усе для комфорту пасажирів. Якщо ж є поломки серйозні, то маршрутку знімають з рейсу і ми на її заміну випускають транспорт з резерву. 

 

ДОВІДКА

Поскаржитися на стан маршруток можна у управління транспортних мереж та зв’язку. Контактний телефон: 52-15-14.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Марія Хлистун

    Так.
  • Maria Dzyubinska

    Сьогодні їхала тролейбусом 7....металобрухт, грязно-прегрязно....мені було соромно самій від себе , і заодно сумно, що живу в такій державі...
  • Вова Ганущак

    Але є в нас ще й самий дорожчий проїзд, чому б це?
  • Василь Бронецький

    Черемет купляють найдешевший плюс маршрут хто небудь не візьмуть..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up