За нього молилося все село на Тернопільщині. Помер ще один пасажир автобуса, який розбився у Польщі

За нього молилося все село на Тернопільщині. Помер ще один пасажир автобуса, який розбився у Польщі
  • Ми дізналися, хто ще одна жертва аварії  в Польщі. 
  • У липні чоловікові могло б виповнитись 50... Він повертався додому, бо мама захворіла, а вона доглядала дітей, поки пан Василь був на заробітках. 
  • У нього залишилися син і донька.

Медики до останнього боролись за його життя, однак, врятувати чоловіка не вдалось. Пан Василь був пасажиром автобуса, який потрапив в жахливу автотрощу у Польщі.

Ми дізналися більше про померлого. Звати його Василь Окряк, він з Борщівщини, помер 24 березня, в одній з лікарень Польщі. Таку інформацію журналісти «20 хвилин» отримали від власних джерел. Підтвердив її для сайту "20 хвилин" і Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.

Відео дня

Чоловік потрапив в ДТП, коли повертався додому, бо мама Євгенія захворіла на COVID і її поклали до лікарні. А вона була з дітьми, доки і Василь, і його дружина були на заробітках в Польщі. Про це розповів староста с. Цигани Василь Копалко.

Не дожив до ювілею

— Він був моїм однокласником, тому самі розумієте… — чоловік на мить зупинив розмову. — Ми у селі молились, щоб він одужав. Ще цієї неділі люди за власною ініціативою збирали гроші на його лікування. Але він не впорався, пішов за матір’ю…

Порядний, добрий, і дуже гарний сім’янин батько та син — лише так односельці з Циган згадують Василя Окряка. Найкращий сусід і друзяка… Коли його ховатимуть, поки невідомо. Однак староста каже, що вже надали документ у консульство, що місце для поховання у селі є, і родичі хочуть, аби саме тут він мав останнє місце спочинку.

Вже у п’ятницю, 26 березня, каже староста, тіло Василя планують доправити додому.

— Він потрапив в ДТП, коли повертався додому, бо захворіла його мама Євгенія, а помер у той день, коли по мамі було 9 днів, — каже Василь Копалко. — Саме мама Євгенія доглядала за дітьми Василя і Світлани, доки подружжя перебувало на заробітках у Польщі, аби прогодувати сім’ю. За кордон пан Василь їздив часто, бо роботи вдома не було.

У Василя Окряка сиротами залишились двоє дітей – синові Дмитру 18 років, донька Катерина ще школярка, дівчинці 14. У Циганах зі своїми сім’ями також проживають молодші брат і сестра. А сам Василь 26 липня міг би святкувати свій 50-ий День народження. Та не судилось – його життя забрала жахлива аварія у чужій країні…

Нагадаємо, Автобус сполученням Познань-Херсон, у якому перебували 57 осіб, у тому числі двоє водіїв, перекинувся, з'їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице.

Унаслідок катастрофи п’ятеро осіб загинули на місці, 35 потрапили до лікарень. Серед загиблих був і наш земляк Віктор Шпак з Дарахова — 1992 р.н. 

Віктора поховали у рідному Дарахові. Сестра Марія розповіла журналістам, що у загиблого зникли всі зароблені гроші. Консул наголошує, що готовий допомогти родині у пошуку зниклих грошей, для цього силовики Польщі мають провести слідство. Проте має бути офіційне звернення. Сестра загиблого Марія у телефонній розмові запевнила журналістку «20 хвилин», що з генконсулом вже спілкувались, заяви з цього приводу писали.

Що відомо про водіїв і перевізника

— Витрати і організацію перевезення тіла на Україну взяв на себе перевізник з Тернополя, чий автобус потрапив в ДТП на території Польщі, — повідомив Василь Павлюк. — Ми звернулись до перевізника з проханням допомогти — він погодився.  Якби відмовився, просили б, щоб держава взяла на себе видатки.

Один з водіїв, який і був за кермом, зараз перебуває на підписці про невиїзд у Польщі. Чоловік отримав травми голови. Про його стан здоров’я дізнатись не вдалось, однак, доки триває слідство, водій перебуватиме у Польщі — принаймні до суду. Йому висунули обвинувачення. У цьому запевнив генконсул.

— У лікарні Польщі досі перебувають двоє осіб – вчора ще одного потерпілого швидкою доправили на Донбас, — повідомив Василь Павлюк. — Зараз лікарі боряться за життя дівчини з Одеси, яка у тяжкому стані. Ще одного потерпілий українець, який внаслідок отриманих травм не може самостійно пересуватись, також буде швидкою доправлений в Україну – це питання ми вирішуємо.  

Редакція висловлює щирі співчуття родині померлого, його друзям та односельцям. Вічная пам'ять...

 

Читайте також:
Наш Вітя повернувся додому… Поховали тернополянина, який загинув у жахливій аварії у Польщі

У Польщі автобус на тернопільських номерах потрапив у ДТП, є загиблі

Серед загиблих пасажирів автобуса в Польщі – 28-річний тернополянин Віктор. Що кажуть у консульстві?

У Віктора, який загинув у ДТП в Польщі, залишився трирічний син. Чоловік важко працював та любив життя

І водії, і перевізник – тернополяни. Детальніше читайте Один з водіїв автобуса, що розбився у Польщі, вже в Тернополі. А іншому загрожує тюрма

Сергію Ухману, який потрапив у ДТП в Польщі, необхідна допомога на лікування

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (33)
  • Inna Ivanova

    Царство небесне.
  • Читач68

    Того власника автобуса  С Т Е Ц И К А потрібно притягнути до криміналу
  • Alicja Wasiliewa

    Вічна пам'ять
  • Liudmila Maksimuk

    Щирі співчуття рідним загиблого та Царство Небесне
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up