Винуватець у загибелі батька трьох дітей просив суд не позбавляти його волі

Винуватець у загибелі батька трьох дітей просив суд не позбавляти його волі

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника обвинуваченого Петра Н. на вирок Тернопільського міськрайонного суду від 19 лютого 2020 року.

Як встановлено місцевим судом, 12 травня 2018 року, під ранок, 49-річний Петро. Н., у стані алкогольного сп’яніння керуючи технічно справним автомобілем «Шеврове», з пасажирами Ігорем Г. та Андрієм З. їхав із міста Тернополя до села Мишковичі Тернопільського району, повідомляє пресслужба Тернопільського апеляційного суду.

На заокругленій ділянці дороги водій не обрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та допустив перекидання автомобіля.

Внаслідок ДТП один із пасажирів, 42-річний Ігор Г., загинув на місці, а другий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Відео дня

Такі дії Петра Н. місцевим судом кваліфіковано за ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки керувати транспортними засобами.

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Останнє покарання застосовується до засудженого вже після відбуття ним основного.

Також місцевим судом частково задоволено цивільні позови старшого сина і дружини загиблого Ігоря Г., яка дії в інтересах двох малолітніх дітей, та зобов’язано Петра Н. сплатити всім по 300 тис. грн. моральної шкоди та щомісяця - по 7 тис. 875 грн. дітям загиблого до досягнення ними повноліття внаслідок втрати годувальника, починаючи з 23 вересня 2018 року.

Судом частково задоволено позов матері та батька загиблого та зобов'язано обвинуваченого сплатити їм 150 тис. моральної шкоди та довічно кожного місяця виплачувати по 7 тис. 875 грн майнової шкоди.
Також задоволено цивільний позов прокуратури щодо стягнення 832 грн., витрачених Тернопільською університетською лікарнею на лікування другого потерпілого.

Не погодившись із призначеним покарання, захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу та просив призначити Петрові Н. покарання, не пов’язане з позбавленням волі, оскільки вважав недоведеним у суді посилання про перебування обвинуваченого у стані алкогольного сп'яніння.

Варто зазначити, що дана обставина є обтяжуючою покарання, бо перебуває в прямому причинно-наслідковому зв'язку з виникненням ДТП, настанням смерті Ігоря Г. та отриманням тілесних ушкоджень середнього тяжкості Андрієм З. Також просив зменшити розмір цивільних позовів.

Заслухавши доповідь судді, думку прокурора і потерпілих, доводи засудженого та його захисника, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до переконання, що вирок місцевого суду є законним та обґрунтованим і підстав для його скасування немає, а тому апеляційну скаргу слід залишити без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких» , там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up