Виправдовував агресію росії і молився за військових з рф: судитимуть послушника з Почаївської лаври

Виправдовував агресію росії і молився за військових з рф: судитимуть послушника з Почаївської лаври
Фото Тернопільська обласна прокуратура

За даними слідства, послушник Почаївської лаври, що проживав на території монастиря з 2017 року, у власних облікових записах у соціальних мережах «ВКонтакте» й «Одноклассники» поширював дописи про підтримку захоплення територій нашої країни й глорифікацію російських військових, за перемогу яких просив молитись

 

За виправдання збройної агресії рф та заклики до підтримки окупаційної адміністрації судитимуть послушника Почаївської лаври на Тернопільщині, повідомили у Тернопільській обласній прокуратурі.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо послушника Почаївської лаври, обвинуваченого у поширенні матеріалів про правомірність збройної агресії рф проти України й глорифікації осіб, що її здійснювали та у закликах до підтримки російських військових і тимчасової окупації частини території України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

— За даними слідства, послушник Почаївської лаври, що проживав на території монастиря з 2017 року, у власних облікових записах у соціальних мережах «ВКонтакте» й «Одноклассники» поширював дописи про підтримку захоплення територій нашої країни й глорифікацію російських військових, за перемогу яких просив молитись, — повідомили у Тернопільській обласній прокуратурі.

Відео дня

Також у поширених ним відеоматеріалах містяться публічні заклики до підтримки окупаційної адміністрації держави-агресора.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих ним матеріалах за березень 2022 – квітень 2023 року виправдовування агресії рф та глорифікації її військових.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Співробітники СБУ та Нацполіції, нагадаємо, знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час безпекових заходів на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Детальніше читайте 

СБУ знайшла в Почаївській духовній семінарії антиукраїнські пропагандистські матеріали

 

Читайте також: 

Мешканку Гусятина покарали за те, що виправдовувала агресію ворогів

Стрілянина у готелі Почаївської лаври і що на це сказав суд?

Чи є законні підстави для припинення договору оренди Почаївської лаври моспатріархатом?

Мінкульт зібрався з перевіркою до Почаївської лаври: Ткаченко

Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор очолив релігійну організацію «Почаївська лавра»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Олег Бурдейний

    НАХУЙ ТОГО ПОПА
  • Lyubov Bida

    Відправити його в
    Росію.
  • Sveta Shkarupa

    Сатану гоніть
  • Оксана Врублевич

    За яйця таких підвішувати!

keyboard_arrow_up