Така трагедія… Додому привезли тіло Василя Окряка, який був пасажиром автобуса, що розбився у Польщі

Така трагедія… Додому привезли тіло Василя Окряка, який був пасажиром автобуса, що розбився у Польщі
  • Він помер у лікарні 24 березня. У той день саме було 9 днів по смерті матері, яку він і їхав додому рятувати. Василя поховають на 9 день по його смерті.
  • Панахиду проведуть 31 березня о 20.00 у с. Цигани, що на Борщівщині. Завтра, 1 квітня, об 11.00 чоловіка поховають на місцевому цвинтарі – поруч із батьками.

Тіло Василя Окряка вже привезли до рідних Циган. Медики до останнього боролись за його життя, однак, врятувати чоловіка не вдалось. Пан Василь був пасажиром автобуса, який потрапив в жахливу автотрощу у Польщі. Помер він 24 березня у лікарні Польщі.

— Це така трагедія, що і словами не описати… Наш Василь вже вдома, тіло привезли сьогодні близько опівдня, — повідомив староста с. Цигани, що у колишньому Борщівському районі, Василь Копалко. — Чоловік потрапив в ДТП, коли повертався додому, бо мама Євгенія захворіла на COVID і її поклали до лікарні. А вона була з дітьми, доки і Василь, і його дружина були на заробітках в Польщі.

У липні могло б виповнитись 50

Староста і померлий Василь були однокласниками. Все село не залишилось байдужим до трагедії — люди молились і вірили, що Василь виживе і повернеться додому, до дітей. Ще напередодні його смерті люди молились та за власною ініціативою всім селом збирали гроші на лікування. Він так спішив додому, коли захворіла мама. Тепер теж пішов услід за ненькою, журяться односельці. Йому лише влітку могло б виповнитись 50. Не судилося…

Відео дня

— Порядний, добрий, і дуже гарний сім’янин батько та син — лише так односельці з Циган згадують Василя Окряка. — Найкращий сусід і друзяка… Це така біда -  ворогу не побажаєш.

Саме мама Євгенія доглядала за дітьми Василя і Світлани, доки подружжя перебувало на заробітках у Польщі, аби прогодувати сім’ю. За кордон пан Василь їздив часто, бо роботи вдома не було.

— У Василя Окряка сиротами залишились двоє дітей – синові Дмитру 18 років, донька Катерина ще школярка, дівчинці 14. У Циганах зі своїми сім’ями також проживають молодші брат і сестра. А сам Василь 26 липня міг би святкувати свій 50-ий День народження. Та не судилось – його життя забрала жахлива аварія у чужій країні…

У ДТП загинув ще один земляк

Нагадаємо, Автобус сполученням Познань-Херсон, у якому перебували 57 осіб, у тому числі двоє водіїв, перекинувся, з'їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице.

Унаслідок катастрофи п’ятеро осіб загинули на місці, 35 потрапили до лікарень. Серед загиблих був і наш земляк Віктор Шпак з Дарахова — 1992 р.н. 

Віктора поховали у рідному Дарахові. Сестра Марія розповіла журналістам, що у загиблого зникли всі зароблені гроші. Консул наголошує, що готовий допомогти родині у пошуку зниклих грошей, для цього силовики Польщі мають провести слідство. Проте має бути офіційне звернення. Сестра загиблого Марія у телефонній розмові запевнила журналістку «20 хвилин», що з генконсулом вже спілкувались, заяви з цього приводу писали.

Один з водіїв, який і був за кермом, зараз перебуває на підписці про невиїзд у Польщі. Чоловік отримав травми голови. Про його стан здоров’я дізнатись не вдалось, однак, доки триває слідство, водій перебуватиме у Польщі — принаймні до суду. Йому висунули обвинувачення. У цьому запевнив ген консул України в Любліні Василь Павлюк.

Разом з Василем з Польщі повернулась і його дружина Світлана та її рідний брат. Брат і сестра Василя також прощаються з покійним.

Поховають Василя Окряка 1 квітня на сільському цвинтарі – поруч з батьками. Панахиду за земляком відправлять 31 березня о 20 у рідному домі, де проживав Василь.

«20 хвилин» висловлює щирі співчуття дружині, дітям та рідним Василя, а також його друзям та односельцям. Вічная пам’ять…

 

Читайте також:

Наш Вітя повернувся додому… Поховали тернополянина, який загинув у жахливій аварії у Польщі

У Польщі автобус на тернопільських номерах потрапив у ДТП, є загиблі

Серед загиблих пасажирів автобуса в Польщі – 28-річний тернополянин Віктор. Що кажуть у консульстві?

У Віктора, який загинув у ДТП в Польщі, залишився трирічний син. Чоловік важко працював та любив життя

І водії, і перевізник – тернополяни. Детальніше читайте Один з водіїв автобуса, що розбився у Польщі, вже в Тернополі. А іншому загрожує тюрма
 

Сергію Ухману, який потрапив у ДТП в Польщі, необхідна допомога на лікування

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (174)
  • Ганна Лучук-Мензак

    Співчуваю родині. Царства небесного спочилому.
  • Любовь Ткаченко

    Царство небесне
  • Галина Ткаченко

    Вечная память
  • Елена Буторина

    Светлая память. Соболезнования близким.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up