Після 20:00 транспорт у Тернополі завмирає. А чим дістатись з роботи?

Після 20:00 транспорт у Тернополі завмирає. А чим дістатись з роботи?
  • Тернополяни скаржаться, що ввечері нереально дочекатись тролейбус чи маршрутку, а система detransport відверто обманює. Навіщо її створювали, обурюються читачі.
  • Чому некоректно працює detransport, скільки маршруток і тролейбусів їздить у вечірній час та куди можна звертатись зі скаргами – читайте у матеріалі.
  • Перед виборами розповідають, що кожен зробить після виборів. Навіщо чекати? Робіть! Кажете, що розвиваєте інфраструктуру міста? Тоді зробіть нормальне транспортне сполучення і рух громадського транспорту точно не до 20 год! – таке повідомлення зі скаргою на роботу громадського транспорту у вечірній час з’явилось в одній з тернопільських груп у Фейсбук.

Навіщо створювали програму detransport? Навіщо вказувати неточний час прибуття транспорту? Чому дістатись у вечірній час в будь-який район Тернополя – величезна  проблема? – цікавляться тернополяни.  

  • До прикладу, з автовокзалу у вечірні години  від 20.00 і до 22.00, взагалі нереально добратися на «Східний» чи на БАМ, - пише тернополянка Тетяна Климович. - Як дістатись з тренування після 20.30 з Живова? 29 жовтня від 20.40 до 21.30 не було жодного автобусу №18. Це нормально? Згідно з графіком, він мав бути о 20.55-21.00. Detransport показав, що №18 буде через 5 хв, а потім через 30 хв. Де подівся перевізник?

Люди їдуть з роботи, з тренувань, як їм дістатись додому? Досить того, що карантин і діють обмеження, то ще й перевізники не дотримуються графіку, обурюються пасажири.  

  • Я навела лише один конкретний приклад, а їх багато, - скаржиться пані Тетяна. -  Безлад - по всіх районах Тернополя.

Не є винятком і робота тролейбусу №9. Це і постійні відхилення від графіку detransportу.

Відео дня

Згадуючи минулі часи, можна було дістатись навіть о 23 годині у будь-який масив. А тепер за щастя, коли о 21 можна сісти хоч в якийсь транспорт.

  • Я працюю до 22-00, - відписав у коментарях Андрій Біньковський. – На зупинку біля Філармонії прихожу близько 22.20. Останнім часом маршрутка будь-яка на БАМ у цій порі - велика рідкість. Стою до 22-50 - і немає нічого.

Чому б не стежити за тим, як курсують маршрутки? Якщо навіть і поламався автобус, дати інший на його графік. У розкладі є, а по факту - дуже рідко буває. Хоч би до 23-00 з центру їхали з інтервалом 10-15 хвилин у всі райони.

Усі скарги читачів ми адресували до Олега Вітрука, начальника Управління транспортних мереж та зв'язку міськради.

  • Веб-сторінка «Транспорт Тернополя» (detransport.com.ua) відображає рух транспорту в реальному часі, - пояснив Олег Вітрук. - Причинами невідображення окремих одиниць транспорту в системі може бути несправність трекера чи збій в роботі оператора мобільного зв’язку. Причиною запізнення транспортного засобу, відносно інформації вказаної в detransport.com.ua і відповідно до розкладу руху, також можуть бути корки на дорогах міста.

Щодо маршруток і тролейбусів, які працюють у вечірній час, зокрема, після 20.00, Олег Вітрук запевнив: всі виходять на лінії, згідно з графіком.  

  • Згідно з фактичними даними Оператора електронних систем, після 20:00, зокрема 30 вересня, на маршрутах міста здійснювалась валідація квитків в наступних транспортних засобах: тролейбуси №5 та №11 – 5 од. –  Це орієнтовно 11% від усіх тролейбусів на маршрутах.

У вечірній час 30 вересня містом курсували 30 автобусів №№5, 6А, 13, 15, 16, 18, 19 . Це 19% від усіх автобусів, задіяних до роботи на маршрутах міста протягом дня.

Пан Вітрук також запевнив «20 хвилин», що останнім часом скарг на негативну роботу громадського транспорту у вечірній час не надходило.

Довідка

Куди можна поскаржитись на роботу громадського транспорту:

  • Управління транспортних мереж та зв'язку. Тел: 52-15-14, 52-69-41, 52-58-55
  • Довідка міськради 15-80. Тел.: 067 351 57 10.

 

А у вас виникали проблеми з транспортом у вечірній час? Напишіть про це у коментарях. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (46)
  • Рома Козирь

    Запитайте у Антона Марчевського вфн розробляв схеми руху тролейбусів і запевняв що все знає
  • Бодя Олегович

    Пішки, як я.
  • Настя

    Після 17.00 з вул.Крушельницька,як і  з Центру доїхати на вул. Живова нічим.Чому не продовжити до 20.00год.Після роботи пішки далекувато йти.
  • Уляна Чернета

    Після 8 год. вечора з автовокзалу на Східний масив постійно ходжу пішки ,взагалі немає ніякого транспорту.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up