Чи «світить» воля стрільцю по дітях? Ексклюзивне відео від Валерія Устинова

Чи «світить» воля стрільцю по дітях? Ексклюзивне відео від Валерія Устинова
  • «Максим, привіт. Я хочу попросити вибачення у тебе… Одужуй пошвидше" – журналістка «20 хвилин» записала відеозвернення стрільця по дітях Валерія Устинова до Максима, в якого він поцілив з рушниці.
  • Суд залишив під вартою Валерія Устинова ще до 30 квітня – без права внесення застави. Стрілець вже заявив, що разом з адвокатом оскаржуватиме рішення міськрайсуду – на це має п’ять днів   

Стрілець по дітях Валерій Устинов залишиться під вартою до 30 квітня включно без права внесення застави. Таким було рішення суду 1 квітня щодо міри запобіжного заходу стрільцю по дітях. Сьогодні Валерій Устинов мав всі шанси вийти на волю, адже адвокат, який був присутнім на засіданні за допомогою відеоконференції, просив обрати міру запобіжного заходу, не пов'язану з позбавленням волі. 

 

Відео дня

Не було захисника

У понеділок, 29 березня, засідання перенесли, бо не було захисника обвинуваченого. Адвокат намагався з Києва зв’язатись та взяти участь у засіданні за допомогою відео конференції, однак через технічні проблеми цього зробити було неможливо.  

Захисник, нагадаємо, вже намагався оскаржити в апеляційному суді міру запобіжного заходу, однак суд відмовив. Святослав Островський, адвокат Валерія Устинова, наполягав на домашньому арешті. Прокуратура – на триманні під вартою без права внесення застави. 

Адвокат підсудного бере участь у засідання за допомогою відеоконференції. 

Тернопільського стрільця, який із рушниці поцілив у школяра Максима і ще у 8-річного хлопчика, звинуватили у хуліганстві та заподіянні умисного тілесного ушкодження 11-річному школяреві.

Просив пробачення у рідних

Останні два місяці Валерій Устинов провів у СІЗО – таким було попереднє рішення суду.

– Я прошу пробачення у батьків, дітей та суспільства, – заявив на суді Валерій Устинов. 

Чоловік зізнався у тому, що накоїв та просив вибачення. Щоправда, лишень публічно. Нагадаємо, за версією слідства, 21 січня 2021 року близько 11 год. 00 хв., підозрюваний, з вікна своєї квартири, здійснив прицільний постріл із вогнепальної зброї в дітей, які перебували на спортивному стадіоні однієї із тернопільських шкіл. У результаті двом малолітнім потерпілим були завдані тілесні ушкодження у вигляді вогнепальних поранень.

У 8-річного хлопчини дробинка застрягла на обличчі – її витягли і відправили малого додому. А в тілі 11-річного Максима Капустяника виявили понад 40 дробинок. Кілька медики змогли витягти, інші були надто глибоко, в тому числі пройшли і через деякі внутрішні органи, тому того ж дня Максима терміново перевезли до столичного Охматдиту. Там школяра теж двічі оперували. Батько хлопця Ярослав Капустяник каже, що в тілі сина досі залишається близько 30 дробинок.

— Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 4 ст. 296 і ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України, - повідомив Володимир Галевич, заступник начальника головного управління Нацполіції в області. - Перевіряючи одну із версій слідства, оперативники відпрацювали один з будинків, з якого, за версією експертів, ймовірно, було здійснено постріл. В результаті відпрацювання вказаного будинку, в одній з квартир було виявлено гладкоствольну зброю. Її вилучили і призначили всі відповідні експертизи.

Каже, умислу стріляти по дітях не мав

Саме після третьої операції Максим у лікарні відсвяткував свій 12-ий День народження.
Журналістці вдалось кілька хвилин поспілкуватись із Валерієм Устиновим – ще перед початком попереднього судового засідання у міськрайсуді. Щоправда, здебільшого за нього говорив адвокат, який в суді завжди був поруч із підзахисним. Валерій наполягав, що умислу стріляти по дітях не мав, запевняв, що щиро кається у скоєному і готовий спілкуватись із батьками Максимка та просити у них пробачення. На запитання журналістки, чи бачився він чи з батьками, чи з хлопчиком після інциденту, Валерій Устинов тоді запевняв — зробив би це, однак контактів не мав.

Журналістка, після того, як отримала дозвіл від батька хлопчика Ярослава Капустяника, надала адвокатові номер мобільного батька. 

До речі, у Валерія Устинова теж є син - він роком старший від Максима.

Валерій Устинов в апеляційному суді стверджував, що не стріляв умисне, просто прибирав вдома і чистив зброю. Та у нього давно, користувався востаннє років 5 тому, коли ходив на полювання. На запитання одного з суддів, чи чистив зброю, направивши рушницю у вікно, той лише заперечував. 

Адвокат наголосив, що ще до оголошення підозри його підзахисний добровільно здав обидва паспорти — і український, і закордонний. Тікати не збирається і хоче спілкуватись з потерпілими та відшкодувати збитки на лікування малого. Але родичі Максима, мовляв, на контакт не йдуть. Адвокат також нарікав, що через суспільний резонанс у цій справі представники ЗМІ з його клієнта мало не монстра зробили. Натомість Валерій, запевняв адвокат, зовсім не такий. І поцілив в дитину випадково. На запитання головуючої, скільки саме пострілів здійснив, той відповів: один. 

— Максим, привіт. Я хочу попросити вибачення у тебе… Одужуй пошвидше, – журналістка «20 хвилин» записала відеозвернення стрільця по дітях Валерія Устинова до Максима, в якого він поцілив з рушниці.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 296. Хуліганство

Ч. 4. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Стаття 121. Умисне тяжке тілесне ушкодження

Ч. 1. Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, каліцтво статевих органів, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

 

Читайте також:

Максим, якого підстрелили біля школи, уже вдома і обійняв сестричку. Але в тілі і далі є дробинки

Стрільця по дітях Валерія Устинова можуть відпустити додому. Що вирішив суд: подробиці

З Днем народження, чемпіоне: Максиму, якого підстрелили біля школи, виповнилось 12. Як почувається?

"Тернопільський стрілець": що відомо про чоловіка, який, ймовірно, міг поцілити у школярів

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач94

    Дивлюсь на його очі і бачу що там ні обіцянок ні пробачень просто аморальний Урод як і той що з залитими чорною фарбою очима.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up