У Німеччині вчаться до 18-19 років, у Перу – до 16-17

У Німеччині вчаться до 18-19 років, у Перу – до 16-17

За кордоном повну середню освіту діти отримують здебільшого у 17-18 років, а подекуди і у 19. Після закінчення середньої школи діти також ідуть працювати або вступають у виші.

Читайте також: «На випускний прийдуть з обручками та візками»

Про це розповідають українці або ж вихідці з України, які багато років живуть та працюють  у різних куточках світу. Так, приміром, у Німеччині діти навчаються до 18-19 років.

- В Німеччині – інша система освіти, - розповідає Наталія. – Вона складається з обов'язкової початкової освіти – перший-четвертий класи. Далі іде розподілення в інші школи. Є середня школа, реальна і гімназія. Кількість класів залежить від типу школи. Де навчатиметься дитина після початкової школи, залежить від сертифікату, який отримують учні після четвертого класу.


Після завершення середньої школи учні мають можливість вступити в професійно-технічне училище або влаштуватися на роботу. У  реальній школі вчаться ті, хто показав відповідний середній бал після початкового ступеня. Після її завершення учні можуть влаштуватись на престижнішу роботу,  а за наявності високого випускного балу — перейти в гімназію, тобто відразу в старші класи, і згодом вступити до університету. Навчання тут триває 6 років. У гімназії навчання триває 8-9 років. Ті, хто планує вступати до університету, навчаються тут до 13-го класу й отримують статус абітурієнта. 


Інша система освіти - і у Канаді. Тут діти також навчаються до 18 років. Практично у всій Канаді запроваджена 12-річна система. У перший клас діти ідуть у 6 років.
- У нас діти вчаться від п’яти до вісімнадцяти років, - каже канадський вчитель українського походження Тарас Малюжинський. – Заняття у садку тривають півдня, від першого  класу до дванадцятого класу діти вчаться щодня по 5,5 години. Ще є година на обід. Отже, шкільний день триває від 9:00 до 15:30. 
Якщо дитина отримувала високі оцінки у школі, то після закінчення вона може вступати до вишу. 

- Існують приватні школи, за які батьки мусять платити окремо, - додає він. – Приміром, якщо якась релігійна організація бажає створити свою школу, то вона може подати заяву на дозвіл до уряду. У ній мають бути ті ж  головні курси, але також можна додати релігійні курси навчання. Якщо все в порядку і є досить зацікавлених учнів, тоді можна й приватну школу створити. У нас є такі католицькі школи вже багато років. 

У Сінгапурі діти можуть вчитись до 16 років або до 21-го.
 - Зазвичай сінгапурець здобуває освіту 16 років, це найшвидший шлях. А найдовший - 21 рік, - розповідає Ідріс Бахаром. - Вчитись діти починають у шестирічному віці. До 12 років вони у початковій школі. Потім до 16-17 - середня освіта. Якщо дитина хоче вчитись в університеті, то після школи їй потрібно закінчити ще й коледж. Вони є трьох спрямувань: технічні, політехнічні та загальноосвітні. 

Відео дня


У молодших класах, за словами Ідріса, учні вивчають по чотири предмети — англійську, математику, рідна мову та науку. Уроки тривають від години до двох. Але у початковій школі можливе й таке, що в учнів тільки один урок на день. Та загалом не більше трьох. У середній школі учні вивчають по 8-9 предметів на рік, мають 3-4 уроки на день.


У Перу, як розповідає українка Ірина Кравченко, те, що у нас називають середньою освітою,  поділяється на два етапи. Початкова освіта - шість років навчання, вона складається з трьох циклів по два у кожному, та середня – п’ять років навчання.

 Починають його діти у віці 12 років, а закінчують у 16-17. Навчання у середній школі можна розділити на дві стадії. Перша триває два роки і є базовою середньою освітою. Друга уже має на меті спеціалізацію учнів, отримання ними технічної освіти. Для вступу до вишу достатньо отримати базову середню освіту. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up