Суд залишив під вартою Соломію, яку підозрюють у вбивстві іноземного студента в Тернополі

Суд залишив під вартою Соломію, яку підозрюють у вбивстві іноземного студента в Тернополі

Для Соломії хотіли зменшення розміру застави та домашній арешт.

3 грудня 2020 року Тернопільський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу представника підозрюваної Соломії Т. - Марії Т. на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 30 вересня 2020 року, якою Соломію Т. залишено під вартою до 11 грудня 2020 року включно, повідомляє пресслужба Тернопільського апеляційного суду.

У своїй апеляційній скарзі законний представник Соломії Т. просила зменшити розміри застави.

У судовому засіданні Марія Т. вказала, що є єдиним годувальником у сім'ї, а визначена місцевим судом сума застави — 315 тис. 300 грн. є непомірною для неї, тому просила зменшити її до визначеного законом мінімального розміру.

Відео дня

Також законний представник попросила змінити її дочці запобіжний захід на домашній арешт. Підозрювана та її захисник підтримали апеляційну скаргу, наголосивши на значному погіршення стану здоров'я Соломії Т.

Прокурор заперечив проти задоволення поданої апеляційної скарги, зазначивши, що Соломія Т. обґрунтовано підозрюється у скоєні тяжкого злочину за ч.1 ст. 115 КК України і до суду вже направлено обвинувальний акт. Будучи обізнаною, що за даний злочин передбачається до 15 років позбавлення волі, підозрювана може переховуватись від суду, незаконно впливати на свідків та експертів.

Перевіривши матеріали кримінального провадження, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку, що апеляційну скаргу законного представника Соломії Т. слід залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді — без змін.

Органом досудового розслідування Соломії Т. висунуто підозру за ч.1 ст. 115 КК України, а саме — умисне вбивство 24-річного іноземного студента, що є особливо тяжким злочином; санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, іноземного студента вбили вночі 9 травня. У його смерті запідозрили тоді ще 17-річну Соломію. Через кілька днів після вбивства дівчині виповнилось 18. Їй обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави 315 тис. грн.

Читайте також Соломія, яку підозрюють у вбивстві студента Ерітьє, скаржиться на СІЗО: нема мобілки і банківсьої картки
Вбивство Ерітьє: експерти визначають, чи Соломія, яку підозрюють у вбивстві – осудна

Вбивство студента іноземця: на міру запобіжного заходу Соломії подали апеляцію
Своє 18-річчя Соломія, яку підозрюють у вбивстві іноземного студента Ерітьє, зустріне за гратами

"Він був добряк". Присутні не стримували сліз: як у Тернополі ховали вбитого студента-іноземця Ерітьє
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • СТУГНА П

    Це ж зрозуміло чого вони добивалися про зменьшення застави  і домашній арешт для підозрюваної ,щоб потім таємно підозрювана звалила кудась в іншу країну. Термін то солідний світить ,а як бути без мобільного ,кредитних карточок , інстаграму фейсбуку цілих 12 років .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up