Немає дорожніх знаків, аварійні місця та ями: патрульні визначили найнебезпечніші ділянки доріг

Немає дорожніх знаків, аварійні місця та ями: патрульні визначили найнебезпечніші ділянки доріг
  • З 20 березня по 21 квітня на Тернопільщині патрульні проводили обстеження стану проїжджих частин на ямковість, деформацію асфальту та інші недоліки.
  • Звертали увагу і на наявність та відсутність дорожніх знаків. 
  • Патрульні виписали приписи балансоутримувачам та підрядникам. Дали рекомендації і міській раді. 

Від початку року тернопільські патрульні зафіксували близько 20 аварій через наїзди на вибоїни, повідомляють в патрульній поліції.

- Ми обстежили майже всі автодороги Тернопільської області, - каже начальник відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Тернопільській області, майор поліції Андрій Петрук. - Це міжнародні, національні, регіональні та територіальні дороги. А також автодороги місцевого значення, тобто обласні. 

Під час обстеження на державних автодорогах виявили більше 10 000 недоліків. Найбільш проблемна ділянка, на якій стається найбільша кількість аварій саме через дорожні умови, між Тернополем та смт. Дружба Теребовлянського району. 

Відео дня

- Там відрізок дороги близько трьох кілометрів. На ньому повністю деформоване дорожнє покриття і переважають "просадки" та нерівності, - каже майор. - І це створює небезпеку для учасників дорожнього руху.

Як каже пан Петрук, значно гірший стан місцевих автодоріг обласного значення, які з'єднують населені пункти в межах Тернопільської області. 

- Там переважає повне руйнування дорожнього покриття, - продовжує Андрій Петрук. - На деяких ділянках воно повністю зруйноване. Також на цих дорогах майже повністю відсутні дорожні знаки. З дорожніми знаками в місті трохи краща ситуація, бо місто більше акцентує увагу на безпеці дорожнього руху. 

В Тернополі, згідно із результатами перевірки, додатковим освітленням слід облаштувати ще 64 пішохідних переходи. І більше 120 дорожніх знаків потрібно встановити на вулицях міста. Ще понад 300 потрібно замінити, оскільки вони в неналежному стані. В минулому році за осінній період не було близько 350 дорожніх знаків.

Такі обстеження проводять щороку. За словами Андрія Петрука, значну частину минулорічних порушень ліквідували. Але за зимовий період утворилося чимало нових вибоїн.

Ще дві аварійні ділянки

Під час перевірок приділяли особливу увагу місцям концентрації ДТП і аварійно-небезпечним ділянкам. Визначали додаткові можливості облаштування дорожніх знаків, дорожньої розмітки, які б попереджали водіїв про небезпеку на тій чи іншій ділянці дороги. 

- В ході обстеження ми виявили ще два додаткових місця концентрації аварій, - каже Андрій Петрук. - Одне в районі "Автовокзалу" по вулиці Живова, при виїзді від ТЦ Novus. Справа в тому, що там пішоходи проїжджу частину переходять у невстановлених місцях і на них наїжджають авто. Ми подали пропозицію в міську раду щодо облаштування додаткових турнікетів, щоб пішоходи хаотично не виходили на проїжджу частину.

Читайте також: Перебігають дорогу, як в рулетку грають
 

Інша ділянка на просп. Злуки поблизу АЗС. За останніх три роки, як каже пан Петрук, на цій ділянці збили близько десяти пішоходів, бо напроти АЗС розташована зупинка громадського транспорту і люди перебігають дорогу. Патрульні направили в міську раду пропозицію щодо облаштування нерегульованого пішохідного переходу з острівцем безпеки по середині, з повним комплексом освітлення та додатковими заходами. 

- Законом України "Про дорожній рух" передбачено, що заходи щодо покращення безпеки дорожнього руху першочергово мають проводитися в аварійно-небезпечних ділянках та місцях концентрації ДТП, - каже пан Петрук. - Думаю, що цьому році це питання вирішиться. 

За невиконання - штраф

За всі виявленні на дорогах порушення патрульна поліція видає приписи балансоутримувачам та підрядним організаціям, які відповідають за утримання доріг. За період обстеження доріг патрульні склали 29 адміністративних матеріалів за незадовільне утримання доріг та вулиць населених пунктів. Більшість цих адмінматеріалів стосується області. 

- Інформація направляється балансоутримувачам. Тернопільській міській раді ми порадили обстежити вуличну мережу міста, - каже Андрій Петрук. - Приписи, які стосуються дорожніх знаків, вони обов'язкові до виконання. Якщо вони стосуються суттєвих змін організації дорожнього руху на певній ділянці, то спершу міська рада розробляє схему організації дорожнього руху. А ми її розглядаємо і погоджуємо. І обов'язковий припис мають виконати від трьох до десяти днів. Інакше адмінвідповідальність, штраф - 255 гривень. Але на приписи реагують, бо і балансоутримувачі, і міська рада самі добре розуміють, що це впливає на безпеку дорожнього руху. 

Якщо маєте зауваження чи пропозиції щодо безпеки дорожнього руху на Тернопіллі - звертайтеся в управління патрульної поліції.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ольга Василівна

    А як так званий GO HIGHTWAY до Львова? Там далі літають камінці на ділянці дороги між селом Озерна та до повороту на село Ярчівці?!

    Сергій Надал reply Ольга Василівна

    Про що ви говорите Барна на-пару з Юликом розділили ті гроші, а там де неякісно зробили ремонт понаставляли знаків обмеження швидкості та викидання камінців. Барна іде з посади і Юлик тікає у Київ, от і казці кінець .................
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up