Чотири молоді сім’ї отримали сертифікати на квартири у Тернополі

Чотири молоді сім’ї  отримали сертифікати на квартири у Тернополі
  • Сертифікати на отримання квартир за державною програмою будівництва житла 10 червня вручили чотирьом родинам з Тернопільщини. Серед них - багатодітна сім'я зі Зборова,  сім’я учасника АТО та дві родини переселенців.
  • На реалізацію програми у 2018 році виділили 1, 4 мільйони гривень.

Отримати власне житло можна, скориставшись програмою кредитування від держави або ж отримати кредит в банку, пояснює голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (далі Держмолодьжитло - ред.) Сергій Комнатний. В першому випадку слід звернутись в Держмолодьжитло, який сьогодні реалізує кілька програм держпідтримки для придбання житла.

- А суть програми в тому, що держава задекларувала, що вона готова безповоротно оплатити до 30% вартості житла нормативної площі сім'ям, які мають можливість придбати житло, - каже пан Комнатний.

Відео дня

Чекали на житло вісім років

Батько трьох дітей Іван Боднар  сьогодні приїхав отримувати сертифікат  усією сім’єю. Чоловік розповідає, що очікували вони на квартиру вісім років. Тому для них – це величезне щастя. Отримала сімя  3-кімнатну квартиру  на Дружбі.

- Ми проста сім'я, живемо у Зборові в приватному будинку, - каже пан Іван. - Будемо збирати гроші, щоб зробити ремонт у новій квартирі, але головне, що ми її отримали.

Чоловік розповідає, що нічого важкого для реєстрації у цій програмі немає. Дізнався чоловік про цю програму у Зборівській міській раді, подав документи і просто чекав на свою чергу.

Є пільги для АТОвців та переселенців

За програмою будівництва житла для молоді передбачені пільги для учасників АТО та сім’ям внутрішньо переміщених осіб - оплата здійснюється 50/50. Для участі в зазначеній програмі слід написати заяву та принести визначений пакет документів, пояснює переселенка Оксана Волотова, яка отримала сертифікат на однокімнатну квартиру.

- Якщо все гаразд з документами, то працівник регіонального управління реєструє вас, і кожна людина може відстежувати себе за списками у живій черзі,  - пояснює  пані Оксана. - Основне - сім'я має підтвердити, що не має у власності житла, а також принести пакет документів. Середньомісячний грошовий дохід разом із доходом членів сім'ї має бути не більше 5-кратного розміру середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні.

Оксана Волотова переїхала до Тернополя з Донецька у 2014 році, зараз проживає у орендованій квартирі. Розповідає, що дізналася про цю програму зі ЗМІ і їй пощастило зареєструвати однією з перших у Тернопільській області. Тому довго очікувати на житло не довелося.

Ольга Полікарпова також є внутрішньо переміщеною особою з Донецька. Дізналася про цю програму дуже давно  і стежила за її розвитком. А коли почала реєстрація, то у числі перших жінка подала документи.  Чекала на однокімнатну квартиру з 2014 року і тепер там житиме разом з сином. 

- Зараз ми живемо у гуртожитку від економічного університету, - каже пані Ольга. – Ми були з сином  надзвичайно щасливі, коли зрозуміли, що нарешті матимемо власне житло.

Як отримати квартиру від Держмолодьжитло:

  1. Пройти реєстрацію в регіональному відділенні Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.
  2. Надати необхідні документи.
  3. Вас внесуть у чергу.
  4. При настанні вашої черги Фонд пропонує квартиру в новобудові.
  5. Після вибору житла, вам потрібно зробити перший внесок до Фонду, не менше 10 % від вартості будівництва.
  6. Після придбання квартири, відсотки за кредит сплачують до Фонду кожен місяць

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Lyuda Petrash

    а сиротам чого не дають житло
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up