Ноу-хау від водія 15 маршрутки: чудеса віражів на мосту біля політеху

Ноу-хау від водія 15 маршрутки: чудеса віражів на мосту біля політеху
  • Відео в редакцію надіслали читачі, як водій 15 маршрутки намагався уникнути порушення. Але наїздив інше. 
  • У поліції вже передали орієнтування на водія. Однак, чи покарають його – невідомо. Чому – читайте у коментарі поліції.
  • Ви подивіться на відео, що вони витворяють, - чоловік на тому кінці дроту ледь стримував емоції. – Вже і блокують їх водії, і писано-переписано – ні, до них не доходить. Зробіть, будь ласка, так, щоб відео потрапило до поліцейський. Таких «майстрів» треба робити відомими. Може, хоч це їх зупинить.

На відео, надісланому читачем, добре видно маніпуляції водія 15 маршрутки. Спочатку чоловік став в правий ряд, звідки дозволено рух лише праворуч – до залізничного вокзалу. Потім, доїхавши до світлофора, увімкнув лівий поворот, намагаючись перелаштуватись в лівий ряд і їхати по правилам прямо. Маршрутника не пустили в лівий ряд. Тим часом в правому ряду вишикувалась черга з автомобілів, яким стрілка на знакові і світлофор дозволяли повернути до залізничного вокзалу. Однак, вони цього зробити не могли, бо маршрутка перегородила дорогу.

  • В цей момент ас за кермом 15 маршрутки робить «петлю» - плавно повертає праворуч, робить маленький гак і нібито виїжджає з вул. Хмельницького, повертаючи на Руську, - пояснив читач Петро, автор відео. – В цей час всі стоять, бо і з Гоголя на Хмельницького горить зелене і рухається транспорт. А на мості тим часом утворюється затор, бо цей так званий водій перегородив дорогу.

Чоловік обурений діями водія. Ми тим часом звернулись до патрульної поліції, надали їм відео інциденту і попросили прокоментувати, чи допустимі дії водія, чи не наражав на небезпеку пасажирів і, якщо є порушення, яка відповідальність.  

Відео дня

Перед поворотом праворуч та ліворуч, у тому числі в напрямку головної дороги або розвороту, водій повинен завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, пояснила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига.

– Йдеться про смугу, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в’їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою, - пояснила Катерина Басалига. - Водій маршрутного транспортного засобу мав завчасно зайняти ліву смугу для руху у напрямку "прямо", аби без порушень проїхати перехрестя. Тому, в цьому випадку, водій порушив вимогу знаку 5. 16 "Напрямок руху по смугах". За порушення вимог дорожніх знаків водій несе відповідальність згідно ч. 1 ст.122 КУпАП. Штраф – 255 грн.

На водія вже передали орієнтування патрулям, які працюють в місті. Проте копи закликають учасників руху, які помітили порушення та зафіксували його на відео, повідомляти про це на лінію 102.

Чи покарають даного водія – невідомо. Адже немає гарантії, що порушення вчинив саме той водій, якого, скажімо, вже через день зупинять патрульні. Бо, наголошують копи, відповідальність несе саме водій, який скоїв порушення, а не будь-хто, хто сів за кермо маршрутки і не сам транспортний засіб. Тому у поліції закликають повідомляти про порушення одразу на лінію 102 і дочекатись приїзду патруля.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Vitaliy Svatuy

    Знайти водія проблема?)))А що на маршрутках їзд ять водії по оголошенню і без прав?Напевно є графік водіїв!
  • Тарас

    Новини вищий пілотаж.
    Водій вперше виїхав на дороги Тернополя?
    Чим це його так обурило? Жаба задавила?
  • Петро Кравчук

    Я ,зазвичай, маршрутку пропускаю поперед себе - розумію - графік, пасажири...

    Австрійський Художник reply Петро Кравчук

    Пропускаєш навіть тих, що правила порушують?
  • Денис Хілініч

    там постійно таке в обід і біля 17-00, ви там камери поверніть біля політеху, самі все побачите. познімали камери по всьому місту , а потім кричать - допоможіть поліції знайти когось, поставте пару тисяч камер в людних місцях і все. ні вони землю дереванять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up