У Тернополі два будинки утеплять за програмою «Енергодім»: мешканці платять 20%

У Тернополі два будинки утеплять за програмою «Енергодім»: мешканці платять 20%

Виконком виділив кошти для робіт з термомодернізації житлових будинків на вул. Іванни Блажкевич, 7 та вул. Вільхова, 2

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

17 травня на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради прийняли рішення про виділення коштів для проведення робіт з термомодернізації багатоквартирних житлових будинків за адресою: вул. Іванни Блажкевич, 7 та вул. Вільхова, 2.

Комплексна термомодернізація у цих будинках відбувається за Програмою підтримки з енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» державної установи «Фонд енергоефективності» у співфінансуванні з міською радою та мешканцями. Відтак, 70% вартості робіт оплачує Фонд енергоефективності, 10% виділяється з бюджету Тернопільської громади і лише 20% – сплачують мешканці будинку.

Відео дня

Так, об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Макаренка 7» виділили з міського бюджету 1 180 853,1 грн (10% від вартості) для придбання матеріалів та виконання робіт з капітального ремонту – термомодернізації житлового будинку за адресою вул. Іванни Блажкевич, 7.

Окрім того, у зв’язку зі збільшенням вартості робіт, рішенням виконавчого комітету виділили 153 253 грн. ОСББ «Вільхова-2»  для придбання матеріалів та виконання робіт за адресою вул. Вільхова, 2.

Довідка
За консультаціями щодо проведення заходів з термомодернізації багатоквартирного будинку можна звертатися в сектор енергоефективності управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, що за адресою вул. Миколая Коперника, 1/209 або за тел. (0352) 52-58-33.

 

Читайте також:

Повністю утеплились за 11 мільйонів гривень! Як готується до зими ОСББ на Київській (РЕПОРТАЖ)

Що робити, аби міськрада утеплила ваш будинок

Як у Тернополі можна утеплити багатоповерхівку до зими?

Як самостійно утеплити оселю до зими? «20 хвилин» проаналізували ціни

Скільки вартує утеплити квартиру: переваги та недоліки різних способів та матеріалів

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач46

    Не густо, а ЄБРР виділило 10 міл євро на реконструкцію та модернізацію інфраструктури протягом 2015- 17р. окрім того ще безповоротний грант на 5 міл Євро на енергоефективність та навколишнє середовище. Тернопільтеплоенерго розпочало цю роботу  з 2011р. Чи багато зроблено на уці кошти громаді міста не відомо.
  • Teren Teren

    Аж цілих 2 будинки!

    Хочу нагадати дещо з історії:

    Проект, на втілення якого ЄБРР виділив десять мільйонів євро, впроваджуватимуть у Тернополі впродовж 2015-2017 років. Ці кошти інвестують в реконструкцію та модернізацію інфраструктури теплопостачання в Тернополі. З цією ж метою комунальне підприємство міськради отримає безповоротний грант Партнерства з енергоефективності та Навколишнього середовища в Східній Європі у сумі 5 мільйонів євро (грантові кошти не потрібно буде повертати). Початок співпраці Європейського Банку Реконструкції та Розвитку з КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» розпочався у 2011 році.

    До речі, Сірожа Надал керує містом з 2010-го...

keyboard_arrow_up