Хто відповість за нещастя у потязі? У поліції розповіли про розслідування випадку з пасажиркою, на яку впала верхня полиця

Хто відповість за нещастя у потязі? У поліції розповіли про розслідування випадку з пасажиркою, на яку впала верхня полиця

Розслідування нещасного випадку у потязі «Київ-Рахів», де на жінку впала верхня полиця разом з пасажиркою, нагадує міністру інфраструктури Володимиру Омеляну події роману Агати Крісті «Вбивство у «Східному експресі». Про це він сказав у інтерв’ю «Радіо Свобода» (у романі йдеться про розслідування детективом убивства, що сталося у потязі, де кожен є підозрюваним – прим. ред.).

Нагадаємо, нещодавно міністр Володимир Омелян заявив, що розслідування падіння верхньої полиці на пасажирку потяга Київ-Рахів гальмує те, що слідчі не можуть знайти жінку, яка була під час падінняна верхній полиці.

Не можуть знайти пасажирку

"Розслідування ще не завершене, бо цю пасажирку, яка начебто впала, досі знайти не можуть. І хто падав і чи падав узагалі, як це було – дуже дивно. Ну точно людина собі такі травми самостійно не могла завдати. Ще раз приношу вибачення перед нею і перед родиною. Я сподіваюсь таки, що ми чітко з’ясуємо до кінця і "Укрзалізниця" публічно затвердить, що дійсно відбулося", - заявив Омелян.

Син потерпілої Олександр Тронь читав заяву міністра і прокоментував її:

Відео дня

«Вчора ходив до слідчої, її не було на роботі, хотів їй допомогти в пошуку пасажирки, - каже він. - Хотів підказати, як це зробити, якщо вона не може.

Чоловік додає, що відоме місце у потягу цієї пасажирки (№ 46- прим. ред), вона брала квиток, де вказувала своє ім’я та прізвище.  Тому не розуміє, чому так проблемно знайти цю людину.

Був цілий вагон очевидців

Проте в поліції кажуть, що проблем у розслідуванні немає.

- Те, що заявив міністр, стосунку до розслідування не має. Тому що є багато свідків цієї події і ми вже опитали багато людей з того вагона, - каже начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Сергій Крета. – Щодо пасажирки з верхньої полиці, то її вже встановили, але ще не опитували, просто ще до неї не дійшла черга. А справу розслідуємо і покарана буде та людина, яка перед виїздом цього вагона давала висновок, що він є придатним для експлуатації.

Досі лежить у лікарні

58-річна Надія Полякова, яка отримала травми у поїзді, досі перебуває на лікуванні в Тернопільській обласній університетській лікарні. Стан жінки наразі не змінився – вона лежить, вставати їй не можна. У пані Надії перелом тазу. Її прооперували одразу після нещасного випадку.

- Місяць їй треба лежати, потім будуть обстеження і медики вирішать, що робити далі, - каже син потерпілої Олександр Тронь.

Нагадаємо, важкі травми Надія Полякова з Миргорода отримала у поїзді «Київ-Рахів» 22 грудня. Близько 2.00, коли вже спала, на неї упала верхня полиця разом з пасажиркою. Цей випадок стався, коли поїзд проїжджав Тернопільську область.

Одразу після нещасного випадку заступник директора департаменту пасажирських перевезень "Укрзалізниці" Олександр Красноштан повідомив, що полиця начебто була справною, а інцидент міг статись "через необережність пасажира".

Як повідомив син Надії Полякової, представники «Укрзалізниці» так і не зв’язувалися ні з ним, ні з його матір’ю. Страхова компанія пішла на зустріч. Наразі триває процес оформлення виплати.

Чи буде Надія Полякова позиватися до суду на «Укрзалізницю», наразі невідомо, адже чекає на завершення розслідування. Нагадаємо, в Головному управлінні Нацполіції в Тернопільській області порушили кримінальне провадження за ст. 128 "Кримінального кодексу України" - "Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження".

Квиток є страховим полісом

У відповіді на інформаційний запит «20 хвилин» прес-служба «Укрзалізниці» повідомила, що полицю, яка впала на пасажирку, обстежувала комісія. За її висновками – полиця була справною. На запитання, чи будуть відшкодовувати потерпілій завдані матеріальні та моральні збитки, в «Укрзалізниці» відповіли, що всі питання до страхової компанії.

«Після інциденту, що стався 22 грудня 2018 року у поїздів Київ – Рахів, вагон та місце, на якому їхала пасажирка, було обстежено відповідною комісією. За результатами огляду вагона встановлено, що полиця та елементи кріплення цілі, не пошкоджені чи зруйновані, що, на думку фахівців Укрзалізниці, виключає версію обриву полиці, - пояснили у прес-службі «Укрзалізниці». - Квиток на поїзд є страховим полісом, що підтверджує страхування пасажира. Пасажири вважаються застрахованими з моменту оголошення посадки на поїзд до моменту завершення поїздки. У разі настання страхового випадку пасажир має звернутися до страхової компанії, зазначеної у квитку. Для звернення до страхової компанії пасажир також має отримати від перевізника акт про нещасний випадок. У встановленому порядку такий документ був складений і виданий пасажирці поїзда Київ – Рахів.

Читайте також: Медики складали її по шматках. У тернопільській лікарні прооперували пасажирку поїзда, на яку упала верхня полиця

Їхала в Карпати, а опинилася у лікарні. Надія Полякова, на яку впала верхня полиця у поїзді, розповіла про пережите
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up