Неповнолітніх дівчаток, які обслуговували арабів транзитом до Полтави, таки знайшли в Тернополі


Неповнолітніх дівчаток, які обслуговували арабів транзитом до Полтави, таки знайшли в Тернополі
Одна з мам навіть написала заяву, де просить кримінальне провадження не порушувати і що не має жодних претензій ні до кого з іноземців. Однак, статеві злочини з малолітніми дітьми – не приватне обвинувачення, пояснили у поліції. І згоди чи заяви батьків не потрібно, аби порушити кримінальне провадження. Тому арабам, які мали статеві стосунки з дітьми, світить до 5 років тюрми.

Дівчаток – 12-ти і 13-років, які мали інтимні стосунки з арабами, виявили в одній з квартир Тернополя.

  • Нещодавно повідомлення прийшло з Франківщини, що в них зникли двоє дівчат – 12 і 13 років, - розповів про перебіг подій т.в.о. начальника головного управління національної поліції в області Олександр Богомол. – Також франківські колеги повідомили інформацію,  що вони можуть бути за такою-то адресою в Тернополі.

Поліцейські приїхали туди – дверей ніхто не відкривав. Поліція «зарежимила» будинок, каже Олександр Богомол. Невдовзі до будинку на авто під’їхав громадянин арабської національності. Його допитали, чи, бува, не бачив дівчат. Чоловік кудись подзвонив – за деякий час з будинку вийшли дівчата. Вони одразу розповіли поліцейським, що місцеві і у них все добре. Коли ж почали допитуватись, де їхні батьки, хто вони – дівчата зізнались, що вони з Івано-Франківська.

  • Дівчатка самовільно втекли з дому і їхали до Полтави, - каже Олександр Богомол. - Вони мали кошти, але ще залишалось чимало часу до потягу, яким мали дістатись до кінцевої зупинки. Тому сконтактувались з арабами Франківщини, які їм дали координати до місцевих арабів. Дівчата з ними зідзвонились, і перебували в них дві доби.

Коли дітей знайшли, повідомили про це до Франківська. Тим часом дівчаток відправили до притулку. Наступного дня за ними приїхали франківські поліцейські. А батьків не було.

Відео дня

  • Дітей забрали, і вже у Франківську з’ясувалось, що дівчата мали неодноразові інтимні стосунки з арабами, - каже Олександр Богомол. - До Полтави теж їхали до арабів. Будь-яких насильницьких дій щодо цих дівчат ніхто не вчиняв.

Зважаючи на резонанс у ЗМІ щодо цієї справи, тернопільські поліцейські виїхали до Франківська, здобули додаткову інформацію і порушили тут, у Тернополі, кримінальне провадження за ч. 1 ст. 155 Кримінального кодексу України. Йдеться про статеві зносини з особами, які не досягли статевої зрілості. Санкція статті за такі діяння передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років. І відповідати за любощі з малолітками арабам доведеться за українськими законами.  

Однак, переконані тернопільські поліціянти, проблема не стільки в арабах, скільки в наших дівчатах.  

  • Ми протягом двох-трьох тижнів дослідимо цю ситуацію і детально розповімо про результати, - каже Олександр Богомол. – Суспільству немає за що переживати у зв’язку з діяльністю іноземних громадян, в т.ч. арабів, на території Тернопільщини. Зі свідчень цих дівчат, їх ніхто не примушував до сексу. Натомість арабам вони казали, що їм вже по 17.

Довідка

На Тернопільщині зафіксовано 39 кримінальних правопорушень, пов’язаних з іноземцями. З них 21, де іноземці є потерпілими від злочинів, в т.ч. 3 – щодо умисного нанесення тілесних ушкоджень легкого ступеню тяжкості, 9 крадіжок, 1 крадіжка документів, 1 грабунок, 2 випадки шахрайства, 1 незаконне заволодіння транспортними засобами, 2 випадки хуліганства, 1 самоуправство. З них 12 залишаються нерозкритими. Крім цього, зареєстровано 18 кримінальних правопорушень, які скоїли іноземці. Серед них 10 випадків спричинення тілесних ушкоджень легкого ступеню тяжкості та 1 – середнього. 5 крадіжок і 1 хуліганство. Всі злочини, вчинені іноземцями, - розкриті, повідомив Олександр Богомол.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Оксана Павлишин ( Дидяк)

    Ні хрена собі? 5 років арабам а україням 15??? По перше малолєтка, + групове, шо за порівняння?
  • Anonymous

    скажіть мені після цього, що араби чи негри самі пристають до наших дівчат .... і щось від них вимагають
  • Анонім

    По ходу які мами -- такі доці ...Яблоко недалеко котиться від яблуні ))
  • Анонім

    Українські шльондри розтавляють всів за гроші,героям слава)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up